Stan the Man
לספרים ולסדרה פרק 509

Bs Bane

New member
Stan the Man
לספרים ולסדרה פרק 509

האם סטאניס של הספרים היה מקריב את שירין? אני לא חושב כך. אני לא חושב שמליסנדרה אפילו תעלה דבר כזה באוזני סטאניס.

אבל הנה אני, צופה בבפנוכו של הפרק, שבו ד' את ד' ושות' אומרים שהם שמעו על זה מג'ורג'.

האם זה אומר שזה מה שמצפה לשירין בעתיד הספרים? כי עד כמה שזכור לי היא ומליסנדרה בכלל בטירת השחור. זאת אומרת שסטאניס צריך צריך היה לצאת מוינטרפל בחיים ולהכנס לעוד צרה רק הפעם עם שום דבר חוץ משירין וכמה גפרורים בארסנל שלו.

או שמה, זה אומר שג'ורג' סתם הביא להם את הרעיון. שמה, זה רעיון שג'ורג' חושב שמתאים לסטאניס. שמה, מה?

הוא לא היה.

לדעתי הם שמעו מג'ורג' ששירין תמות, לא שסטאניס יישרוף אותה. וכבר רצו על זה הרבה שמועות ברשת, ויש גם תיאוריה שמדברת על זה בדיוק: מרטין חוזר שוב ושוב בספרים שעל רצח שארים אין מחילה. אז איך האלים הולכים להעניש את סטאניס על רצח רנלי? כמובן, ע"י מות שירין. זה בערך הדבר היחיד שיכול ממש לכאוב לסטאניס.

לא מבין את עניין קטילת שארים.

מילא כשמדובר על המשפחה הגרעינית. אבל ריקארד קארסטארק מאשים את רוב? זה הזוי. לפי זה, כולם קרובי משפחה בווסטרוז. רוברט הואשם בקטילת שארים כשהוא הרג את ראיגאר? הטארג' לא טבחו אחד בשני במחול הדרקונים? אז ניסתכל על זה בפרספקטיבה של קטילת שארים? זה אבסורד...
&nbsp
בעיניי אין פה קללה אמיתית (הכוונה ממקור "שמימי") על קוטלי שארים, כמו שאין על מפירי חוקי הגנת האורח ועוד "חטאים" דומים שבסך הכל נועדו לחזק נורמות שמאפשרות ציוויליזציה תקינה.

אני חושב שזה חל באמת רק על המשפחה הגרעינית

מה שריקארד אומר לא בהכרח נכון "בעיני האלים". אבל העובדה שמרטין חוזר על זה שוב ושוב היא לדעתי סוג של רמז מטרים מבחינה ספרותית.

בהקשר הזה, הכעס של האלים על מפירי חוק ההגנה על האורחים גם הוא משרת צורך ספרותי: הסיפור של הטבח העכברוש מובא בסמיכות גדולה לחתונה האדומה (בספרים קצת אחרי, בסדרה קצת לפני). כלומר זה גם סוג של רמז מטרים.

ואגב, הטבח העכברוש קולל ע"י האלים להיות רוצח שארים. מרטין חוזר שוב ושוב לאותה נקודה. זה גם מעניין למדי בהקשר של טיריון, שהוא גם רוצח שארים, אם טייווין הוא אכן אביו האמיתי.

הטבח העכברוש הוא חלק מהמיתוס...

הרי אנשים צריכים איזשהו סיפור כדי להאמין בקיומן של הקללות.
&nbsp
שים לב שלאלים לא אכפת מנקמת דם (הם אפילו מתירים זאת). הם לא מקללים שודדים או נואפים. שודדים מתקיימים בשולי החברה. חייהם הם הפקר והם פועלים בשטח בו הם לנצח נרדפים. הם לא מערערים את הסדר הקיים. כנ"ל נואפים- חוקי הממזרות פוגעים בתוצאה של הניאוף כך שניאוף כנורמה הופך ללא רלוונטי. מה שנשאר זה ניאוף בשוליים. ניאוף שלא מאד מזיק...
&nbsp
את מי "האלים" כן מקללים:
&nbsp
קוטלי שארים- משום שללא קללה זו אב יוכל להרוג בן ובן יוכל להרוג אב ללא שמישהו יוכל להתערב. עד היום, בהרבה מאד מקומות בעולם, אב יכול להכות את בנו מבלי שזה ייחשב כעבירה על החוק. בחברה הטרום תעשייתית (לפני סך הכל מאה שנה) זה היה כך בכל מקום! אפילו בישראל 2015, בני דודינו רוצחים בנות סוררות ולא מבינים למה המשטרה מופיעה (כשהיא סופסוף מופיעה) אצלם בדלת- הרי זו הבת שלהם לעשות איתה מה שהם רוצים!
&nbsp
מי שפוגע באורח תחת גגו- החשש הוא, שבגלל שכל אדם הוא לורד בביתו ולכן הוא החוק. לא יהיה אפשר לנהל קשר לא-אלים בין בתים, משפחות או יחידים. זה היה מדרדר את החברה לאנרכיה שבטית בה כל דאלים גבר. הצוויליזציה הייתה הופכת למרחץ דמים והשפה היחידה הייתה שפת החרב. לכן מי שלא מגן על אורחיו הוא מקולל- כדי לאפשר אינטרקציות חופשיות מאלימות בין אנשים.

