Ssri נוגדי חרדה בהריון

Ssri נוגדי חרדה בהריון

שבת שלום, בגלל הפסקות ההריון בשל מומים אני מלאת פחדים. הוצע לי לוסטרל רוצה אבל חוששת כי זכור לי ניסיון לא טוב בעבר (נטלתי במשך כמעט חודש ובכיתי הרבה הייתי מדוכדכת). עדיין לא בהריון אבל אתכנן באיזה שלב ודי מפחדת להתחיל טיפול תרופתי .... יש מישהי שנטלה בהריון ויכולה להרגיע בעניין בבקשה? ומה האפשרויות שלי.. להיות עם מפחיד להיות בלי זה לא בריא לי ולעובר ....

שירהד1

Member
מנהל
הפחדים נורמאליים מאוד, בהתחשב בנסיבות-

יש מספר לא מועט של תרופות ששייכות למשפחת נוגדי הדיכאון והחרדה.
אם נטלת בעבר לוסטרל ובכית הרבה והיית מדוכדכת, אז התרופה לא מתאימה עבורך.
לפיכך, יש להתייעץ בשנית עם גורם רפואי מוסמך לכך. עדיפות לפסיכיאטרית נשים. ייתכן שגם רופא/ת משפחה ידעו לייעץ, אבל בכלל לא בטוח.
בנוסף, חשוב יהיה לברר במרכז הטרטולוגי לגבי בטיחות תרופה כזו או אחרת בהריון.
אני הייתי מטופלת בכדור בשם פאקסט, שהוא פחות מוכר וגם שייך למשפחת ה-SSRI. מותר היה ליטול אותו החל מהשליש השני להריון (הגעתי לפסיכיאטרית נשים בשבוע 19). אבל יש כדורים שמותרים כבר משלב הנסיונות ו/או השליש הראשון.
החיסרון של כדורים אלו הוא שלוקח להם מספר שבועות עד שמתחילים להשפיע. רק בשבוע 24-25 התחלתי להרגיש תחילת השפעתו (בכיתי פחות, טיפה יותר שלטתי במחשבות הרעות ולא הן בי, מעט הקהה את הרגשות השליליים, במקום 2-3 שעות שינה בלילה- ישנתי 4-5 שעות).
צריך להתאים את הטיפול ספציפית למטופלת, ולכן זה לא ממש משנה אם יש פה מישהי שנטלה לוסטרל וזה היה טוב עבורה. עבורך זה לא היה טוב, וצריך לחזור ולהתייעץ.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

שירה - לגבי התרופה

לא יודעת אם לוסטרל לא טוב לי, אולי לא ניסיתי אותו מספיק זמן ולכן מפה החשש הלא ידוע ועד שאנסה לא אדע. נטלתי רק כמעט חודש, אז אולי הייתי צריכה להמשיך עוד קצת, אולי גורם להחמרה בטרם עוזר. זה בדיוק החשש שלא ברור אם זה עוזר או מזיק לי עד שאנסה לא אדע ואם לא יעזור סתם אכניס לגוף תרופה שלא עוזרת ככ שמתכננת הריון ? דילמה גדולה עבורי. האם נטלת בהריון לוסטרל ? מאוד רוצה לדעת שהכל בסדר ונולדים תינוקות בריאים עם הלוסטרל !

שירהד1

Member
מנהל
בתרופות- תמיד- גם כאלו של איזון לחץ דם-

וגם כאלו של טיפול בהפרעות קשב וריכוז, ובכל תרופה שהיא-
זה הרבה פעמים עניין של ניסוי וטעייה של הרופא/ה כדי למצוא את התרופה הנכונה ואת המינון הנכון שיביא לתוצאה האפקטיבית ביותר.
כפי שכתבתי לך, אני נטלתי בהריון משבוע 19 תרופה בשם פאקסט, שמותרת מהשליש השני (הלכתי כבר לקבל סיוע תרופתי בשבוע 6-7 אבל לצערי הרב לא ממש טופלתי נכון- נתנו לי כדור בשם לוריוון שממש לא עזר לי).
הכתובת הראשונה שהלכתי אליה היה פסיכיאטר רגיל של הקופה שלא עזר לי.
הכתובת השנייה שהלכתי אליה היתה פסיכיאטרית נשים שמאוד סייעה לי.
שמה ד"ר ורד בר והיא מקצועית מאוד ומקסימה ואנושית ביותר.
תקבעי תור ותתייעצי.

