Syd

amirnissim

New member
Syd

שאלה, האם בארט הוציא תקליטים לבד לפני שהוציא עם הפינק פלויד? על איזה תקליט שלו הייתם ממליצים? ועוד שאלה קצת יותר קשה, מה היה הקשר שלו (ושל שאר הפלויידים) ל-Robert Wyatt ? לילה טוב.

CaerBannog

New member
לא לפני, אבל אחרי

ואני מאוד ממליץ על הסולו הראשון שלו the madcap laughs. אלבום אקוסטי ברובו, שברגע שמתרגלים אליו, הוא פשוט יצרת פסיכדליה נהדרת. רוברט וויאט היה המתופף סולן של להקת הפסכדליה-פרוג-ג'אז סופט מאשין, עד שעקב תאונה מצערת על טריפ מצער נפל ולקה שיתוק מהמותניים ומטה, לפני התאונה הוא ניגן תופים כמדומני באלבום הנ"ל של בארט, אולי אף הפיק מוזיקלית, כמו כן הוא עבד באלמובי הסולו שלו עם ניק מייסון, שאף (ותקנו אותי עם אני טועה) הפיק את הראשון שבהם rock bottom שהוא בכלל יצרה נהדרת שנורא כדאי לשמוע. וגם soft machine מאוד מומלצת האלבומים הראשונים. וזהו.

אלבומי הסולו של בארט ורוברט וויאט

בארט הוציא שני אלבומי סולו לאחר שעזב את הפלויד, שניהם בשנת 1970: The Madcap Laughs ו-Barrett. בשנת 1988 יצא אלבום של outtakes משני אלבומים אלו, בשם Opel. בשנת 1993 הוציאה חברת התקליטים קופסה של שלושת האלבומים הנ"ל + עוד outtakes. יחד עם זאת, אם אתה לא מכיר בכלל את יצירתו של בארט לאחר הפלויד, הייתי דווקא ממליצה על אוסף שיצא לפני שנתיים, בשם Wouldn't You Miss Me, והכולל את מיטב שיריו. אם זה ימצא חן בעיניך, מן הסתם תרצה להשיג גם את השאר (שזה, לצערינו, מעט מאוד). באשר לוויאט, אני מעתיקה לכאן דברים שכתבתי עליו כאן בפורום לפני כחודש וחצי: וויאט הוא מאושיות הרוק הבריטי. הוא החל את דרכו כמתופף של להקת Soft Machine בשנות הששים. ה"משין" היו להקת-הבית השניה של מועדון ה-UFO יחד עם הפלויד, בשנת 1967, ובין שתי הלהקות היו קשרים חברתיים ומקצועיים הדוקים (הם נגנו באלבומי הסולו של סיד בארט, למשל) (וויאט כנראה ניגן אורגן באלבום הסולו הראשון של בארט, The Madcap Laughs. הלהקה לא קיבלה קרדיט ע"ג עטיפת האלבום, מסיבות משפטיות). ה"משין" היו אחת מלהקות הפסיכדליה המרכזיות, אם כי הם לא זכו להצלחה בסדר גודל דומה לפלויד. בהמשך הקריירה שלהם הם עברו לנגן מוסיקה נסיונית/פרוג/ג'ז. וויאט עבר תאונה בשנת 1973 בעקבותיה נשאר משותק ברגליו, והוא נעזר בכסא גלגלים. (בניגוד לאגדה האורבנית בעניין, הוא לא היה תחת השפעת סמים בעת התאונה). הוא פרש מהלהקה בשלב מסויים, והחל להוציא אלבומי-סולו. האלבומים זכו לביקורות נלהבות, וגם נמכרו לא רע (בבריטניה). בשנות השמונים הוא גם זכה להצלחה מסחרית, כאשר הקליט אלבום קאוורים לשירים של אחרים. הגרסה שלו ל-Shipbuilding של אלביס קוסטלו נחשבת לאחד מהשיאים של הפופ הבריטי בשנות השמונים. וויאט הוא אדם אקסצנטרי, כמו אמנים רבים בני דורו. במשך שנים, הוא החזיק באמונות קומוניסטיות אדוקות והביע דעות שנויות-במחלוקת. אבל על כשרונו האמנותי אין חולקים: הוא נחשב, עד היום, לאחת הדמויות הנערצות ביותר ברוק הבריטי, גם בקרב אמנים צעירים. וויאט היה אוצר (בצירה) של פסטיבל מלטדאון לפני שנתיים, והזמין את דייויד גילמור לנגן שם (וראה דיון על ה-DVD של גילמור, מאותו פסטיבל, כאן בסביבה). גילמור גם מנגן באלבומו החדש של וויאט, שיצא זה עתה. בקיצור, הם ידידים משכבר הימים.

amirnissim

New member
תודה לשניכם,

אני מכיר את הסיפור של וויאט (הנפילה והשיתוק לכסא גלגלים) וגם את האלבום שלו ROCK BOTTOM (שהוא בהחלט מצויין) אם ציףציף אומרת שהם ניגנו באותו מועדון, ושהם ידידים משכבר הימים, אני מאמין לה

amirnissim

New member
שכחתי את השאלה,

אני הבנתי שהוא מעיין חולייה מקשרת ביניהם.. עד כמה זה נכון?

האם אתה מתכוון..

שוויאט הוא חוליה מקשרת בין ה-soft machine לבין הפלויד? או בין בארט לפלויד? לא הבנתי בדיוק למה כוונתך בשאלה.

amirnissim

New member
התכוונתי בין חברי הפינק פלויד לעצמם

לפחות אלו שלא מדברים אחד עם השני..

אה, הבנתי.

לא הייתי אומרת שהוא בדיוק "חוליה מקשרת". במשך השנים, שיתוף הפעולה המקצועי שלו היה עם מייסון (שהפיק את Rock Bottom וגם ניגן אתו בפרוייקטים אחרים), וכאמור עם גילמור. אני לא יודעת אם היה שיתוף פעולה בינו לבין ריק רייט - אולי בגלל שרייט הוא ג"כ קלידן? - או עם ווטרס. אני גם לא יודעת מה מצב היחסים האישיים שלו עם כל אחד מהפלוידים. אני מניחה שהוא ביחסים טובים עם כולם, גם אם לא קרובים באותה מידה. יש בהחלט "חוליות מקשרות" בין הפלוידים: הגיטריסט Snowy White, לדוגמא, ניגן גם עם ווטרס וגם עם שלושת הפלוידים הנותרים. ויש עוד נגנים אחרים, ששמם פרח מזכרוני כרגע.

למעלה