Subtitles לסרט שאני עורך

cRaZyFuNk

New member
Subtitles לסרט שאני עורך ../images/Emo44.gif

שלום לכולם! אני עורך כרגע סרט וישנם קטעים שהדיבור בהם הוא ברוסית, הייתי רוצה להוסיף בקטעים אלה כתוביות שאכתוב בעצמי. האם בפרמייר פרו יש Feature כזה Built-in או שצריך תוכנה חיצונית אם כן מה השם? עלות התוכנה לא משמעותית - אני צריך את הטובה ביותר (מה היינו עושים בלי האינטרנט). האם יש פלאגינים שיבצעו את העבודה - שוב מה שמם.

כשאני הוספתי כתוביות../images/Emo16.gif

השתמשתי באופצייה הכי "פרימיטיבית"- פשוט הכנתי כתוביות בפוטושופ, שמרתי כקובץ פוטושופ עם רקע שקוף, והכנסתי את זה לפרימייר עם TRANSPARENCY.
ניר

cRaZyFuNk

New member
יו זה עבודה סיזיפית! ../images/Emo4.gif

חשבתי על האופציה הזו. אבל חייבת להיות אלטרנטיבה מקצועית. אחי לקטע של 10 דקות תרגום זה פשוט לא אנושי ליצור מאות ליירים של תרגומים!!! אין לי בעיה לרשום את הכתוביות אבל להכין כל שורה ושורה בפוטושופ, זה לא לעניין במיוחד כרוצים ליצור לקטעים ארוכים...

MaSTeRLou

New member
ודאי שיש פתרונות

אם אתה עובד בפרימייר, ורכשת אותה כחוק, תנסה לבקש מהמוכר או מקרטסופט עצמה עותק של TitleExpress (הם אמורים לספק לך עותק שלה בחינם אם קנית מהם פרימייר 6 או 6.5. אני לא יודע אם היא עדיין קיימת, אבל זאת תוכנה פשוטה ואמינה להכנת כתוביות, עם תמיכה מלאה בעברית, שזה הכי חשוב בעצם בהכנת תרגומים. יש כמובן גם את האחות הגדולה שלה Inscriber Titlemotion, לpinnacle יש גם כן פיתרון בשם TitleDeko, אבל התמיכה שלו בעברית "צולעת". אני חושב שזה פחות או יותר העניין לשוק הביתי מתקדם. יש גם את מכין הכתוביות של פרימייר, שעד גרסא 7 הוא לא מוצלח במיוחד, אבל גם שם צריך לכתוב הפוך עברית, וזה בעצם מה שעושה אותו בעייתי לכתוביות, לפי דעתי.

עבדתי ככה על סרט של שעה.../images/Emo16.gif

אבל בסוף הספקנו לשים את הכתוביות רק ל-50 דקות (בערך) ממנו.
וזאת עבודה בהחלט לא קלה.
ניר

Guy y

New member
ב Movie Maker יש תמיכה בעברית

וניתן להוסיף subtitles בקלות. תירגמתי ככה סרט של חצי שעה בערך

uriuma

New member
למה שלא תשתמש

באפשרות של הכתיבה בפרימייר אומנם יש בעיה עם העיברית (שצריך לכתוב הכל הפוך) אבל אני פטרתי אותה ע"י שימוש בחצים (אחרי כל אות לוחצים פעמיים על החץ השמאלי) זה קצט איטי אבל בהחלט יותר מהיר מלכתוב בפוטושופ...

Admini

New member
אני עושה כתוביות ב-PowerPoint

מכינים תבנית ורקע ומיצאים ל-BMP. אחר כך מוסיפים לפרמייר ומשלבים איפה שצריך... אפשרות אחרת: הפוך על הפוך בפרמייר (לא בדקתי)

למעלה