ביתי, אגב, כיום בת שנתיים וחצי, נולדה בריאה ומתוקה, רגועה ונינוחה, שמחה ומאושרת, אכלה טוב וישנה טוב מהרגע הראשון. בזמנו אמרו לי שייתכן שתהיה תופעה קצרה של גמילה שלה מהתרופה, שתחלוף תוך יום-יומיים. דיברו על תופעות כמו אי שקט או להפך- אפאטיות. אמרו לי לומר בבית החולים כאשר אני באה לניתוח, כדי שצוות התינוקיה ידע ויוכל לשים לב. לא היו לה בכלל תופעות שכאלו.

ובשורה התחתונה- לכי לאשת מקצוע ותתייעצי. כל תרופה, אגב, ניתן גם לבדוק מול המרכז הטרטולוגי ולראות את הבטיחות שבשימוש שלה.

שירה דוד
09-7749028

שירה יקרה, תודה רבה על התשובה

ועל ההרגעה אני יכולה להתייעץ איתך על לוסטרל בפרטי?

שירהד1

Member
מנהל
כבר כתבתי לך הכל-

אני לא יודעת לומר מעבר לכך וזה לא מתפקידי לייעץ לגבי טיפול תרופתי כזה או אחר.
יש סמכות רפואית לצורך כך, כפי שכתבתי לך בתשובתי.

שירה דוד
09-7749028

פאקסט

מעולם לא שמעתי שהוא ניתן בהריון, שומעת על לוסטרל וציפרלקס ...מותר לשאול איך הגעת לפאקסט ?

בבקשה בנות תרשמו לי ממש זקוקה לעזרתכן

וזאת לא בושה ליטול כדורים ! להפך זאת חוזקה לטפל בעצמנו. ממש מתחננת לשוחח פה עם מישהי שנטלה לוסטרל.

שירהד1

Member
מנהל
זה לא משנה אם מישהי פה נטלה או לא-

ההשפעה בכל מקרה היא אינדיבידואלית- כל אישה לגופה ולנפשה.
הביני שכל אחת זקוקה להתייעצות רפואית בפני עצמה. גם אם 100 נשים תכתובנה לך שהן נטלו את הכדור הספציפי הזה, זה לאו דווקא יתאים עבורך.
אני מקווה שבזה כיסיתי את הנושא.
אין מנוס מללכת להתייעצות רפואית ספציפית בעניין.
מאחלת לך בהצלחה!
שירה.

שירה דוד
09-7749028

שירה -

כתבת לי שהכדור לא מתאים אם הרגשתי רע איתו ונטלתי אותו רק 3 שבועות כמעט חודש. יכול להיות שבכלל לא הספיק להשפיע... לכן מנסה להרגע שאולי הוא לא משפיע ככ מהר לפעמים כמו שכתבו לוקח יותר זמן וזה אפשר ללמוד גם מניסיונן של אחרות. יכול להיות שלא נתתי לו צ'אנס ועם זאת יש חשש גם כמו שכתבת שלא עזר לי... אין לי ככ זמן לניסויים רק רוצה להרגיש טוב! וזאת הבעיה עם כדורים מהסוג הזה! כבר לא יודעת אם ליטול או לא... הרופא אמר לי שרק אם ארגיש שלא מסוגלת לעבור בשקט הריון וכן יהיה קשה מאוד!

