כן ולא.
קשר אחד קיים בצורה מאד מאד עקיפה ולא על הפלויד ישירות, אבל זה סיפור נחמד, אז אני אספר בכל זאת כי זה המקום: Synchronicity זה הולך להיות מסובך ובכלל לא קל להסבר, אז לא נורא אם תלכו לאיבוד, כולנו כאן באותה סירה. טוב, פרה, פרה: קרל יונג היה פסיכואנליסט תלמידו ושותפו של פרויד. יונג היה קצת היפי במונחים של אז והיום ומוקד העניין שלו היה תודעות קולקטיביות וניתוחי אישיות, מה שמתקשר לא רע לשנות השישים למרות שהוא לא חי אז. זה בכלל לא מפליא לשמוע שיונג מאד התעניין והאמין בסוגי מיסטיקה שונים, ביניהם גם אסטרולוגיה. מכל מקום, יונג ניסה להסביר צירופי מקרים מסוג מסוים: אם פציינט מספר לי בזמן טיפול נניח שהוא ראה בחלומו זבוב על הקיר, ובדיוק באותו הזמן אני רואה זבוב עף בחדר, מה אנחנו יכולים להסיק מזה? יונג הניח שלזבוב יש משמעות סימבולית עמוקה (נגיד שהזבוב מסמל חרדה טורדנית). יונג טען ששני האירועים הדומים מקושרים ביניהם במשמעות משותפת בזמן משותף. כלומר קיימת סינכרוניזציה, synchronicity , תיאום שבין התודעה לבין עולם התופעות הנתפס. איך כל זה מתקשר? הקשר הראשון הוא לויליאם בורוז. חוץ מכתיבת ספרים, בורוז אהב לשלב בין קטעי סרטים ובין פסי קול לא רלוונטיים לסרט . זה היה מן תחביב פופולארי כזה בקרב משוררי ויוצרי דור הביט כנראה. לדעתם של אותם אמנים ששילבו יחדיו לא רק קטעי סרטים ומוסיקה, אלא גם מחשבות והקשרים (כמו מן תהליך של סיעור מוחות) זה היה מימוש של ה- synchronicity עליו דיברנו קודם, הלכה למעשה. כלומר אם תרצו מן הגעה אל רמת תודעה אחרת? אל מישור אחר? דרך היצירה המחודשת. עכשיו, אתם זוכרים שכל מיני אנשים נכנסו לכאן מידי פעם ושאלו מה הקשר בין פינק פלויד (ליתר דיוק נדמה לי שזה היה ה- Dark Side of the Moon) לבין הסרט הקוסם מארץ עוץ? לפי השמועות כאשר מקרינים את הקוסם מארץ עוץ ומשמיעים את האלבום של הפלויד במקביל, קורים כל מיני צירופי מקרים מעניינים ונוצר שילוב מעניין. מצוין. זה synchronicity. אם תרצו, הכל באשמת בורוז או יונג. לא משנה מי. עכשיו, אני לא ממש הייתי אז באזור ואף פעם לא חזיתי בדברים האלה בעצמי, אבל האם יכול להיות שהאקסטרווגנזה של הפינק פלויד הייתה דבר דומה? כלומר סופר רבות על ההופעות הטכנוקולוריות שלהם ועל האפקטים המדהימים שלהם בהופעות בתחילת דרכם, אולי הם הושפעו גם? קשר אחר אפשרי - set controls to the heart of the sun מכירים? יפה. שאפנר טען בביוגרפיה שחיבור על הפלויד, שהשיר לקוח מאיזו שורה בשיר של בורוז. אם להאמין למה שאחרים אומרים- שאפנר טעה, אין ספר או שיר של בורוז שמכיל את המילים האלה. אני לא מומחית לבורוז, אז אני לא יכולה לשפוט.