גם אני לא הבנתי בהתחלה..
אני חושב שזה מסוג הדברים שכל אחד לוקח לעצמו את מה שהוא מבין מהשיר.. מה שאני חושב שהם מנסים להביע בליריקס זה את המוות של חברתו של רוברט (אני חושב), במערב ארה"ב. רוב השיר הוא מהלל אותה בהמון מטאפורות והשיר עצמו הוא מטאפורה אחת גדולה לדעתי. הפירוש שלי לליריקס : הבית הראשון - buying a stairway to heaven משמע קונה את דרכה לגן עדן או במילים אחרות לוקחת את ידה בנפשה. הבית הראשון בעצם מתעסק בלהלל את הבחורה. הבית השני - יש סימן על הקיר (כמו - זה כתוב על הקיר\רמז עבה מאוד) , אבל היא רוצה להיות בטוחה כי למילים יש לפעמים משמעות כפולה. וזה גורם לו לתהות... לפי הפירוש שלי זה אומר שקרו לה כל מיני דברים בחיים שלה שרמזו לה שהיא צריכה לסיים את חייה. הבית השלישי - יש לי הרגשה כשאני מסתכל למערב - והנשמה שלי בוכה לעזיבה (רוצה לעזוב), משמע, כל פעם שהוא מסתכל למערב (הוא כנראה הכיר אותה במערב ארה"ב בזמן שהם שהו שם לאחר האלבום השלישי), הוא מקבל צריבה בלב. מטאפורה נוספת בבית השלישי מדברת על שריפת עצים בזמן שאנשים מסתכלים ולא עושים כלום, כלומר בהשוואה למקרה שלו, אנשים (כנראה הוא) שראה את זה בא ולא עשה כלום לכן הוא מרגיש אשם וזה גורם לו לתהות כמובן. הבית הרביעי - בית ששרוי בנימה הרבה יותר חיובית עם תקוות חיוביות לעתיד. הבית החמישי - השורה הראשונה היא מטאפורה לשורה השנייה שממשיכה בנימה חיובית ואומרת שזה נכון שיש שני דרכים לבחור בחיים אבל גם אם בוחרים בדרך הלא נכונה, אפשר לשנות אותה מאוחר יותר. הבית השישי - בית שכולו מטאפורות שרומזות על כך שקוראים לה בגן עדן. הבית השביעי - השורה הראשונה מתארת שכשהוא ממשיך בדרך ומנסה להתגבר על האובדן, נשמתו בורחת לו. השורה השניה שוב מהללת את הבחורה. השורה השלישית מנסה להבהיר שאם מקשיבים טוב אפשר לשמוע את ההמשך שבא בשורה הרביעית ואומר את הדבר הכי יפה בשיר לדעתי - When all are one and one is all To be a rock and not to roll. ההסבר שלי לשורה האחרונה - להיות אבן מבלי יכולת להתגלגל - כידוע, אבן לא יכולה לעשות הרבה.. הדבר היחידי שהיא יכולה לעשות זה להתגלגל.. ולהיות אבן מבלי היכולת להתגלגל זה כמו להיות בנאדם מבלי היכולת לחיות... לאחר מכן באה השורה המסיימת And she's buying a stairway to heaven , מה שמסיים את השיר ואומר שהיא עברה לעולם אחר. אני לא יכול להיות בטוח במאה אחוז שזה מה שהוא וג'ימי ניסו להעביר בשיר אבל זה בהחלט מה שאני מרגיש ומה שאני לוקח לעצמי מהשיר הגאוני הזה.