מנסה

אני חושבת שכל מי שלקחה כדורים, ענתה לך כאן או בפורום השני.
לפני כמעט 2 עשורים נעזרתי בSSRI בלי שום קשר לענייני ילודה. עקב הזמן הרב שעבר מאז, אני לא זוכרת את שם התרופה ומה היתה התגובה שלי בשבועות הראשונים.
אני יכולה לומר שבטווח של חודשים ספורים חלה הטבה במצבי ולבסוף הפסקתי את השימוש בתרופה.

מקבילה לרגע את השאלה שלך לשאלות על ציטוטק.
זה לא משנה איך אני או איןאריותכאלה או שירה הגבנו לציטוטק, כי זה לא אומר שהשואלת תגיב באותו האופן.
כך גם במקרה שלך. גם אם מישהי כן לקחה את אותה התרופה והיתה הטבה אחרי 6 שבועות, זה לא אומר שגם אצלך תהיה אותה תגובה.

אף אחת מהגולשות בפורום לא יכולה לדעת האם התרופה שקיבלת מתאימה לך ואת פשוט צריכה להתמיד בה מעבר ל-4 שבועות, או שעדיף תרופה אחרת או אולי מינון שונה של התרופה הראשונה.
לצערי אין דרך לדעת מראש ואין מנוס מאשר לנסות ולגלות. וכן, זה לא אידאלי להתחיל הריון כשהמצב הנפשי רעוע, אבל אם הזמן דוחק אז לפעמים אין ברירה. באופן אישי התחלתי הרבה הריונות במצב נפשי רעוע וההריונות החמירו את המצב, אבל בגילי אין לי פריווילגיה לחכות כמה חודשים עד להתאוששות נפשית ובמצבי הנוכחי אני בוחרת שלא להיעזר בSSRI.

ההמלצה שלי היא להתייעץ עם פסיכיאטר/ית שמתמחה בנשים ואולי אף עם היסטוריה של אובדנים. לאחר קבלת ההמלצה לסוג התרופה, כדאי להתקשר לאחד מהמכונים הטרטולגיים ולהתייעץ איתם לגבי השימוש בתרופה לפני ובמהלך הריון.

שמחה שאת דואגת לעצמך ומטפלת בעצמך. שולחת לך חיבוק של כוח.

היי
לא מדובר בציטוטק - ולגבי פסיכיאטרים הבעיה איתם

שרובם כן 'ידחפו' נוגדי דיכאון וחרדה.... וכשהתייעצתי עם רופא קיבלתי תשובה שאני צריכה להחליט אם מסוגלת להיות שקטה בהריון הבא (מי תוכל להיות שקטה ?) ואניתוהה האם כדורים זה בכלל הפיתרון היחיד? אף רופא אומר על זה כלום...
ויש חששות מהתרופה בשל ההסטוריה הלא ברורה שלי איתה, יש חשש שהיא תחמיר את המצב ולא תעזור לי הזמן יקר לי.

שירהד1

Member
מנהל
טיפול תרופתי הינו חלק ממערך-

מדובר על טיפול תרופתי+טיפול רגשי בשיחות או בכל צורה שהיא+מערך תמיכתי של הסביבה+עוד מליון דברים שצריך ואפשר לעשות כדי להתמודד.
אני לא חושבת שמישהי פה יכולה לכתוב לך מעבר למה שכבר כתבנו.
לא ברור לי גם למה את דווקא נתפסת לתרופה אחת. יש מגוון של תרופות.
במקום להיות בסטרס מזה, תקבעי תור אצל פסיכיאטרית נשים ותקבלי יעוץ הולם למצבך המורכב.
הזמן יקר לך, וזה מובן. מציעה לך לפעול. לקבוע תור. יש אנשי מקצוע טובים שיכולים לסייע לך. אבל את צריכה לפעול, לעשות מעשה.

