SUSE 7.3...זקוק לעזרה

עוט

New member
SUSE 7.3...זקוק לעזרה

ברשותי לינוקס סוזה 7.3 ולשוא אני מנסה להתקין אותו.. החמרה שלי זה מחשב IBM תותחי למדיי עם 700MHZ ו 256MB ועוד תוספות למניהן.. הבעיה היא שכשאני בוחר חבילות התקנה מעבר למינימום הסטנגרטי , אני מקבל הודעה כזו could not mount the cource medium. mount: block device /dev/hdc is write-protect, mounting read-only mount no medium found ואז אני מתבקש להכניס סי.די מההתקנה (התקנה שנירכשה בכסף מלא)וכשאני מכניס את ה סי די ומקיש OK המחשב ניתקע .. לגמריי אפילו כפתור הכיבוי לא מגיב!!!! מישהו יודע?? עוט

ezaton

New member
קשה להשיג סוסה בימים טרופים אלו

אין לי מושג, אבל אני אישית פיתחתי תיעוב קל כלפי מחשבי IBM. יש לך אפשרות לשכפל את הדיסקים? (כמה יש בכלל?) אני אוכל לשלוח לך מדיות, כסף, או מה שתרצה. Ez

עוט

New member
כל החבילה היא 8 דיסקים...

לגביי שיכפול... כרגע אין לי גישה לצורב, אבל אני מאמין ,שתהיה לי בקרוב. כשזה יהיה רלוונטי אני אודיע לך..

עוט

New member
המערכת:

PENTIUM III 733MHZ כרטיס מסך GEFORCE 256 ו 256 RAM עוד פרטים נחוצים??? תודה... עוט

יש לך יותר מ hd אחד ?

אני מבין שהמערכת היא אינטל . האם יש יותר מכונן קשיח אחד ? את ההתקנה של suse קיבלת עם המחשב מ IBM או שקנית בנפרד ? מכוון שיש ל suse הפצה ליותר מפלטפורמה אחת (ומכוון שטעיויות יכולות ליפול בכל חברה) תבדוק שכל הדיסקים שקיבלת מתאימים ל intel ..

עוט

New member
יש ברשותי שניי HD

את ההפצה קניתי בנפרד... השמות של שניי ה HD הם : DEV/SDA DEV/HDA לגביי ה HDA ההודעה היא שהוא WRITE PROTECTED יש מוצא?? עוט

עוד כמה שאלות ..

אז אם אני מבין נכון יש לך hd שהוא IDE ונמצא כ PM יש לך cdrom שנמצא כ PS ויש לך HD נוסף שהוא scsi . על המערכות האלה IBM שמים BIOS רגיל או את ה fireware שלהם ?? האם יש לך התקנה של לינוקס של מפיץ אחר שניסית להתקין על המכונה ?

עוט

New member
ניראה לי שהבנת נכון

וגיליתי משהו... השם של ה CDROM ושל ה HD הוא DEV/HDA עבור שניהם... יכול להיות שכך הדבר...?!?!?! וגם יש לי DVD ... תודה עוט

הראל

New member
שמות כוננים

sdX - תמיד לכונני SCSI hdX - תמיד לכונני IDE

ezaton

New member
Firmware

ולא fireware. השאלה היא, למעשה, אם ה BIOS שלך הוא תוצרת IBM, או תוצרת אחרת. ל IBM יש BIOS מסריח, והדבר היחיד שמסריח יותר הם המחשבים שלהם. מחשבים דפוקים עד הסוף. לא לקנות Netvista. אנחנו עם למעלה מחמישים, והשבוע קרסו שני דיסקים קשיחים (פלוס בעיות זיכרון עם 2000, פלוס בעיות עם כרטיסי מסך במחשבים הספציפיים האלו, פלוס כרטיס קול "איטי" תחת 2000, ביצועים ירודים ועוד, וכלה בברגים לא סטנדרטיים שמאוד קשה להכניס למקום - ברגים שטוחים. מי משתמש בשטוחים למחשבים?!?) אצלנו רץ עליהם רדהאט כמו תותח (בהתחשב בנסיבות). גם על דגמים ישנים יותר. אני לא מאמין שהבעיה היא במחשב, במקרה זה. Ez

אני לא בטוח שהוא כל כך מסריח ..

לי דווקא הוא נראה מעניין לאללה .. יש לי ספר שלו כולל עשרות פקודות שאפשר להפעיל עליו, שינוי משתני סביבה וכיוצ"ב .. הוא עם יכולה גדולה לאללה .. נכון הוא ממש לא ידידותי וחביב כמו כל BIOS רגיל אבל הוא בלי ספק לוקח אותם בסיבוב מבחינת כמות האופציות שיש עליו. אין לי ספק שאם הוא קיים עצם ההתמודדות איתו מסבכת קצת את העיניינים - אבל אני חושב שבשורה התחתונה זה קצת שווה את זה ..

ezaton

New member
אתה מדבר על זה של השרתים

דומה מאוד לזה של ה Sun. נקרא PROM, אגב. ה BIOS שלהם, לעומתו, טיפש ומעצבן, וממש שנוא עלי. Ez

באיתחול ..

כאשר אתה מאתחל את המערכת האם אתה יכול להיכנס ל BIOS רגיל או שבעזרת F5 תוך כדי האיתחול אתה נכנס ל frimeware (הייתי מקודם מסטול וטעיתי בשם) שזה מעין "מיני" מערכת הפעלה הכוללת אופציה לפקודות וכלים גרפיים וטקסטואלים לכיוונון המערכת (מעין BIOS מתוחכם ).. .. פשוט אם אני זוכר נכון יש שם אופציה לזיהוי ולהגנה על הכוננים ..

למעלה