Sulk

vegetable man

New member
Sulk ../images/Emo168.gif

הקוד|You bite through the big wall, the big wall bites back You just sit there and sulk, sit there and bawl You are so pretty when you're on your knees Disinfected, eager to please Sometimes you sulk, sometimes you burn God rest your soul When the loving comes and we've already gone Just like your dad, you'll never change Each time it comes it eats me alive I try to behave but it eats me alive So I declare a holiday Fall asleep, Drift away Sometimes you sulk, sometimes you burn God rest your soul When the loving comes and we've already gone Just like your dad, you'll never change Sometimes you sulk, sometimes you burn God rest your soul When the loving comes and we've already gone Just like your dad, You'll never change נושך דרך הקיר הגדול, הקיר הגדול נושך חזרה אתה סתם יושב שם וזועף, יושב שם וגוער אתה כל כך יפה כשאתה על הברכיים מחוטא, להוט לספק לעתים אתה זועף, לעתים אתה בוער אלוהים יניח את נשמתך כשהאהבה באה וכבר נעלמנו בדיוק כמו אביך, לעולם לא תשתנה כל פעם שזה בא זה אוכל אותי חי מנסה להתנהג בסדר, אבל זה אוכל אותי חי אז אני מכריז על יום חג נרדם, נסחף לעתים אתה זועף, לעתים אתה בוער אלוהים יניח את נשמתך כשהאהבה באה וכבר נעלמנו בדיוק כמו אביך, לעולם לא תשתנה לעתים אתה זועף, לעתים אתה בוער אלוהים יניח את נשמתך כשהאהבה באה וכבר נעלמנו בדיוק כמו אביך, לעולם לא תשתנה ____________________________________________________________________ על השיר הנ"ל יש כמה וכמה פרטים מעניינים: השיר (אחד הראשונים של ת'ום) נכתב על מסע הרצח האכזרי והבלתי מוסבר שבוצע ע"י אדם בודד עם אקדח, בשנת 87' באנגליה. במקור המילים כללו את השורה "just shoot your gun," - שהשתנתה כשהשיר הוקלט בשנת 94'. הסיבה לשינוי: מותו של קורט קוביין היה עדיין טרי, ואנשים מאוד התעניינו בו, לעומת אותו רצח, שהוסת מעיני האנשים. ת'ום שינה את המילים ע"מ שאף אחד לא יחשוב שהשיר נכתב על קוביין. השיר הושר מעט מאוד בהופעות. אני מחבב מאוד את השיר הזה, לדעתי זה השיר שת'ום מעלה את קולו הכי גבוה (ואולי בגלל זה לא היה קל לשיר אותו בהופעות), וזה כמובן יפיפה. Sometimes you sulk, sometimes you burn God rest your soul על מה לדעתם מדברת השורה וחצי הנ"ל, או השיר כולו?

חרטושה

New member
איזה כישרון למילים יש לאיש!

לדעתי השיר פשוט יפה כפי שהוא. כלומר כל ניסיון לנתח כאן את המילים נראה לי קשה, מפני שקשה לי להבין בדיוק את ההקשר היותר רחב. המילים מצטרפות זו לזו ויוצרות משהו הרמוני, המוזיקה בכלל נותנת את הטון .. קצת כמו בחלום.... אגב God rest your soul זה ביטוי שאומרים על מישהו שמת, כמו ב- rest in peace- שכב על משכבך בשלום. אני חושבת שת'ום אולי משחק על הקטע הזה: כאילו מצד אחד שאלוהים יניח/ירגיע את נפשך (המוטרדת) מצד שני, כמו שאומרת דודה שלי: רק בקבר אני אנוח....

vegetable man

New member
אני חייב לשאול אותך

עם כל הניואנסים של השפה זה בגלל שגדלת בחו"ל או עם הורים דוברי אנגלית? או שבגלל שאת קוראת ספרות באנגלית?
אמא שלי גדלה בלונדון, אבל משום מה היא לא דיברה איתי אנגלית, מה שמבחינתי עד היום עילה לרצח כמעט...

kittycatbone

New member
חחח../images/Emo6.gif

דווקא god rest your soul זה משפט אבל ידוע לא?
למרות שאני מסכימה עם מה שחרטושה אומת, לדעתי זה באמת איזה משחק של מילים פשוט

vegetable man

New member
אני לא אומר רק בהקשר של השיר הזה

היא ניתחה גם את My Iron Lung כשהיא מבינה היטב מתי לא צריך לפרש באופן ישיר את משמעות המילים, שזה נחמד לכשעצמו

חרטושה

New member
הכי חשוב: אזרחות יש לך?

עזוב, כל השאר שטויות, באמת.... ההורים שלי דווקא לא דוברי אנגלית, אבל הם עשו עליי ניסויים חינוכיים....כך שיצא שמגיל אפס אני מדברת את שתי השפות. חוץ מזה, אנגלית זו באמת שפה שאני עובדת איתה הרבה, אז מתרגלים.

אני לא אוהב את השיר

גם כי הוא עם מלודיה בכיינית יותר מדי במיוחד כשהוא מתאמץ בעלייה של חצי טון ... בעקבות כך הוא הורס לי את הרצף של השירים היפים בסוף דה בנדס. המילים יפות אבל עם זה אני מסכים.

kittycatbone

New member
דווקא ממש מוזר../images/Emo12.gif

אני ממששש אוהבת אתה מלודיה של השיר.. למרות שכרגע אין לי את השיר בראש, רק לפי השם של השיר אני זוכרת שאני מאוד אוהבת אותו, ועוד בגלל המוזיקה והמלודיה של השיר מאשר המילים (לא שאני אומרת שהם לא יפים/טובים/מה שלא יהיה
)

kittycatbone

New member
כבר הרבה פעמים שמעתי

את כל דה בנדס ברציפות ואף פעם לא החשבתי את השיר הזה כ"בכייני"... אבל אולי אני אשמע אותו שוב באמת, כדי שאני אבין למה אתה מתכוון בדיוק

whatever4

New member
מסכימה בהחלט../images/Emo45.gif

לא אוהבת את השיר הזה. תמיד כשהייתי שומעת את האלבום הייתי מדלגת עליו כדי לשמוע את סטריט ספיריט. גם על bullet proof תמיד דילגתי, שירה יותר מידי בכיינית.

חח דווקא בולט פרוף זה שיר נוגע,שקט

סליידים איטיים ונעימים של הגיטרה.. לא בכייני לדעתי..לפחות לא ברמה שצורמת לאזניים שלי.

למעלה