Being Mr. Corbijn../images/Emo29.gif
האמת, כשהסתכלתי על השם -Pimpf-חשבתי שיש איזו שגיאת דפוס(משהו בנוסח-Waiting for the night to fall-שהייתה הכותרת המקורית של השיר, אלא ששתי המילים האחרונות נפלו בדפוס והיום השיר נקרא-Waiting for the night) אלא שלא. זה השם. האסוציאציה הראשונית המתבקשת היא שאולי זה איזה עיוות של המילה pimp-סרסור. אבל כנראה שלא. באתר halo- כותבים על הפירוש שהוא כפי הנראה ארגון נוער נאצי?! שפעל באותה תקופה?!? ,הנה הציטוט המדוייק משם: .] "Pimpf" was one of several youth organizations created by the Nazis in Germany. The Pimpf organization was for 6 to 10 year olds who were making their way into the Hitler Youth. The "lyrics" to this song were the subject of constant debate on the mailing list. It isn´t any sort of message, just "Ohh"s and "Hee"s. Certainly _NOT_ "Cold beer"! A rumor circulating at the time was that the song was originally going to be titled "Pimp", however, at the insistence of Mute, an ´f´ was added to make it less offensive. This rumor hasn´t been proven. ממה שקראתי על מרטין, הוא חי כשנתיים בגרמניה,בברלין , באמצע שנות ה-80.(עוד לפני שנפלה חומת ברלין, ומזרח ברלין עם המאפיינים האלימים שבה; מעקבים, חקירות ,ריגול, סוכני שטאזי מטילי אימה...) אולי משם ההשראה לשם ולמוזיקה(די מפחידה ומבלבלת כהגדרתך,) המוזיקה באה בתבנית שהיא שבלונית. אין פזמון, אין בתים, אין גשר. רק oh oh´ ו-hee hee ותבנית פוליפונית של קלידים שחוזרים על עצמם בצורה מתגברת מרגע לרגע. מושפע מהמוזיקה,קורביין, הצליח להשרות אווירה די אלימה בקליפ. מרטין מוצג שם כאיזשהו מלחין מטורף שאחז בו הדיבוק;מנענע את ראשו באמוק מצד לצד, ובאובססיה מנגן על הפסנתר.ברקע ישנם קולאג´ים פסיכדליים בשחור לבן(עד כמה שזה אפשרי-כי פסיכדיליה היא בעצם חגיגה של צבעים, ולכן זה כה מוזר-שוב העניין של הניגוד). אני חושבת שהסיבה שבאותה תקופה עשה אנטון קורביין את הקליפים בשחור לבן היא בגלל שהוא אולי הרגיש שאסור שהחזות החיצונית תתעלה או תאפיל באיזושהי צורה על השיר.. בדומה לאדם עם ראייה כה חלשה, עד שחוש השמע מכפר על עיוורונו - אם העין שלנו לא תהיה חשופה לגירויים חיצוניים(מוטעים ומטעים), אזי נשים לב יותר לצלילים עצמם(הדברים הצבעוניים באמת בחיים). בנתיים, שאר החברה, "מהופנטים" לשמע הצלילים, מתחילים ללכת(ובהמשך אף רצים) בעקבות הקול. מרטין הוא על תפקיד החלילן מהמלין,מפתה אותם להתקרב. (קורביין רוצה להציג את מרטין כאבן שואבת ללהקה , הוא אכן המרכז- הגחלילית הקטנה והזוהרת שסביבה כולם מתאספים )והם אכן באים. וכשהם באים , הם נמצאים במצב של קריז, פנאטיות, בצורה שבה הם הולמים על הבית הקטן(...Here is the house, where it all happened)-שבו מרטין נמצא. (הבית הקטן של מרטי הוא לא אחר מאשר הנפש שלו)הצלילים מוציאים אותם מדעתם והם מנסים לפרוץ אל הבית ולראות מי האחראי לייצור המוזיקה הזו. יש פה דמיון ברור לאופן שבו המעריצים של DM מתנהגים , ואני חושבת שקורביין היה די מודע לכך והצליח לבטא את הטירוף של המעריצים(באותם ימים -פסדינה באופק -התפתח גרעין קשה של תומכים). המוזיקה הנוקבת והכואבת שלהם באמת מצליחה להוציא אנשים משלוות רוחם, קשה מאוד להשאר אדיש להם.(אני לדוגמא יושבת עכשיו ב-2.50 בלילה וכותבת עליהם, ואני נהנית מאוד...) בסופם של כמה מכות אלימות מדייב, אנדי ואלן- הבית נופל השימוש הנעשה באלימות כאן הוא די מדאיג. אחרי הכל הם יכלו להקיש בנימוס על הדלת, ולחכות שמרטין יפתח, הרי בסופו של דבר הוא לא ינגן לעד... קורביין עושה פה הקבלה לחיפוש העצמי שבני אדם לא אחת עושים כדי לרדת למסתרי הדברים ולעומקם.ולפעמים נדרשים אנו להפעיל אמצעים אלימים כדי להגיע לטיהור הנפשי המיוחל.ידוע הרי שצריך לעבור 7 מדורי גיהנום כדי להגיע לגן עדן. וכשהבית נופל- מבין ההריסות מגיח מרטי, ללא פגע. בידו הוא מחזיק את הרמקול(עוד סמל פאלי- והפעם סמל פאלי נשי!!!-קורביין יודע עם מי יש לו עסק...) כלפי מעלה במחווה של ניצחון. כתבתי כבר שהתכנים בשירים עוסקים בניגודים;חטא וגאולה-sin&redemption לפי תפישתו של מרטי- האדם צריך להתייסר כדי לראות/להעריך את האור. מרטי התייסר: ...I can´t stand this emotional violence" (אם אני עכשיו אתחיל לצטט את כל השירים עם המילה violence או pain ושאר הדברים הנוגים-אשב פה כל השבוע...) אבל נפשו השתחררה, והוא מפיץ את דעותיו,רחשי לבו במסווה של מוזיקה להמונים; קרי-Music for the masses הערה אחרונה- השימוש ברמקול-משפך (שהוא אכן אמצעי פאלי נשי מובהק), לא נעשה כדי לרמוז על כך שמרטי הוא הומו, אלא כמו שאמרתי מקודם ;קורביין יודע עם מי יש לו עסק.יש לו עסק עם בחור-חייזר מדהים מעין כמוהו.עם רגישות ורגשנות שלא מהעולם הזה ועם שירים שאני חושבת שהם על גבול הפואטיקה . לאכול את הלב אני אשמח להרחיב מחר את הדיבור על"I feel you ו-In you´r room (השיר האהוב עלי ביותר). פשוט עכשיו אני קצת מטושטשת