Subterranean Homesick Alien

vegetable man

New member
Subterranean Homesick Alien ../images/Emo153.gif

The breath of the morning I keep forgetting. The smell of the warm summer air. I live in a town where you can't smell a thing, you watch your feet for cracks in the pavement. Up above aliens hover making home movies for the folks back home, of all these weird creatures who lock up their spirits, drill holes in themselves and live for their secrets. They're all uptight, uptight, uptight, uptight, uptight, uptight. I wish that they'd sweep down in a country lane, late at night when I'm driving. Take me on board their beautiful ship, show me the world as I'd love to see it. I'd tell all my friends but they'd never believe me, They'd think that I'd finally lost it completely. I'd show them the stars and the meaning of life. They'd shut me away. But I'd be alright, alright, I'd be alright, I'm alright. I'm just uptight, uptight, uptight, uptight, uptight, uptight, uptight, uptight, uptight.​
נשימת הבוקר אני כל הזמן שוכח את ריח אויר יום קיץ חמים אני גר בעיר בה אתה לא יכול להריח כלום משגיח על הרגליים מסדקים במדרכה שם למעלה חייזרים מעופפים מצלמים סרטים ביתיים לחברים בבית של כל היצורים המוזרים שכולאים את נשמתם קודחים חורים בעצמם וחיים בשביל סודות הם כולם לחוצים, לחוצים לחוצים, לחוצים לחוצים, לחוצים הלואי שירדו למטה בשביל ארצי מאוחר בלילה כשאני נוהג יקחו אותי לסיפון של הספינה היפה שלהם יראו לי את העולם כמו שאוהב לראותו אספר לכל החברים שלי אבל הם לעולם לא יאמינו הם יגידו שסוף-סוף השתגעתי לגמרי אראה להם את הכוכבים ומיליון אורות הם יסגרו אותי אבל אני אהיה בסדר, בסדר אני אהיה בסדר אני בסדר אני רק לחוץ, לחוץ לחוץ, לחוץ לחוץ, לחוץ לחוץ, לחוץ לחוץ _______________________________________________________________ קצת על השיר המדהים הזה: שם השיר נגזר משיר של בוב דילן, "Subterranean Homesick Blues". ג'וני נהג לקרוא לשיר "Uptight". אני חושב שבאופן מפתיע, זה אחד השירים שמילותיו ברורות לגמרי, בלי קשר - אני נדהם כל פעם מחדש מהטקסט הגאוני והשנון הזה. נושא השיר (חטיפת חייזרים) נובע מ-2 אירועים בעברו של ת'ום: הראשון, שאלה שת'ום נשאל בבי"ס - "אילו היית חייזר שמגיע מכוכב אחר לכדור-הארץ, איך היית מתאר את המראה?". השני: ת'ום נהג ברכבו בכביש כפרי (מה יהיה עם מוטיב התאונות?) כשלפתע התנגש בציפור (או להיפך). הוא יצא מרכבו, והחל לדמיין ברוחו חטיפת חייזרים... מוסיקלית, אני מתמוגג מהשיר הזה, הגיטרות שאני אוהב לנגן עם האפקט הזה, הקלידים החלליים האלה, והתופים - פשוט מושלם. וכמובן, הרעיון מאחורי השיר: אני מזדהה לגמרי
ברעיון שיקרה לי דבר כזה, ורגע לפני שאני עושה מעצמי פה צחוק לגמרי, היה לי חלום כזה, והוא היה כ"כ מוחשי, לא הייתי מתנגד לחוויה דומה, שתתן לי מעט מנוחה מהחוויה הארצית.

../images/Emo45.gif right on!

