הנה המתכון לבויוס
מצרכים: 1/2 כוס שמן 1/2 קילו בצק עלים מלית: חציל בינוני קלוי על האש, עדיף לקלות 2 חצילים כי יש שונות בגודל החצילים וגם תוספת החציל לבשר מאחדת אותו ולפעמים טובים השניים מהאחד. בבויוס אין טעם חציל מודגש, מקלפים ומועכים את החציל. 1/4 כוס שמן. 2 בצלים קצוצים. 1/2 קילו בשר בקר טחון אפשר גם החלקים הרזים והזולים עדיף לא מוכשר (לא מומלח). מלח ופילפל שחור להוסיף לפי הטעם. אגרוף פטרוזיליה קצוצה. אופן ההכנה: טוחנים את הבשר וזה עדיף מלקנות אותו טחון. במחבת מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל, מוסיפים את הבשר עד להשחמתו. מוסיפים את החציל ומטבלים. מטגנים עוד מס' דקות ואח"כ מצננים ומוסיפים את הפטרוזיליה. מאפה הבויוס: מרדדים את עלה הפילו על משטח משומן לשטח של חצי מטר על חצי מטר, בשלבים תוך כדי מזיגת שמן ומריחתו על כל העלה עד שיהיה דק מאוד. מורחים את המלית על העלה ומגלגלים וסוגרים קצוות. מבצעים מתיחה קלה וסוגרים את שני הקצצות לאליפסה או צורת שמינייה לפי גודל התבנית המשומנת מבעוד מועד. יוצקים מעט שמן על הבויוס לפני האפייה. אופים כ-50 דקות בחום 180 מעלות (מכניסים לתנור חם). הבויוס יותר טעים למחרת, יחד עם חזרת חריפה סלט קל ובייצים, בתאבון מרובי סרבי