Sretan prazdnik

faridi

New member
Sretan prazdnik../images/Emo140.gif

פסח כשר ושמח לחברי הפורום! נקווה שהשנה יבא אליהו וישתה ת'כוס החמישית.
 

טליה ג

New member
SRETAN PRAZNIK../images/Emo155.gif../images/Emo48.gif

מזמן לא כתבתי כאן, אז החלטתי לקפוץ לביקור, בתקווה להישאר הפעם לאורך זמן!
אני מאחלת לרובי סרבי ולכל חברי הפורום המקסים הזה פסח שמח וכשר, ונקווה שמזג האוויר יהיה קצת יותר נחמד אלינו ונוכל לטייל וליהנות מפרחי האביב!
 

Fleddermaus

New member
גם לך

וגם את החג הזה אני חוגג עם 12 יהודי מוסטאר, אוי, המחשבה על חרוסת ו-burek על אותו שולחן...
 
הנה בורק בויוס במיוחד לחג

מלית של בשר בקר טחון יחד עם חציל קלוי על האש, ועוד על הצלחת, סלט כרוב, חזרת סלק וחזרת מיונז, הכל בסדר היישר משולחנו של רובי סרבי
 

Fleddermaus

New member
אכן אמנות!

והאמת שמעולם לא הייתי בסדר פסח ספרדי, ובוודאי שלא בסדר פסח יגוסלבי-לשעבר. החוויה מעניינת ביותר, ואפילו הבאתי איתי חזרה Burek ו-Zlenica עשויים מצה לחבריי הגויים, ויש לי חבילת מצות תוצרת בלגרד שתשרוד את כל ימי החג, אבל מחר אני נוסע ללובליאנה!
 

faridi

New member
לעמת זאת, אני אכלתי מינה

מאכל ספרדי ממצות. אכלתי מינה גבינה ומינה תרד שבשניהם זורים דבש תמרים. תענוג!
 
הנה המתכון לבויוס

מצרכים: 1/2 כוס שמן 1/2 קילו בצק עלים מלית: חציל בינוני קלוי על האש, עדיף לקלות 2 חצילים כי יש שונות בגודל החצילים וגם תוספת החציל לבשר מאחדת אותו ולפעמים טובים השניים מהאחד. בבויוס אין טעם חציל מודגש, מקלפים ומועכים את החציל. 1/4 כוס שמן. 2 בצלים קצוצים. 1/2 קילו בשר בקר טחון אפשר גם החלקים הרזים והזולים עדיף לא מוכשר (לא מומלח). מלח ופילפל שחור להוסיף לפי הטעם. אגרוף פטרוזיליה קצוצה. אופן ההכנה: טוחנים את הבשר וזה עדיף מלקנות אותו טחון. במחבת מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את הבשר עד להשחמתו. מוסיפים את החציל ומטבלים. מטגנים עוד מס' דקות ואח"כ מצננים ומוסיפים את הפטרוזיליה. מאפה הבויוס: מרדדים את עלה הפילו על משטח משומן לשטח של חצי מטר על חצי מטר, בשלבים תוך כדי מזיגת שמן ומריחתו על כל העלה עד שיהיה דק מאוד. מורחים את המלית על העלה ומגלגלים וסוגרים קצוות. מבצעים מתיחה קלה וסוגרים את שני הקצצות לאליפסה או צורת שמינייה לפי גודל התבנית המשומנת מבעוד מועד. יוצקים מעט שמן על הבויוס לפני האפייה. אופים כ-50 דקות בחום 180 מעלות (מכניסים לתנור חם). הבויוס יותר טעים למחרת, יחד עם חזרת חריפה סלט קל ובייצים, בתאבון מרובי סרבי
 

טליה ג

New member
המון המון תודה!../images/Emo39.gif../images/Emo51.gif

עכשיו עשית לי עוד יותר תיאבון!
 
למעלה