SSC וRACK כהתפלספות בדסמית

A לוןA

New member
SSC וRACK כהתפלספות בדסמית

היום בפינתנו "לאלון בא לזיין ת'שכל ואתם סובלים"-
על SSC, RACK ומה שבינהם.

אז מה זה בעצם SSC וRACK? ומה ההבדל בינהן?
כשאנחנו באים לשחק בבדסמ, אנחנו נמצאים לעיתים על קו דק מאוד שמבדיל, בעיני הצופה הסביר והונילי מהצד, בין בדסמ לאלימות.
לכן, כדי להבדיל בין הדברים, התפתח ה"שילוש הקדוש" של בטוח שפוי ובהסכמה הדדית שמשמעותו בעצם-
בטוח- אנחנו לא עושים דברים המסכנים, פיזית או נפשית, את המשתתפים במשחק
שפוי- כל המעורבים בפעילות הינם בגירים, לא נמצאים תחת השפעת חומרים העלולים לשבש את שיקול דעתם ומסוגלים לקול ולהבין את מעשיהם והתוצאות האפשריות מהם
בהסכמה הדדית- כל הצדדים נתנו את הסכמתם להשתתפות במשחק, והסכמה זו יכולה להימשך בכל רגע נתון.

מהצד השני של מתחם הבדסמ התפתחה פילוסופיית הRACK
Risk aware consensual kink- ז"א- קינק מוסכם ומודע לסיכונים
אבל חוץ מהשם המגניב שמצאו לו, הRACK מייצג פילוסופיית בדסמ שונה במקצת.
ההסכמה הינה אותה הסכמה שבSSC, אבל השפוי והבטוח של הSSC נכנסו לתוך המודעות לסיכונים של הRACK.

הRACK הוא שונה מכיוון שהוא לוקח שני מושגים בעייתיים של הSSC ומפרק אותם-
ראשית, שפוי או לא שפוי זו הגדרה דינמית. הRACK לא דורש ממך להיות שפוי- אלא "רק" להיות מודע לסיכון שאתה לוקח. בצורה זו הסיכון בRACK והמודעות אליו הוא "תפקיד" הן של השולט והן של הנשלט, בעוד שבSSC הנשלט הוא מעט יותר פאסיבי, מכיוון שהמטלה לשמור עליו בטוח היא בעיקר של השולט.
שנית, המושג של בטוח, שהוא בפני עצמו בעייתי בSSC, מתפרק כשמכניסים אותו לתוך המודעות לסיכונים של הRACK. עבור אחד סימנים כחולים זה מזעזע ולא בטוח, עבור השני תליה מקרסים זה מגניב. אם יש רק בטוח אחד- לא יכול להיות ששניהם נכנסים תחתיו.
הRACK מפרק את המוקש הזה. הוא לא דורש ממך להיות בטוח- אלא רק להיות מודע לסיכון שאתה לוקח (וכמובן, לנקוט באמצעים כדי למנוע מנזק ופגיעה לקרות)

עכשיו נעשה תרגיל מחשבתי קטן ונביא את שתי הפילוסופיות לנקודות הקיצון שלהן- כי שם שתיהן, במקומות מנוגדים, מאבדות ממשמעותן.
הSSC טוען שעלינו להישאר בטוחים. אם כך כל מה שיכול או עלול לגרום לנו נזק צריך לצאת מהמשחק. אם למשל הצלפה בתחת עלולה, בסיכון נמוך- אך קיים, ליצור שטף דם, שעלול להסתבך ולגרום לנזק- הרי שבקיצון- הצלפות בתחת אסורות. אם נמשיך את קו המחשבה הזה נגיע למקום שצריך לעטוף את הנשלט בצמר גפן ולשמור עליו במגירה...
מצד שני הRACK אומר שאם אני מודע לסיכון ומחליט לקחת אותו בכל מקרה- זה בסדר גמור. ז"א שאם אני מחליט לקפוץ ממטוס ללא מצנח- כל עוד אני מודע לסיכון של מוות בהתרסקות- זה סבבה לחלוטין (שוב, הדוגמא נלקחה לקיצון הפילוסופי שלה)

לטעמי, שתי הפילוסופיות חסרות.
הSSC מגוננת מדי, ומטילה את מירב האחריות על השולט
הRACK מתירנית מדי, וטוענת שאם אתה מודע לסיכון אתה יכול לקחת אותו, לא משנה מהו
והפיתרון?
כמו תמיד, בשילוב.

השילוב הנכון, לטעמי, הוא לקחת את ה-SSC, אבל לשלב אותו עם הRACK, כך שגם שני הצדדים יהיו יותר מעורבים בידיעת וקבלת הסיכונים, וגם נשמור על בדסמ שפוי ובטוח (עניין ההסכמה משותף לשניהם, אז הוא לא על שולחן הדיונים...)

(הרעיון עובד בעקבות קריאה מענגת בספרי הגיבור הנצחי של מייקל מורקוק, והמאבק הנצחי בין הסדר לתוהו- או בהקבלה שלנו- בין הSSC לRACK)

ExLibris499

New member
לא יודעת.....

