Stan Lee- שאלה

toonamir

New member
Stan Lee- שאלה

(לפני שאתחיל בהודעה, אני מצהיר שאין בכוונתי להעליב את מעריציו של סטן לי.) סטן לי מצייר? הוא אייר פעם חוברת קומיקס? לפי הידע (אני מדגיש)המצמוצם שלי בקשר אליו הוא יוצר דמויות וסיפורי מארוול ומוסר אותם לציירים שיציירו. דוגמא: הוא יצר את הרעיון לדמות ספיידרמן אבל הצייר המעצב הוא סטיב דיטקו... למישהו יש הסבר?

toonamir

New member
אבל הוא יודע לצייר?

קצת מוזר לי אם הוא לא יודע לצייר והוא עדיין ראש מעצמת קומיקס...

DDN

New member
מה הקשר?

קומיקס זה כמו סדרת טלויזיה: קודם כל רעיון, שהופך לסיפור, שאותו אתה ממחיש בתמונות. בלי הסיפור, התמונות לא שוות כלום, אבל ההפך הוא לא נכון. הסיפור ימשיך בלי התמונות.

ויאגרה

New member
ככה זה בדרך כלל בקומיקס...

אחד מהאנשים כותב. השני מצייר. לפעמים אחד מהם זוכה לתהילה. לפעמים השני זוכה לתהילה. לפעמים, מכירים בהם בתור צוות - ושניהם זוכים לתהילה.

illustrator

New member
סטיב דיטקו...

תמיד יוזכר כמי שעיצב את ספיידר-מן ודוקטור סטריינג´, כמו ג´ק קירבי, שצייר רבים מסיפוריו האחרים של סטן לי. יש כמה סיבות לכך שסטן לי בכל זאת מוכר יותר: א. הכתיבה של סטן היתה מאוד שונה ממה שהיה מוכר באותה תקופה. לגיבורים שלו היו מגרעות שלא היו לגיבורים אחרים, מה שעזר לרבים להזדהות איתם. ב. עוד גורם לפופולאריות של הדמויות היה העקרונות שעמדו מאחוריהם, כמו "With great power there must also come great responsibility", שבאו מסטן. ג. סטן דבק עם מארוול והדמויות שלו, אם ככותב או כעורך, בעוד שהציירים עבדו גם בחברות אחרות. ד. סטן לי אדם מאוד כריזמתי וגאון בשיווק. רעיונות כמו ה-No-prize, או ה-Merry Marvel Marching Society שהוא התחיל הוסיפו לפופולאריות שלו, מעבר לכתיבה. ובסה"כ, למרות שהחליפה של ספיידר-מן עמדה במבחן השנים, וכל נסיון להחליף אותה לא האריך ימים, ספיידר-מן בכל זאת מוכר יותר בזכות הסיפור מאשר בזכות המראה. ואין לי מושג למה אני מקשקש כ"כ הרבה. כנראה בגלל השעה...

למעלה