פשוט שיר סוריאליסטי לחלוטין - מעביר אותי פאזה כל פעם מחדש

DOCTOR ROBERT

New member
בעצם,

כל האלבום מתבסס על הסדר של השירים- זה הולך ככה 1.Airbag שלום, וברוכים הבאים לאוקיי קומפיוטר. אנו נתחיל את המסע בשיר קליל, נחמד וקופצני. תהנו. 2.Paranoid Android חה חה חה! חשבתם שכל האלבום הוא רוקיסטי וקליל? אנחנו כבר לא ב-The Bends! קבלו שיר מלנכולי ומוזר לפנים. 3.Subterranean Homesick Alien ונחזור לשיר קליל, בלי יותר מדי התפלספויות, עם מילים מעט מוזרות. Have Fun 4.Exit Music For A Film ושוב, חוזרים למנכוליה, והפעם עם סיפור אהבה טראגי. 5.Let Down שוב, שיר לא-מלנכולי במיוחד. 6.Karma Police מיינסטרים רולז! שיר פאראנוידי משהו, אבל קליל וRadio Friendly 7.Fitter, Happier ונעבור למדריך לחיים, מפיו המסונתז של ת'ום יורק, המלווה את סיסמאותיו לחיים טובים יותר בנגינת פסנתר מרושלת. 8.Electioneering ג'וני בטח מבסוט משהו משהו... הנה לפניכם שיר גיטרות חזק, קרוב יותר להארד רוק. 9.Climbing Up The Walls מדהים איך רדיוהד יכולים לדחוס סרט אימה ל-5 דקות. שיר מצמרר, מפחיד ומלנכולי, בו שמעתי לראשונה את ת'ום צורח (ואלוהים, איך שהוא צורח..) 10.No Surprises אחד השירים הכי נינוחים ויפים ששמעתי. לאחר סרט האימה המצמרר שעברנו, מוגש לנו שיר שקט, רגוע וקל, מלווה בריף קסילופון (קסילופון, לא?) חביב. 11.Lucky שיר מצויין ו...די אופטימי (אופטימי? רדיוהד? ?!?Wtf) של רדיוהד. 12.The Tourist הישר הסוגר את האלבום. שיר של ג'וני, ועוד איזה שיר...... למען האמת, אין לי הרבה להגיד עליו. אני יודע שאולי אתה, וג'טבל, כועס על זה שעשיתי סיכום אלבום בדיון על שיר אחד, אבל זה היה מתבקש. אם זה לא מוצא חן בעיניך אתה יכול למחוק את ההודעה. בתודה, ד"ר רוברט.

kittycatbone

New member
דווקא לדעתי חייבים לעשות את זהמתישה

ו.. מאחר והאלבום הזה באמת כל כך קשור בין כל שיר ושיר. ומתבקש לעשותא יזה קישור בין השירים ולא לעבור עליהם רק בנפרד כל אחד

Her Circulation

New member
???

LET DOWN לא מלנכולי???? 2. אני לא חושב שיש בדיסק שיר קליל או נינוח. אבל זו דעתי. ושוב, אני חושב שהתפיסה לפיה ג'וני מבסוט משירי גיטרות חזקות היא מוטעית לחלוטין.

kittycatbone

New member
נכון../images/Emo45.gif

let down הוא סופר מלנכולי לדעתי.. חולה על השיר הזה

avki

New member
איזה שטויות בחיי.

כמעט כל שיר תפסת במובן הרדוד והפשוט שלו. טעות אחר טעות.

פוֹלי

New member
הילד בן 11 (ברצינות), שלב הגיבוש

דעה. אני דווקא מסוקרנת, תסתכל ותראה שהוא רואה את הפירוש שלו לשירים בצורה הכי תמימה שיש. זה יגיע עם הזמן, ח"ח לו על הניסיון.

vegetable man

New member
מצטרף

בכלל, אני חושב שעדיף "לדעתי אתה לא צודק" או "אני חולק עליך" מאשר "איזה שטויות" או משהו דומה. קח בחשבון שאנשים פה בשלבי התפתחות של כושר הניסוח שלהם, וכושר הבעת הדעה שלהם. אנשים חדשים לא בדיוק ששים להשתתף מפחד שיקטלו אותם גם, חשוב שנבין את זה. אני אומר את זה רק כי חשוב לי שתהיה לכם סוג של מודעות. בלי קשר, אני מאוד אוהב לקרוא מה שיש לדוקטור לומר. ושוב בלי קשר, אני רוצה לומר: לא חשוב בכלל עד כמה אתם מרגישים שאתם יודעים לבטא כמה שיר טוב או לא. מספיק שתרשמו - אהבתי, כי X. לא אהבתי, כי Y.

avki

New member
טוב עכשיו כשאני מסתכל על זה עוד פעם

זה דווקא די חמוד

vegetable man

New member
המממ

אני גם לא כ"כ מסכים עם רוב מה שרשמת ואני בהחלט מסכים עם דברים שאחרים אמרו, כמו למשל ש-Let Down הוא סופר-מלנכולי (ולמען האמת, כל השירים באלבום מלנכוליים...,ואפשר לפתוח דיון לכשעצמו מה זה "מלנכולי"), ובאמת קשה לסכם שירים והלך רוח של אלבום ב-2 שורות עבור כל שיר, אבל אני מבין את הרצון לתאר את המכנה המשותף של כל השירים. אין לי בעיה שתעשה סיכומים בהתחלה, באמצע, או בסוף...
לכל אחד גישה סובייקטיבית. אני למשל נתתי לאנשים הזדמנות לסכם את The Bends, וזה מה שנעשה גם עם Ok Computer - אבל שוב, סיכומים מבחינתי תעשה בכל שלב...