כשמרוול ניסו לשלב את באטמן עם סופרמן הם נחלו כישלון מוחלט!

ולענייננו, לדעתי, התשובה היא לא בהכרח בשילוב בין שתי הפילוסופיות אלא בהבנה ששום דבר קיצוני הוא לא טוב ושבאופן כללי, שום פילוסופיה היא לא שלמה לגמרי או מצליחה להכיל את כל ההיבטים.
אמנם לא התעמקתי בהתפתחות של פילוספיית ה - RACK ומהיכן היא מתחילה, אבל יש לי תחושה חזקה (ותקן אותי אם אני טועה ואין בכלל קשר) שהיא נובעת מניסיון לענות על המושגים הבעייתים של ה - SSC. צורה להגדיר מחדש את ה - "שפוי" ל - "מודע" ואת ה - "בטוח" ל - "מסוכן ברמה X" (בינינו, גם לחצות את הכביש זה לא בטוח, אז מה?!? לא נחצה יותר כבישים? לא נעלה על הרכב?), כך שבאמת יוכלו להוציא את תיאוריה לפרקטיקה.

A לוןA

New member
לא מדובר פה על התנסויות קיצוניות

אלא על לקיחת הפילוסופיה לקיצון
ז"א- אם אנחנו לוקחים את התפיסה ה-SSC'ית לקיצון, אז בתור שולט אסור לי לגרום לנשלטת שלי לעבור שום דבר שאינו בטוח ב100%, וזה בלתי אפשרי, כי- כמו שאמרת- גם לחצות את הכביש מסוכן.
מצד שני בRACK חסר האלמנט של המניעה. ז"א- (בקיצון) שאם אני מודע לזה שמשהו יגרום למותי ואני מבצע אותו מתוך המודעות הזו- אז זה בסדר.
&nbsp
*אזהרת מד"ב*
בסדרת ספרי המד"ב של מייקל מורקוק שעוסקים בדמותו של הגיבור הנצחי (הסאגה של אלריק ממלינבונה ומגילת החרבות של הנסיך קורום, למשל) מתקיים המאבק הנצחי בין הסדר (ORDER) לתוהו (כאוס)
התפיסה שמוצגת שם היא שעולם שמכיל בצורה מוגזמת את אחד היסודות יהיה בלתי אפשרי לחיים- העולם בעל הסדר המושלם יהיה קפוא, והעולם בעל התוהו המושלם יהיה כאוטי מדי כדי לקיים בו איזושהי צורת חיים או תרבות.
בהקבלה אלינו- ה-SSC בקיצון יכול לגרום לקיפאון, הRACK בקיצון כאוטי מדי- והשילוב בינהם יכול לקיים בתוכו את הבדסמ שאנחנו רוצים :)

ExLibris499

New member
לא התייחסתי

להתנסויות קיצוניות אלא לתפיסות פילוסופיות קיצוניות, כפי שהצגת.
שוב, מתוך הבנה ששום קיצון הוא לא באמת בר יכולת קיום מעשית אמיתית.

*אוהבת את חיבור הנושא למד"ב*

A לוןA

New member
אם לא קראת- אני ממליץ בחום

סאגת אלריק העוקסת באלריק ממלינבונה ומגילת החרבות ואגדות קורום העוסקות בנסיך קורום הם ספרים שלמרות שהם עוסקים בקונספט מרכזי- מלחמת החוק בתוהו ושאלת הגיבור הנצחי- מצליחים, תוך שיטוט במולטיברס ימי-בייניימי פנטסטי לעסוק גם בפילוסופיה של העניין וגם להישאר מרתקים ורלוונטיים גם שנים רבות לאחר היכתבם.
כאמור- מומלץ.

הייתי מחליף את המילה "פילוסופיה" ב"אתיקה"

SSC - זה יותר למתלמדים, חדשים בתחום או חדשים בתחום מאוד ספציפי. על המורה או המנטור לקחחת את מלוא האחריות ולדעת *בדיוק* מה הוא עושה כדי להעביר את המסר הנכון ולהפריד בין המטרה שלו (ללמד, לחנוך) לבין החמדנות שלו והצורך שלו בחופש ביטוי על הנשלט, כדי שהנשלט ירגיש שהכל לגמרי בשליטה ולמה לצפות.
&nbsp
RACK - מתאים לאנשים שנמצאים ביחסים ושלא חדשים בתחום ויש אמון והערצה.
&nbsp
בקיצור SCC זה כמו להשתמש בקונדום במין אוראלי עם אדם זר.

A לוןA

New member
לא ממש מקבל את ההקבלה שלך

בסוף מה שכתבת.
יכולים להיות שולטים שלא מוכנים לשחרר שליטה גם בנושא הזה, שלהם SSC יתאים הרבה יותר מRACK
כנ"ל נשלטים שרוצים פחות אחריות על העניין, ומעדיפים שהשולט ינהל את העניינים, ומבחינתם כל הדיבור על מודעות לסיכונים מפחית מעוצמת השליטה.
&nbsp
זה לא קשור בהכרח לותק או לאיכות היחסים.

למעלה