SSN

tali1100

New member
SSN

שלום רב,
1. במידה וקיבלתי SSN ממדינה מסויימת האם כאשר אני משנה כתובת מגורים באותה מדינה עלי לגשת ולקבל SSN מחדש ?
2. במידה וקיבלתי SSN במדינה מסויימת האם כאשר אני עוברת למדינה אחרת עלי לגשת לקבל SSN מחדש ?
תודה מראש.

Boston Guy

New member
SSN בארה"ב מקבלים מהממשלה הפדראלית, לא מה STATE

לא לחלוטין ברור לי אם אנחנו מדברים על אותו דבר - אבל SOCIAL SECURITY NUMBER הוא מספר זיהוי שמונפק על ידי ה SOCIAL SECURITY ADMINISTRATION שהוא גוף פדראלי.

tali1100

New member
SSN-מסמכים

ראשית תודה על התשובה
שנית, מגיעה לארה"ב מתאם רילוקיישן של בעלי
1. תוך כמה זמן עלי לגשת לקבל SSN
2. אילו מסמכים יש להביא ?

Boston Guy

New member
לא הבנתי מה הקשר בין שאלתך הקודמת ומה ששאלת עכשיו

כדי לענות לשאלה הנוכחית שלך צריך לדעת מה הסטטוס מבחינת ויזה \ הגירה שבו תשהיי בארה"ב. איזו ויזה (סוג מדוייק) יש לך בדרכון או תהייה לך במועד המעבר?

ומה הקשר לשאלה הקודמת שלך? היה לך SSN בעבר? מתי ואיך?

tali1100

New member
שאלות הבהרה

לא היה לי בעבר SSN ולכן השאלות להבהרה
בעלי מקבל L1A
ואני כאישתו L2
בנוסף יש לנו שלושה ילדים , גילאים 6,9,13.

Boston Guy

New member
את תוכלי להוציא SSN. הילדים - לא זכאים.

רק לוודא שאת יודעת - SSN אינו "אישור עבודה" לאדם בעל ויזת L2.
אם את מתכוונת לעבוד בארה"ב - תצטרכי להגיש בקשה ל"אישור עבודה" (EAD) אחרי ההגעה לארה"ב. זה דורש הגשת טפסים, מקבלים זימון ל"צילום ביומטרי" (טביעוןת אצבעות וכיוצ"ב) - ואם הכל טוב אז תוך כמה חדשים תקבלי כרטיס פלסטי שעליו תמונה שלך וטביעת אצבע שלך. אחרי שתקבלי את האישור הזה - תהיה לך היכולת לעבוד בארה"ב.
אני לא בטוח אם את היום ניתן לבקש SSN עוד לפני שמקבלים את ה EAD או שצריך לחכות לקבלת ה EAD לפני שמגישים בקשה. פעם היה צריך לחכות, אחר כך התחילו לתת SSN לבני זוג עם L2 גם בלי שיהיה לבעל ה L2 כרטיס EAD - והיום אני לא בטוח מה קורה. אולי יש כאן מישהו שעשה את התהליך בזמן האחרון שיכול להגיד.

Fellowship

New member
הניסיון שלי עם ויזה אחרת (J2)

צריך היה קודם להשיג את ה EAD ורק לאחר מכן ניתן היה לקבל SSN.
(אגב, לא קיבלתי זימון למסירת טביעת אצבעות, אולי מכיוון שמסרתי בתהליך בקשה הויזה בישראל?)

למעלה