SPY – רושם ראשוני קצר (ללא ספויילרים)

nuly123

New member
SPY – רושם ראשוני קצר (ללא ספויילרים)

הדרמה Spy היא כידוע עיבוד קוריאני לסדרה "תא גורדין" הישראלית. לא צפיתי במקור, ובאמת לא היה לי מושג על מה הולכת להיות הסדרה, מעבר לענייני ריגול מן הסתם
איכשהו ציפיתי למשהו שיתמקד יותר במתח ובאקשן, אבל לפחות בינתיים (נכון לפרק 4), זה לא נראה כמו המוקד העיקרי, וזה דווקא מתאים לי, כי זה לא בדיוק הז'אנר המועדף עליי. כרגע נראה שהדגש המרכזי הוא על היחסים המשפחתיים/החבריים שעומדים למבחן בצל הריגול והנאמנויות הסותרות. כל קטעי הריגול נראים קצת חובבניים ואפילו מגוחכים משהו (לפחות למישהי כמוני, שלא ממש מבינה בתחום). לעומת זאת, מערכות היחסים בין הדמויות מספקות יותר עניין ואפילו הומור לפעמים.

Jae-Joong עושה עבודה טובה בתפקיד הראשי. יש לו כריזמת מסך, הוא מביא לתפקיד גם רגש וחמימות, ובסה"כ נעים להסתכל עליו (באחד הפרקים הראשונים יש גם סצנת פאן סרוויס שיש לה גם הצדקה עלילתית לשם שינוי...
). מי שמושכת את מירב תשומת הלב זו השחקנית המצוינת Bae Jong-Ok שמגלמת את אמו, ועומדת במרכז העלילה. הייתי רוצה לקבל יותר מידע על העבר שלה, מעבר לפלאשבקים הקטועים שמציגים לנו מדי פעם.

הקאסט המורחב טוב למדי, כולל השחקנים שקופצים לפרק או שניים. הרשע המרכזי נראה לי קצת קומיקסי ומופרך בשלב הזה
לגבי השחקנית שמגלמת את חברתו של הגיבור (Ko Sung-Hee שלא ממש זכורה לטובה מ"שומרי הלילה"), היא עדיין נראית די בוסרית, אבל התפקיד שלה בסה"כ די קטן, כך שהיא לא מציקה לי יותר מדי בעיניים...

אז אני יודעת שהצפייה המשותפת שתכננו די התמסמסה לה, אבל אם בכל זאת למישהו בא להצטרף – תעדכנו
עוד לא מאוחר... הסדרה מסתיימת ביום שישי הבא ונשארו בסה"כ עוד 4 פרקים. אני מוכנה לזרום ולהתאים את קצב הצפייה, כי זו סדרה חביבה בסה"כ, אבל לא מהסוג שיגרום לי למרתון חסר מעצורים.

וזה נחמד לראות בסוף כל פרק את הקרדיט לתא גורדין, קשת וכל השאר. אחרי הצפייה בפרקים האלה, דווקא התעורר בי חשק לדגום את המקור הישראלי.

Larc En Ciel

New member
אני זורמת לצפייה משותפת של 2 פרקים בשבוע בגלל אילוצי זמן

מבחינת הפרקים אני עדיין עומדת על צפייה של רק 3 הראשונים, ככה שאם נתחיל לראות נצטרך ליישר איזשהו סטטוס קו
. ומבחינת הסדרה עצמה אני כבר לא זוכרת יותר מדי כי ראיתי את הפרקים לפני מעל לשבוע
....

באמת נחמד לראות שיש דגש בכתוביות שהדרמה מבוססת על סדרה ישראלית, כי כמובן שכל מיני טרולים באינטרנט התחילו ללכלך במיוחד ב"מיי דרמה ליסט"
.

nuly123

New member
אגב, מסתמן שמחר לא ישודרו פרקים חדשים בקוריאה

&nbsp
לפחות לפי לוח השידורים שמופיע בדרמבינס. אולי זה קשור לחגיגות שנת הכבשה... כך שהסדרה צפויה להסתיים בעוד שבועיים (לא שזה משנה לנו
).

Larc En Ciel

New member
אני אשתדל לראות את פרק 4 היום או מחר

שנמשיך משם לפרק 6 ונפתח את הנושא בימי חמישי?
...
ותודה על הלינקים

Larc En Ciel

New member
סגרנו האמת שסיימתי את פרק 4 לפני כמה דק' ונראה שזה מתחיל

להיות מעניין
.

maayanro123

New member
תודה על הסקירה

כמה פרקים יש בסה"כ לסדרה?

