Ssri נוגדי חרדה ודיכאון בהריון

Ssri נוגדי חרדה ודיכאון בהריון

שבת שלום, בגלל הפסקות ההריון בשל מומים אני מלאת פחדים. הוצע לי לוסטרל רוצה אבל חוששת כי זכור לי ניסיון לא טוב בעבר (נטלתי במשך כמעט חודש ובכיתי הרבה הייתי מדוכדכת). עדיין לא בהריון אבל אתכנן באיזה שלב ודי מפחדת להתחיל טיפול תרופתי .... יש מישהי שנטלה בהריון ויכולה להרגיע בעניין בבקשה? ומה האפשרויות שלי..? להיות עם מפחיד להיות בלי, זה לא בריא לי ולעובר ....

התייעצת עם הרופא שלך?

תבדקי איתו אילו אופציות יש לך ואז תוכלי לוודא מול המרכז הטרטולוגי שהן אכן בטוחות בהריון. אולי שווה גם להתייעץ עם הרופא לגבי התאמת המינון עוד לפני ההריון המיוחל, כדי שלא תסבלי מתופעות לוואי במהלכו?
לא לקחתי נוגדי חרדה בהריון, אבל יש כאן כמה נשים שעשו זאת וייתכן שיוכלו לתת כמה כיוונים.

התייעצתי עם שניהם

ובאמת רצוי אולי להתחיל לפני תכנון הריון להתאזן הבעיה שאני מפחדת ליטול וזה עשוי גם לא לעזור לי.... או תופעות לוואי של השמנה.... ואז סתם נטלתי לחינם. מה שכן אני אחרי שני אובדנים וגם אתחיל טיפול פסיכולגי אבל מאוד מדוכדכת ...אז לא ברור לי מה עדיף כבר להיות עם כדורים שלא יעזרו או תופעות לוואי או להיות לחוצה בהריון...

תרופות ssri לא משפיעות תוך 3 שבועות

כך שהנסיון שיש לך אינו נסיון אמיתי (פחות מחודש). כדי לחוש באמת את השפעתן יש צורך ליטול אותן לאורך זמן ממושך יותר. אם הן בטוחות לשימוש - אושרות על ידי הרופא והמכון הטרטולוגי - אישית לא הייתי מהססת. איכות חייך משמעותית.

תודה יקרות, מי מאתכן נטלה לוסטרל ויכולה לספר מהניסיון שלה?

ניסיתי בעבר לוסטרל מתקנת אחרי שבדקתי -נטלתי למשך ארבעה שבועות, כלומר בעצם
למשך חודש.
השאלה איזו איכות חיים? יש תרופות שלא עוזרות. כמו שכתבתי בעבר נטלתי לוסטרל לחודש, הרגשתי תסמיני דיכאון ועצבות אז לא ברור אם הלוסטרל לא הספיקה להשפיע או שהחמירה?? ממש לא ברור.
ידוע גם שיש תרופות שמחמירות בטרם עוזרות....אם לא הייתי מתכננת הריון לא הייתי נוברת ומתעסקת בזה. אבל אני רוצה לייצב את מצבי בטרם אכנס להריון ולא רוצה להחמיר אותו בגלל התרופה....לרופאים אין ממש תשובות להכל אלא פשוט ליטול

&nbsp
&nbsp

shira3121

New member
אני לוקחת ציפרלקס

וזה שתרופה אחת לא עזרה לא אומר שאין אף תרופה שתתאים לך

כל גוף שונה

נסיון של מישהי אחרת לא יעזור לך. הדרך היחידה לדעת אם תרופה מסויימת עוזרת לך או לא היא ליטול אותה. ואני שוב מדגישה שחודש אינו זמן מספיק כדי לחוש בהשפעה, את צריכה להתמיד למשך 8-10 שבועות ואז תרגישי אם יש הקלה או לא.

למעלה