students in canada

Silo1

New member
students in canada

hello everyone,my name is or,almost 22 years old. attending to study in canada-quebec,montreal,next year. i would like to get as much help and information,about student visas,application forms,costs etc and in other words how it can be done step by step. on the long run if everything goes as planned even stay there permanently thank you for your help.

שלום לסטודנטית לעתיד.

בואי לא נרתום את העגלה לפני הסוסים. כל נושא הטפסים והויזה הוא פשוט יחסית. מה שיותר מסובך הוא הקטע של הקבלה ללימודים ומימונם. את צריכה לחפש תחום ומוסד לימודים שמעניין אותך, ולהגיש בקשה להתקבל ללימודים. אחר כך הויזה זה עסק מהיא ופשוט. הלימודים לסטודנט זר יקרים העלות תנוע בין 15 ל 40 אלף דולר קנדי לשנת לימודים כולל מגורים ומזון, תלוי בתחום הלימוד, ובמוסד. יש בשאלות הנפוצות ובמאמרים למעלה מנוע חיפוש לאיתור תכניות לימוד. אחרי שתמצאי את התוכנית שאת רוצה ללמוד ומסוגלת לממן, אפשר יהיה לטפל בויזה. בתום הלימודים בדרך כלל אפשר להישאר לעבוד כמתלמד למשך שנה, למצוא מעסיק קבוע, ואז פתוחה הדרך לתושבות קבע. בהצלחה.

flafson

New member
חידוד קל

אני בן 21 ולאחרונה התחלתי לימודים באוניברסיטת יורק, בכל מקרה שאלתי מה הנוהל בשביל חברה שלי מהארץ לגבי המחיר לימודים והגירה והם ממש פתחו לי את העיניים, אמרו לי שבשיל לקבל סטטוס של תושב קנדי כלומר לשלם מחיר שפוי ללימודים מספיק להראות להם מספר תיק הגירה מהשגרירות. אמרה לי שאפשר אפילו לפתוח סתם תיק הגירה בלי שום סיכוי להגר ועדיין לשלם מחיר של תושב קנדי אפילו אם אחרי שמתחילים הלימודים לא מאשרים את אותו תיק הגירה. במילים אחרות אף אחד לא צריך לשלם מחיר של תושב חוץ רק צריך לדעת מה לעשות.

aloneis

New member
מימון הפרש שכ"ל

אנחנו התקבלנו ללימודים ב UofT במחלקה לכימיה, שם יש מימון של הפרש שכ"ל לסטודנטים בינ"ל כך שעלות שכ"ל היא כמו של תושב מקומי (ראוי לציין שמדובר בלימודי דוקטורט)

hataie

New member
זה נכון, אך לא גורף. עליה לברר במוסד לימודיה

אני לומדת בשלוחה של אוניברסיטת גוולף. סטודמטים הלומדים בקמפוס בגוולף, אכן זכאים לתשלום מוזל אם יש תיק הגירה, אך לא כך בשלוחות האחרות. צריך להיות מאוד זהירים עם העצה הזאת.

flafson

New member
כמובן שדבר ראשון היא צריכה לברר באוניברסיטה

אבל מה שהסבירו לי זה שככה זה לפי החוק וזה משהו די חדש אז כדאי לברר לעומק ולא לקבל שום תשובה שלילית

sephy59

New member
חידוד על חידוד

לפי מה שכתוב באתר אונ' יורק: (v) an applicant for permanent resident status, provided the applicant has met all the preliminary requirements for the granting of that status, and provided the applicant obtains an official statement from Citizenship and Immigration Canada which confirms this; אני מבין שהזכאות לשכר לימוד של תושב מקומי חלה רק על על מועמד ל-PR שעומד בכל הדרישות לקבלת PR והמחזיק באישור מ-CIC על כך, כלומר, אם אני מבין נכון, רק מי שכבר עבר את כל הבדיקות - כולל הרפואיות - ורק ממתין לאישור הרשמי ו / או לכרטיס ה-PR. לכן, אם הגשתי בקשה ל-PR לפני כמה חודשים וכל מה שיש לי ביד זה רק מכתב המאשר קבלת הטפסים ומס' תיק - אני לא זכאי לשלם תשלום מופחת. אם המקרה של החבר שלך שונה מהמתואר כאן אני אשמח אם אני טועה כי גם אני הולך ללמוד בקנדה (BCIT).

flafson

New member
זה מה שאמרו לי במשרד רישום של יורק

אמרו לי בפנים שלפי החוק כדי לתת למישהו מחיר מוזל הם צריכים לתת למדינה משהו בתמורה ומספיק שאתה מראה שיש לך תיק פתוח זה מספיק, בלי שום קשר לסיכויי ההגירה שלך בפועל

sephy59

New member
למי שמעוניין: ב-BCIT זה לא עובד כך

זאת התשובה שקיבלתי כששאלתי ב-BCIT אם מי שהגיש בקשה ל-PR זכאי לתשלום של מקומי: BCIT policy is that you must provide your official PR Card or the official immigration landing document which shows the date you were granted landed status in Canada. If you do not have the above, then you must pay international fees until you obtain the official document. כלומר תהליך בקשת ה-PR חייב להסתיים וצריך להראות כרטיס PR או לפחות אישור על לנדינג כדי לשלם את המחיר המופחת. כמו שכבר נכתב לעיל', כדאי לברר בכל מוסד לפני ההרשמה מכיוון שאין מדיניות אחידה (אולי זה תלוי פרובינציה או הגדרת מוסד הלימודים).

למעלה