vegetable man

New member
הוא כנראה באמת לא מלנכולי

כפי שאתה אומר, אבל באלבום הזה מלנכולי הוא מחלה מדבקת בין שיר לשיר. אני באמת גם חושב שזה עניין של הבנת השיר, כפי שכל אחד מבין בדרכו, אני מתאר לעצמי...ומעבר למילים יש גם את צורת השירה, המוסיקה. השירה של ת'ום, בכל סוג שיר: שמח / עצוב תמיד תהיה עגמומית, בעיני. זאת אולי אחת הסיבות למשל שיש אנשים שלא אוהבים את רדיוהד, כי מבחינתם שום טקסט לא יכסה את השירה המלנכולית של ת'ום - שעושה להם רע, כפי שלנו היא עושה טוב.

birgerking

New member
בקשר לכל הדיון הקטן הזה

לדעתי זה מאוד מעניין לשמוע מהי אמירה שכל אחד מקבל מהדיסק, אני חושב שזה לא נכון להתווכח על מלנכולי לא מלנכולי או על ניסוח של שיר. אנחנו אנשים שונים וכל אחד שומע את השיר אחרת מכיוון שההזדהות שלנו עם המוזיקה יוצרת את הרגש (שאנחנו מרגישים שהיא מדברת עלינו). ואם מישהו מתאר את הדיסק ברדידות אז יכול ליהיות שהוא לא התחבר לדיסק כמו אנשים אחרים, אבל אין פירוש אחד נכון לדיסק או לשיר זה כמו יצירת אומנות שאומרים שכל אחד רואה מה שהוא רוצה .

milkofamnesia

New member
בשבילי..

השיר הוא ביקורת על הגזע האנושי.. כולנו לחוצים, מנסים לעשות רושם טוב ומפחדים להפתח. וגם על כמה שאנשים הורסים את הסביבה שלהם: I live in a town where you can't smell a thing, you watch your feet for cracks in the pavement. מוזיקלית, המנגינה מתאימה למילים בול. אפשר לשבת לעצום עיניים ולדמיין את הסיפור, הכל חללי ורגוע התיפוף הרך של פיל הקול של ת'ום הגיטרות של ג'וני ואד את הבאס אני בקושי מרגיש:( ואת הסינתסייזר(אני חושב שהוא שם) שנותן הרגשה חללית וחייזרית כאילו זה פרק של תיקים באפלה:p

אוקי :)

קודם כל אומר שהשיר הזה הוא אחד השירים המרגיעים ביותר ששמעתי מעודי, מכניס אותך למוזה מרגיעה, צ'יל אווט רציני. רק לעצום את העיניים וסתם לחשוב או אפילו לא לחשוב... פשוט... אם אתם עצבניים/כואב הראש/ משהו מעצבן. שימו את השיר המרגיע הזה.. ועכשיו מה לדעתי אומר השיר הזה. לפי דעתי השיר הזה די מתייחס ודי קשור ל"פיטר האפייר" השיר (הומסיק) מדבר על האנשים שפשוט שוכחים מהדברים הקטנים והטובים שבחיים, ורק המספר בשיר מזהה את זה ומנסה להגיד לכולם (כי באמת מרוב הזמן שהוא כבר לא לקח נשימת בוקר מרעננת עקב החברה שלוחצת ומלחיצה), אבל כולם משתיקים אותו. כמו כן הוא גם מבקר את העיר שהוא גר בה (מכיוון שהתושבים שלא קולטים ולא נהנים מהדברים הפשוטים גורמים לעיר להראות ככה) ומלמעלה הוא מזהה פשוט את הכל יותר טוב (חייזרים חטפו אותו או משהו כזה...) והוא רואה ושם לב שאנשים פשוט לחוצים, ולא נהנים מהחיים. אפילו ללא מהדברים הפשוטים שבחיים. ובסוף גם הוא הופך להיות אחד מהם- זאת אומרת "לחוץ" ואיך זה מתקשר לפיטר האפייר (כשנגיע אליו אפרט יותר) אבל בכמה מילים בפיטר האפייר מתואר אותו מצב. שאנשים עושים דברים טובים רק כדי להגיד, ואללה אני חי טוב, אני מתעמל ככה וככה פעמים בשבוע אני אוכל טוב, יש לי אישה ילדים אוטו.... בקיצור לא נהנים מהדברים הפשוטים שבחיים, וכתוצאה מכך לא נהנהים מהחיים. ~מצטער יצא לי די מבולגן ולא ברור... אבל זה אני אף פעם לא ניחנתי בכושר כתיבה טוב~

למעלה