שירה דוד

09-7749028

ברור לי שזה לא ציטוטק

עשיתי הקבלה בין שאלות על ציטוטק שעולות פה מדי פעם לבין השאלות שלך. בשני המקרים תגובה של אישה אחת לא יכולה להוות אינדיקציה לגבי תגובה של אישה אחרת, ולכן כל תשובה שתקבלי לגבי נסיון של נשים אחרות, לא תסייע לך להבין מה כדאי לך לעשות.

כדורים זה ממש לא הפתרון היחיד, ואני די בטוחה שגם אלו שלקחו כדורים בעודן בהריון אחרי אובדן, לא חוו הריון שכולו פרפרים וציפורים מצייצות. הריון אחרי אובדן הוא הריון חרדתי, גם כשהכל תקין בו וגם כשאין ממצאים שיכולים להוביל לחרדה.
הכדורים מאפשרים במקרים מסויימים להפוך מצב בלתי נסבל, למצב נסבל.

כאמור, אני באופן אישי לא לקחתי כדורים והריתי 7 פעמים בשנים האחרונות. אם מחברים את כל ההריונות שלי, הייתי בהריון במשך יותר מ-100 שבועות. רק בהריון האחרון הלכתי לטיפול אלטרנטיבי (דיקור סיני), בכל שאר ההריונות התמודדתי עם הקשיים ללא תמיכה מקצועית.

אני חושבת שאת מחפשת תשובה מוחלטת במקום שלא יכולה להיות בו תשובה מוחלטת.
אף אחד - לא הנשים כאן בפורום, לא רופאי משפחה, לא רופאי נשים ולא פסיכיאטרים, אף אחד לא יכול להבטיח לך שאם תעשי X אז יקרה Y, שאם תקחי תרופה מסויימת במינון מסויים לפרק זמן מסויים, אז תרגישי חזקה יותר מבחינה נפשית ותרגישי מספיק בטוחה להיכנס להריון.
זה כואב וזה מצער כי את מבקשת עזרה ואף אחד לא יכול לעזור לך בדרך שבה את רוצה שיעזרו לך, אבל זו המציאות והיא נכונה להמון דברים, גם בענייני ילודה אבל גם בהקשרים אחרים לחלוטין.

לא ברור לי למה את מרגישה שפסיכיאטרים ידחפו נוגדי חרדה, בהודעה הראשונה כתבת שאת מלאת פחדים, ומבחינתי זה לגמרי מובן שאת מלאת פחדים.
אחד הפתרונות להצפה של פחד עצום, של חרדה עמוקה, הוא נוגדי חרדה.
בעיניי אם את נפגשת עם מטפל רגשי (פסיכולוג, עו"ס או כל טיפול רגשי אחר שמתאים לך) ומשלבת גם פגישות עם פסיכיאטר שממליץ לקחת SSRI, סימן שהפסיכיאטר חושב שזה הטיפול הנכון עבורך.
את כמובן יכולה להחליט שלמרות עצת הפסיכיאטר, את לא תקחי כדורים ותבחרי לעשות פעילות גופנית, או להתנדב בעמותה כלשהי, או לטחון ארטיקים (הפעילות האהובה עליי לאחרונה) כדי לעזור להפחית את עוצמת ותדירות הפחדים.

תמצאי פסיכאטר/ית שנוח לך איתו/ה, תפרשי את ההיסטוריה הכואבת שלך ותראי מה ההמלצות להמשך הדרך. אם ההמלצות לא מתאימות לך, אפשר ללכת לפסיכיאטר/ית אחר/ת. אם ההמלצות מתאימות לך, נסי למשך חודשיים ותראי איך את מרגישה.

מרעישה כתבת כל כך יפה

לסיכום, רוב מכריע של הנשים שנטלו תרופות נוגדות דכאון/חרדה בשני הפורומים שלנו, סיפרו לך על שיפור במצבן. לשיקולך איך והאם להתקדם הלאה, תוך ניסוי וטעייה שגוזלים זמן. מאחלת לך הצלחה בכל דרך בה תבחרי.

למעלה