St. Patrick

Rain88

New member
St. Patrick

קראתי עליו ואפילו ראיתי את הסרט, הכל מנקודת מבט נוצרית. צירפתי פה גם מאמר קצר על איך שפטריק הקדוש המיר את דתם של הפאגאנים לנצרות מרצונם החופשי. הייתי מאד רוצה לשמוע את הסיפור מנקודת מבט פאגאנית. מה באמת קרה שם?

Justin Angel

New member
תראה...

תשאל כל דרואיד-מתלמד כאן בפורום ותקבל תשובה שונה. הסיבה ברורה - נוצרים "מעוותים" את ההסיטוריה שתתאים להם. אני בספק עמוק אם שליש מכל מה שנאמר על פטריק באמת נכון. אבל, מההשכלה שלי בנושא (שמסתכמת בסרט החדש, שאני חייב לציין שהוא פשוט מדהים) אפשר לראות הקבלה ברורה בין פטריק לדרואידים. לא רק שיש לו יכולות מנוגדות, אלא לרוב משלימות. אני אישית בידע המינימלי שלי מאמין שפטריק הוא מן דרואיד שסרח.

L e s t a t

New member
בל נשכח שהוא שיקר או ששיקרו עבורו

נטען שהוא סילק את כל הנחשים מאירלנד - טענה מגוכחת. יוליוס קיסר תיעד בזמנו (מאות שנים לפני שפטריק הגיע) ש"אין ולו נחש אחד באי", כנראה שהם פשוט לא יכולים להתסדר עם האקלים המטורף של אירלנד.

Justin Angel

New member
זאת מטאפורה...

הוא סילק את הנחשים, אבל הכניס את הצבועים והכנסיות שלהם :) A bloody poor bargin i say!

L e s t a t

New member
ב-ר-ו-ר שזו מטאפורה

אחרי שחושפים דברים שמראים אחרת ממה שנאמר\כתוב, פתאום דברים הופכים להיות "משל" או "מטאפורה"...

Justin Angel

New member
אמממ...

אם להגיד את האמת לאמיתה... אני חושב שהכוונה היא לנחשים בעלי ראש תיש שמלווים את קורונוס, ובשבכמה תחריטים היסטוריים מהתקופה הקלטים אף מחליפים גפיים שלו. אבל תמיד יש את האפשרות שזה עוד בבל"ת תנכ"י שכותביו ציפו שמישהו ייתן בעתיד משמעות הגיונית.

L e s t a t

New member
זה לא יכול להיות בבל"ת תנכ"י

משום שזה אפילו לא מוזכר, לא בתנ"ך ולא בב"ח.

Rain88

New member
תודה.

ומה לגבי התאור של פאגאנים באותה תקופה כמקריבי קורבנות לאלים? אני משערת שזה עיוות של הנצרות, אבל אם כן מה הייתה הסיבה של פטריק לרצות להפוך אותם לנוצרים?

L e s t a t

New member
הקרבת קורבן אדם הייתה קיימת

אולם לא באותה הצורה שבה מתארים תיאורים נוצריים ורומיים. ובאשר לסיבות של פטריק, ככתוב בברית החדשה: "ויגש ישוע וידבר אליהם לאמור ניתן-לי כל-שלטון בשמים ובארץ: לכו ועשו לתלמידים את-כל-הגוים וטבלתם אותם לשם האב הבן ורוח הקודש: ולימדתם אותם לשמור את-כל-אשר ציוויתי אתכם והנה אנוכי אתכם כל-הימים עד-קץ העולם אמן" - מתי, 28:18-28:20. "ויאמר אליהם לכו אל-כל-העולם וקיראו את-הבשורה לכל-הבריאה: המאמין ונטבל הוא יושע ואשר לא-יאמין יאשם" - מרקוס, 16:15-16:17. עונה לך על השאלה השנייה?

Justin Angel

New member
על זה יש וויכוח.

עד ימינו. מצד אחד - יש את האנשים שיש להם גופה מרוצדת ודיווחים של אנשים בעלי אינטרס ברור להשמיץ את הדרואידים. מצד שני - אנשים שפויים שמבינים ש"היסטוריה נכתבת על ידי המנצחים" זה לא סתם פתגם טוב, אלא נכון לכל כתב היסטורי שתוכל למצוא מלפני 2,000 שנה. אישית, אני מאמין הדרואידים כן הרגו. כמו שהיום יש "טקס" שלם מסביב לעונש המוות בארה"ב, זה שקול לחלוטין למה שהדרואידים עשו. אם מישהו נמצא אשם בפשע חמור (רצח, רצח המוני וכך הלאה) אז הלכו להוציא אותו להורג. אבל אצל הדרואידים החסכניים תמיד חשבו משהו שהולך בערך ככה "המממ... הוא בכל מקרה הולך למות... בוא נעשה מזה טקס דתי!", על פי עקרון "הולך לרדת גשם אם נרצה או לא, אבל למה לפספס הזדמנות לטקס דתי עם שירים, ריקודים ואוכל?" :)

למעלה