אם תרצו לצפות ב"תא גורדין", אפשר לעשות סוגשל צפייה משותפת גם על זה, כי זה איכשהו קשור לנושא

nuly123

New member
בכיף
מתוכננים 16 פרקים

&nbsp
ולא נראה לי שיאריכו, כי הרייטינג לא משהו.
כמו שכתבתי קודם, מחר כנראה לא ישודרו פרקים חדשים, כך שהסדרה תסתיים בעוד שבועיים.
&nbsp
לגבי "תא גורדין", נחשוב על זה :)

cheburasha

New member
התחלתי לראות את הסדרה

מזמן לא ראיתי את Yoo Oh Sung והוא נראה אדיר כרגיל. מסוג הגברים שנראים יותר טוב עם הגיל. ושחקן מעולה.
בינתיים ראיתי רק פרק אחד אבל ממשיכה, רואה את השני עכשיו. נראה לי שעד יום חמישי אספיק לראות 6 פרקים ראשונים ולהשתתף בדיון

Dandush2712

New member
חיכיתי שיסיימו אותה רק ש..

יש מצב שאני יוותר עליה, חשבתי שהקוריאנים ישדרגו את הסדרה במתח ועניינים וכו..
ונוכחתי לקרוא הרבה תגובות שהסדרה לא משהו ואפילו מגיעה למצב של בהייה בתקרה במקום במסך..:\

nuly123

New member
אני חושבת שעד שלא צופים, לא יודעים :)

&nbsp
מעדיפה לשפוט בעצמי, ומקסימום להיות מופתעת לטובה או לרעה
מה גם שתמיד אפשר לפרוש (לא שאני כ"כ מיישמת את האופציה הזו...).

Dandush2712

New member
גם, אבל..:)

לפרוש באמצע אני לא אוהבת..:\
אני מעדיפה לא להתחיל עוד מההתחלה אם כבר כי זה גם סוג של בזבוז זמן..XD
(ואין לי אותו כלכך..:p )

למרות שאני משתעממת די מהר מדרמות במיוחד שהן צפויות...
(זה גם למה אני משתדלת להיכנס ולראות ביקורות לפני צפייה..: )

nuly123

New member
תראי, אני עוד לא מצאתי כלי אמין לניבוי

כדי לדעת מראש אם אהנה מסדרה כזו או אחרת לפני שצפיתי בה. הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי בדעת מיעוט (נהנית מסדרות שנקטלו ע"י אנשים, ואפילו אנשים קרובים ולהפך). אני יכולה לחשוב משהו על סמך מה שקראתי על סדרה, ואח"כ להיות מופתעת לטובה או לרעה... אבל כל אחד והדרך שלו לבחור דרמות :) יש כ"כ הרבה, ואין ספק שצריך למצוא דרך לדלל איכשהו

Dandush2712

New member
אין ספק..:)

שיש כ"כ הרבה מה לראות רק לא הכל.. יש כאלו שמתחילות כל כך טוב ובהמשך יוצא לזה כל הטעם הטוב..
וכן קשה לי להאמין שיש מישהי/ו שרואה הכל... כל שניה ושניה מהפרק בצומת לב בכללי..
אם הייתי מצליחה להעיף סדרה גם שהיא לא נראת לי זה היה טוב... פשוט תמיד יש קטעים ספציפים שגוררים אותי חזרה לכמה דקות קלושות..
וברור ברוב הפעמים זה גם עניין של טעם יש כאלו שיעדיפו דרמות היסטוריות יותר מדרמות מודרניות וכו..
וכמובן שלפעמים זה גם טעם נרכש..השאלה עד כמה באמת העלילה סוחפת ובכלל בוא לא נשכח שלפעמים הביאס גורם לצפייה..
!

nuly123

New member
אני לפעמים ממריצה סדרות

&nbsp
ז"א צופה בהילוך מהיר - וככה חוסכת זמן יקר :)
&nbsp
ואין ספק שהביאס גורם לנו לפעמים לדברים מוזרים

Dandush2712

New member
רעיון טוב במיוחד..

בקטעים ש1 מסתכל על השני בלי לדבר לכמה דק..:p

למעלה