ברור לי שזה לא ציטוטק
עשיתי הקבלה בין שאלות על ציטוטק שעולות פה מדי פעם לבין השאלות שלך. בשני המקרים תגובה של אישה אחת לא יכולה להוות אינדיקציה לגבי תגובה של אישה אחרת, ולכן כל תשובה שתקבלי לגבי נסיון של נשים אחרות, לא תסייע לך להבין מה כדאי לך לעשות.
כדורים זה ממש לא הפתרון היחיד, ואני די בטוחה שגם אלו שלקחו כדורים בעודן בהריון אחרי אובדן, לא חוו הריון שכולו פרפרים וציפורים מצייצות. הריון אחרי אובדן הוא הריון חרדתי, גם כשהכל תקין בו וגם כשאין ממצאים שיכולים להוביל לחרדה.
הכדורים מאפשרים במקרים מסויימים להפוך מצב בלתי נסבל, למצב נסבל.
כאמור, אני באופן אישי לא לקחתי כדורים והריתי 7 פעמים בשנים האחרונות. אם מחברים את כל ההריונות שלי, הייתי בהריון במשך יותר מ-100 שבועות. רק בהריון האחרון הלכתי לטיפול אלטרנטיבי (דיקור סיני), בכל שאר ההריונות התמודדתי עם הקשיים ללא תמיכה מקצועית.
אני חושבת שאת מחפשת תשובה מוחלטת במקום שלא יכולה להיות בו תשובה מוחלטת.
אף אחד - לא הנשים כאן בפורום, לא רופאי משפחה, לא רופאי נשים ולא פסיכיאטרים, אף אחד לא יכול להבטיח לך שאם תעשי X אז יקרה Y, שאם תקחי תרופה מסויימת במינון מסויים לפרק זמן מסויים, אז תרגישי חזקה יותר מבחינה נפשית ותרגישי מספיק בטוחה להיכנס להריון.
זה כואב וזה מצער כי את מבקשת עזרה ואף אחד לא יכול לעזור לך בדרך שבה את רוצה שיעזרו לך, אבל זו המציאות והיא נכונה להמון דברים, גם בענייני ילודה אבל גם בהקשרים אחרים לחלוטין.
לא ברור לי למה את מרגישה שפסיכיאטרים ידחפו נוגדי חרדה, בהודעה הראשונה כתבת שאת מלאת פחדים, ומבחינתי זה לגמרי מובן שאת מלאת פחדים.
אחד הפתרונות להצפה של פחד עצום, של חרדה עמוקה, הוא נוגדי חרדה.
בעיניי אם את נפגשת עם מטפל רגשי (פסיכולוג, עו"ס או כל טיפול רגשי אחר שמתאים לך) ומשלבת גם פגישות עם פסיכיאטר שממליץ לקחת SSRI, סימן שהפסיכיאטר חושב שזה הטיפול הנכון עבורך.
את כמובן יכולה להחליט שלמרות עצת הפסיכיאטר, את לא תקחי כדורים ותבחרי לעשות פעילות גופנית, או להתנדב בעמותה כלשהי, או לטחון ארטיקים (הפעילות האהובה עליי לאחרונה) כדי לעזור להפחית את עוצמת ותדירות הפחדים.
תמצאי פסיכאטר/ית שנוח לך איתו/ה, תפרשי את ההיסטוריה הכואבת שלך ותראי מה ההמלצות להמשך הדרך. אם ההמלצות לא מתאימות לך, אפשר ללכת לפסיכיאטר/ית אחר/ת. אם ההמלצות מתאימות לך, נסי למשך חודשיים ותראי איך את מרגישה.