Sustain chords

zoomout

New member
Sustain chords

שלום ! האם אקורד מסוג Sustain אפשר לבנות רק מאקורד מינורי או שגם ממז'ור ? השאלה הזאת הופיעה לי אחרי שראיתי תוים של השיר show must go on ויש שם בהתחלה מהלך שהוא מתחיל באקורד מז'ורי אחרי זה האקורד הזה הופך ל sustain וחוזר חזרה למז'ורי...הבעיה שכאשר אני מנגן את זה האקורד המז'ורי לא נשמע לי טוב בקטע הזה,כי אחרי הסוסטיין הוא שואף להגיע למינור לפי מה שנשמע לי טוב... האם יש שגיעה בתוים ? תודה רבה: Show must go on: Bm Bmsus2 Bmsus4 Bm G Gdim G6 G G/E Gdim/E F#sus4 F# C#m C#msus2 C#sus4 C#m A Adim A6 A A/F# Adim/F# G#sus4 G

sagi42

New member
כן, אפשר לבנות אקורד סוסטיין גם מאקורד מז'ורי

אין שגיאה בנושא של הסוסטיין אם כבר יש שגיאה ב- Gdim הקשבתי לשיר וזה לא אקורד דימינישט. אם אני לא טועה אפשר לקרוא לאקורד הזה G5- שהדרגה החמישית שלו מונמכת. צריך גם להוסיף עוד אקורדים שמנוגנים בסוף השורה אחרי ה#F האקורדים הם Em ו Baug (מוגדל כמובן). את זה הוצאתי על גיטרה אז יכול להיות שאני לא מדייק בבאסים או בהיפוכים מסויימים.... חוץ מזה אין טעיות באקורדים של השיר

zoomout

New member
אפשר להדגים אקורד sus ?

אני מתכוון לקחת אקורד מסויים ולעשות ממנו sustain ואז אותו אקורד אבל מינור וגם לעשות sustain,כי לא הבנתי איך באמת עושים סוסטיין ממז'ור...הסתבכתי עם כל הנושא של הסוסטיינים.. תודה מראש !

sagi42

New member
אין בעיה

ישנם שני סוגים של אקורדים סוסטאיין: sus2 sus4. כמו שמתבקש מהשם של האקורד הדרגה השנייה או הרביעית של הסולם מופיעות באקורד. אבל הן לא נוספות לאקורד עם כל שאר התווים אלא באות להחליף את הדרגה השלישית של הסולם שמופיעה באקורדים מינוריים ומז'וריים. למעשה מה שאנחנו עושים זה להנמיך או להגביה את הדרגה השלישית. ניקח את האקורד הפשוטC הוא מורכב מהתווים דו - מי - סול. דו- הדרגה הראשונה של הסולם מי- הדרגה השלישית של הסולם סול- הדרגה החמישית של הסולם Csus2- מורכב מהתווים דו - רה - סול. רה- הדרגה השנייה של הסולם. Csus4 - מורכב מהתווים דו - פה - סול. פה-הדרגה הרביעית של הסולם האקרוד Cm מורכב מהתווים דו - מי במול - סול Cmsus2 - מורכב מהתווים : דו- רה - סול Cmsus4 - מורכב מהתווים : דו - פה - סול כן כן! אקורד סוסטאיין מינורי ואקורד סוסטאין מז'ורי הם למעשה אותו אקורד! כי הדרגה השניה בסולם מז'זורי לא שונה מהדרגה השנייה בסולם מינורי כך אותו דבר עם הדרגה הרביעית. הדרגה השלישית היא המבדילה בין אקורד מינורי למז'ורי. בקיצור אקורדים סוסטאיין הם חסרי צבע מינורי או מז'ורי. האקורדים הנ"ל שונים מהאקורדים C2 או C4. באקורדים האחרונים מוסיפים את הדרגה השנייה או הרביעית ביחד עם הדרגה השלישית. ואילו אקורדים מרובעים עם ארבעה תווים כמו האקרוד C7. אני מקווה שהסברתי את זה טוב. אני לא הכי מנוסה בלהסביר בכתב תיאוריה. וכמובן אני לא המקור הכי מוסמך אני אשמח לשמוע תיקונים להסבר שלי, אני גם אוהב ללמוד דברים חדשים בתיאוריה.

Shards

New member
חייב להיות קטנוני לרגע

אין דבר כזה Cmsus, כי מעצם השהיית הטרצה... אין לדעת מה המודוס של האקורד, עד שהוא נפתר, כך שאין שום סיבה בעולם להוסיף את ה"m" של המינור... עומרי.

למעלה