Stark Bannermen

New member
אני חושב

שמליסנדרה תשרוף את שירין בשביל להציל את ג'ון, אבל זה הניחוש שלי, זה יקרה בלי ידיעת סטאניס..אני מתקשה להאמין שמרטין באמת הלך לכתוב שסטאניס ישרוף את שירין, כל זה אחרי שבספרים הוא מציין שאם יקרה לו משהו, אז הוא משביע את נאמניו להמשיך ולהילחם בכל הכח עד ששירין תשב על הכס...אז איך זה מסתדר פתאום? זה והעובדה שהיא בטירת שחור והוא ליד ווינטרפל? לא מתאים למרטין...
&nbsp
הסדרה טבחה בדמות של סטאניס מההתחלה, ומסתבר שכל ההצגה החיובית העונה כוונה לרגע הזה וחבל, כי יש בו בספרים כל כך הרבה גם אם הוא עקשן וכו' וכו'..הוא ללא ספק אחת הדמויות האהובות עליי בספרים (יש סרטון בערוץ של היסטוריה של שיר של קרח ושל אש- הפודקאסט שאפילו מתאר אותו כבעל חוש הומור מתחכם ) ופה פשוט עשו עבודה רעה אבל קשה להתלונן שטיריון מוצג כקדוש ללא שום צבעים רעים, וג'ון ודאני אותו הדבר.
&nbsp
פה אני לא מאמין שזה עניין של מדיום, זה עניין של בחירה, והם כמו עם ליידי סטונהארט, השבטים הצפוניים, הטיירלים, אריאן ודורן..פשוט עשו עבודה רעה.

hagashaga

New member
לא הבנתי מה ניסית להגיד

על טיריון ג'ון ודאני. למה התכוונת במשפט האחרון של הפסקה השנייה?

Stark Bannermen

New member
שבסדרה עשו להם אידיאליזצית יתר

במיוחד טיריון.
&nbsp
התכוונתי לזה שהייחוד של הספרים היא בהצגת הדמויות כאפורות אבל בסדרה, השלושה האלה ובמיוחד טיריון...מלאכים בלבד.

hagashaga

New member
לא לגמרי מסכים

לגבי טיריון אני מסכים, אבל אני לא חושב שג'ון ודאני מוצגים כמושלמים.
ג'ון עושה הרבה דברים שנויים במחלוקת, הוא שובר שבועה (נכון שבסך הכל הוא מוצג כדמות חיובית, אבל לא מושלמת וחסרת פגמים בכלל). לגבי דאני אני חושב שזה היה נכון בעונות הראשונות אולי שניסו להציג לנו אותה כקדושה שצודקת בהכל אבל דווקא ב-2 עונות האחרונות אני לפחות מרגיש שיש בה הרבה פגמים, היא בעצמה לא בטוחה בדברים שהיא עושה ומשנה אותם כל הזמן, והאידיאולוגיות שלה בכלל לא מוסכמות על כולם. נכון לעכשיו אני לא רואה אותה כדמות חיובית לגמרי (אני אוהב לראות אותה ואת מה שהיא עושה, כי בסך הכל זה מה שמעניין, לראות משהו אנושי, עם נקודות חזקות ונקודות חלשות).
אפילו טיריון שבעונות האחרונות באמת מוצג לנו כקדוש מעונה, לא ראיתי אותו ככה בהתחלה. בעונה הראשונה למשל הוא היה שחצן ויהיר כמעט כמו אח שלו (שאגב כל אחד מהם בדרכו השונה ובדברים שהוא עבר למד להיות בן אדם אחר).

אני לא בטוח שגם בספרים הדמויות הללו לא עוברות טיפול אחר

אבל בכל מקרה, אני חושב שטיריון של הסדרה אמנם לא זרק זמרים לסירי נזיד חום, אבל זה בעיקר בגלל קוצר הזמן להכנסת עלילות משנה.
לצורך העניין, טיריון רצח את אבא שלו. הצופים הם אלה שייבחרו אם לסלוח לו על זה או לא. רובם סולחים לו, אבל אני בספק אם הוא היה יוצא זכאי בבית משפט מודרני. מקסימום מקבל הקלה בעונש. לא משנה כמה אבא שלך מנוול ומתעלל, זה לא מקנה היתר לרצוח אותו.
עוד דוגמה מעניינת: טיריון לא אנס את סאנסה אף על פי שזה היה מצופה ממנו ושסאנסה לא הייתה מתנגדת. והסיבה? בספרים הסיבה היא הרמה המוסרית הגבוהה של טיריון. הוא פשוט לא מוכן לאנוס את אשתו. בסדרה הסיבה היא שהוא מאוהב בשאי וששאי מקנאה. אז איפה טיריון יוצא אפור יותר?

מה יקרה עם דאבוס

אחרי שסטאניס הרג את הבת שלו, דאבוס בטוח לא יאהב את זה וכנראה יאבד את האמונים שלו בסטאניס, אני חושב שהוא ייבקש מסטאניס להפסיק לשרת אותו, וכנראה בהמשך יצטרף לאחד מהבתים, אולי אפילו יגלה על בראן וריקון ויעזור להם..

מחשבות?

למעלה