SSD PCIE שמתאים ללוח האם שלי?

dorbatz

New member
שלום,

אני רוצה לרכוש SSD פנימי עבור המחשב שלי. הוא די ישן אבל רץ בסדר (נראה לי, בדיוק הלך משהו ואני חושד שזה הכונן, אשתהה מעט עם הקנייה).
לוח האם הינו GA-880GM-UD2H REV. 1.4.
אני מכוון לסמסונג פרו ויש אופציה של סאטה או PCIE כמובן. סמסונג פרו 980 עובד על PCIE 4.0.
בתקציב שלי ומבחינת זמינות הPCIE מתאים לי יותר - אלא שלא ברור לי האם הוא יתאים ללוח האם.

מצ"ב מפרט שקעי PCIE של לוח האם שלי
1626433080630.png

אשמח לעזרתכם בנידון

תודה רבה!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
שלום,

אני רוצה לרכוש SSD פנימי עבור המחשב שלי. הוא די ישן אבל רץ בסדר (נראה לי, בדיוק הלך משהו ואני חושד שזה הכונן, אשתהה מעט עם הקנייה).
לוח האם הינו GA-880GM-UD2H REV. 1.4.
אני מכוון לסמסונג פרו ויש אופציה של סאטה או PCIE כמובן. סמסונג פרו 980 עובד על PCIE 4.0.
בתקציב שלי ומבחינת זמינות הPCIE מתאים לי יותר - אלא שלא ברור לי האם הוא יתאים ללוח האם.

מצ"ב מפרט שקעי PCIE של לוח האם שלי
צפה בקובץ המצורף 27036

אשמח לעזרתכם בנידון

תודה רבה!
הכי טוב לך SSD SATA זה ממילא ישפר את מהירות העליה והתגובה של תוכנות פי 2 בערך וזה המקסימום שאפשר, אתה רוצה מהירות ויעילות ממשית? אז תצטרך לרכוש מחשב חדיש..

frankthe2

Active member
לוח אם ישן ואין לו חיבורי pcie לכן עליך לרכוש חיבורי sata בלבד. מה שאתה העתקת הוא חריצי הרחבה לכרטיס מסך ולכרטיסים אחרים.
אתה צריך להתמקד בסעיף הבא:
Storage Interface
South Bridge:
  1. 1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices
  2. 5 x SATA 3Gb/s connectors supporting up to 5 SATA 3Gb/s devices
  3. 1 x eSATA 3Gb/s port on the back panel supporting up to 1 SATA 3Gb/s device
  4. Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 10 and JBOD

arseny92

Well-known member
מנהל
לוח אם ישן ואין לו חיבורי pcie לכן עליך לרכוש חיבורי sata בלבד. מה שאתה העתקת הוא חריצי הרחבה לכרטיס מסך ולכרטיסים אחרים.
אתה צריך להתמקד בסעיף הבא:
Storage Interface
South Bridge:
  1. 1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices
  2. 5 x SATA 3Gb/s connectors supporting up to 5 SATA 3Gb/s devices
  3. 1 x eSATA 3Gb/s port on the back panel supporting up to 1 SATA 3Gb/s device
  4. Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 10 and JBOD
nvme גם יכול לבוא בתור כרטיס הרחבה pci-e , השאלה תועלת מול טיפ הבקבוק של ממשק pci-e 2.0

frankthe2

Active member
nvme גם יכול לבוא בתור כרטיס הרחבה pci-e , השאלה תועלת מול טיפ הבקבוק של ממשק pci-e 2.0
אני לא חושב ששוה להשקיע כונן קשיח יקר (ולא משנה הדגם) ועד כרטיס הרחבה שיעלה את ההוצאה הכספית ועוד יש שאלת התועלת שאתה בעצמך שאלת והכל במחשב ישן עם לוח אם מלפני 8-10 שנים.

dudi4321

Active member
קודם כל תוודא שהכונן מקולקל!
כי לרכוש כונן רק בשביל לבדוק אם המחשב תקין, נראה בעייתי. תוכל להשיג כונן ישן מיד2, כשאתה קונה תראה בעינים שהוא מחובר ותקין ואז תשלם.
אם כן רצוי מאד להחליף את כל המחשב שלך. הזכרונות איטיים גם!

כמו שכתבו בכירי הפורום מעלי, להתקין דיסק FLASH/SSD על סלוט PCIE V.2 לא כדאי, כי לקנות V.4 לא יתן שום יתרון!
SSD בחיבור SATA יתאים הכי טוב. ובמקרה שתרצה פעם לשדרג לכרטיס מסך, לא יהיה מקום בלוח האם.
אם תשדרג את כל המחשב, תוכל לעשות שימוש חוזר בSSD שיחובר ל-SATA.

למעלה