Stop Whispering

vegetable man

New member
Stop Whispering ../images/Emo168.gif

השיר הבא מתוך Pablo Honey, השיר הרביעי, ואחד האהובים שלי בכלל מכל השירים של רדיוהד.
And the wise men say "I don't want to hear your voice." And the thin men say "I don't want to hear your voice." And they're cursing me, and they won't let me be. And there's nothing to say, and there's nothing to do. Stop whispering, start shouting, stop whispering, start shouting. And my mother say "We spit on your son some more." And the buildings say "We spit on your face some more." And the feeling is that there's something wrong, 'cause I can't find the words, and I can't find the songs. Stop whispering, start shouting, stop whispering, start shouting. Dear Sir, I have a complaint. Dear Sir, I have a complaint, can't remember what it is, doesn't matter anyway. Doesn't matter anyway.​
והתרגום מתוך הטאגליינס באדיבות Major Thom: והאיש החכם אומר, אני לא רוצה לשמוע את הקול שלך והאיש הרזה אומר, אני לא רוצה לשמוע את הקול שלך והם מקללים אותי, והם לא יתנו לי להיות ואין שום דבר לומר, ואין שומדבר לעשות תפסיקו ללחוש, תפסיקו לצעוק תפסיקו ללחוש, תפסיקו לצעוק והאמא אומרת, אנחנו יורקים על הבן שלך עוד קצת והבניינים אומרים, אנחנו יורקים על הפנים שלך עוד קצת והתחושה היא שמשהו לא בסדר כי אני לא יכול למצוא את המילים, ואני לא יכול למצוא את השירים תפסיקו ללחוש, תפסיקו לצעוק תפסיקו ללחוש, תפסיקו לצעוק אדון יקר, יש לי תלונה לא יכול לזכור מהי זה לא משנה בכלאופן זה לא משנה בכלאופן ___________________________________________________________ השיר הנהדר הזה (הראשון שהכרתי שלהם), הסתובב לי בראש כמה חודשים עד שסוף סוף קניתי את האלבום, אי שם לפני 12 שנים...אני אוהב אותו ב-2 הגירסאות, ובעיקר באקוסטית מההופעה שנמצאת ב-EP ששמו ITCH, שם ת'ום הוסיף עוד בית למילים. המילים פה, בכל אופן, נהיות יותר מורכבות ולא ברורות בפעם הראשונה, אולי. בגדול, נדמה לי שהשיר מדבר על רצון להשתייך ולקבל לגיטימיות מצד אנשים כלשהם. אולי רצון הלהקה לקבל הכרה ע"י מנהליה למשל? השיר נכתב כמחווה לפיקסיז, להקה שהשפיעה על רדיוהד באותם הימים. זהו השיר הראשון שקרב גם בין רדיוהד להנהלה, שלא כ"כ אהבה את השירים הראשונים שרדיוהד הציגו בפניה. מה דעתכם על השיר? ובפרט, יש למישהו רעיונות לגבי המסר מאחורי המילים?

eorion

New member
שלום

פעם ראשונה שאני מתייחס לשירים. כמו שאמר איש הפירות (יש קשר לשירים של בק?), אני חושב שאפשר לראות כאן שהמילים לא ישירות וברורות לגמרי, כמו בשירים שהתייחסתם אליהם עד כה, ובכל זאת הן לא תמוהות עד כדי כך בקריאה הראשונה. אני מניח שבאמת השיר מתייחס לנסיונות של הלהקה להתקדם, או בכלל בתור בן אדם להתקדם בכל מיני מקומות במרחב החברתי, ותחושת הכשלון המתמדת. אפשר לראות את מי איירון לאנג אולי כמין שיר המשך, או משהו כזה. מעבר לזה את השיר עצמו אני לא כל כך מתחבר, מפני שזה לא הטעם שלי, והדיסק הזה הוא לא כל כך "כוס התה שלי", ואני מבין שאצל הרבה מחברי הפורום האחרים היחס אליו שונה, ובטח אם היית צריך לשמוע את הדיסק הזה שנתיים שלמות, עד שקנית את דה בנדס, במידה וקנית. אני בכל אופן בשנה שיצא הדיסק הייתי בן שלוש, ולכן, כשכן שמעתי אותם (משהו כמו קצת פחות מעשר שנים אחרי) העדפתי להתרכז בהאזנה לצדדים האחרים של רדיוהד, מה שהופך את השיר ללא כל כך משמעותי עבורי. ביי

senior dingdong

New member
אני מסכים שהגירסא בitch

הרבה יותר טובה... האמת שלפני שקניתי את itch לא כל כך הקשבתי לשיר הזה זאת אומרת שמעתי אותו אבל אף פעם לא התעמקתי... מה שכן תזכיר לי בבקשה איזה בית הוא הוסיף בitch כי לא עולה לי לראש... בקשר לליריx נראה לי שזה בדיוק הסיפור שחברות התקליטים לא כל כך אהבו את החומר הרדיוהד הגישו להם באותה תקופה וזה מן תגובה (צינית? ) של הלהקה לחברת התקליטים... doesn't matter anyway נראה לי יותר כמו who gives a fuck

vegetable man

New member
לאחר שהקשבתי

נדמה לי שבסה"כ הוא הוסיף סתם קצת עוד שירה, אך לא שורות חדשות. בכל אופן, נזכרתי שלשיר הזה יש גם קליפ (די נדיר,מתסבר) שרדיוהד צילמו על גג בניין, שבו מסתובבים מסביב דבורים. מי שיכול, מעניין לראות.

vegetable man

New member
יפה כתבת

לגבי My Iron Lung. לגבי הניק - יש קשר להרבה דברים...וגם לבק :) אני יכול להבין שזה טיבעי מצד אנשים צעירים יותר להכיר את האלבומים האחרונים, ולאהוב אותם יותר, כי אליהם הם נחשפים קודם. יש בזה היגיון. אני אוהב את האחרונים לא פחות, אבל דווקא באלבומים הראשונים יש מלודיות יותר יפות, ופשטות שלפעמים עדיפה. אבל זה גם עניין של מצב רוח. ומה זה ביי? לאיפה אתה חושב שאתה הולך??

birgerking

New member
אני לפחות בטוח

במאה אחוז כמעט שגם אם הייתי שומע אותם לפי הסדר ומחכה כל אחד יצא הייתי עדיין מעדיך את האחרונים. אני לאא חושב שזה מצב רוח כי לי פבלו הוני אף פעם כמעט לא עושה טוב במיוחד חחח

למעלה