SYSPLEX, LPAR, CATALOG, RACF

zatlas1

New member
SYSPLEX, LPAR, CATALOG, RACF

יש לי שאלה ברמה של מתחיל כיון שלא ממש עבדתי במיינפריים בשנים האחרונות ללקוח האחרון שלנו יש מערכת עם כמה SYSPLEX ובכל סיספלס כמה LPAR. כל הלפארים בתוך סיספלקס אחד משתפים את הקטלוגים (וכמובן את כל הקבצים) ואת קבץ ה-RACF. אבל אין שום אפשרות לראות קטלוגים, קבצים וראקף מן הסיספלקס האחר. שאלתי היא האם זה מבנה הכרחי: האם יכל להיות שלפאר בתוך הסיספלקס לא ישתפו קטלוגים האם יכל להיות שלפאר בתוך הסיספלקס לא ישתפו קבץ ראקף ולהפך האם יכל להיות מצב ששני סיספלקס משתפים קטלוגים וקבצים האם יכל להיות מצב שישתפו קבץ ראקף (בלי REPLICATION) תודה זאב

ShyIfrah

New member
התשובה לשתי המצבים היא כן

לא פירטת כל כך בנוגע לאיזה Sysplex מדובר אבל כעיקרון - כל המצבים שתיארת אפשריים. כמובן שלכל אחד מהם יש יתרונות ובעיקר חסרונות. למשל, בתצורה השנייה, שני Sysplexs ישתפו קטלוגים. החסרון הוא שאין סריאליזציה מסודרת של משאבים.

zatlas1

New member
עכשיו אני במבוכה גדולה יותר

תודה על התשובה עכשיו אני נבוך עוד יותר... יש יותר מסוג אחד של סיספלקס? יש אפשרות לחצורות שאינו נראות (לי - פשוט מחסר ידע) כהגיוניות וכו'... האם יש מאמרים מסודרים בנושא באנגלית או עברית (בלי שאצטרך לקרא MANUALS כיון שאלו כתובים באיביאמית ולא באנגלית והידע שלי בשפה זו לא כל כך טוב
זאב

sysplex

הינו מונח כללי המתאר את האופן בו מחשבי IBM מיישמים תצורת cluster. ישנן אינסוף תצורות ליישם sysplex ואת תצורה מוחלטת נכונה, מצד אחד ישנו החזון ה-IBM-י אך מהצד השני ישנם ארגונים ובסופו של דבר כל ארגון בוחר ומחליט על התצורה המתאימה לו. באופן כללי גם מהצד ה-IBM-י יש כמה Level-ים : Resource Sharing - שיתוף רק של משאבי system משותפים Data Sharing - שיתוף גם של data אפליקטיבי (cics,ims,db2...) וכמו כן יש תצורות Bronze plex , gold plex , Platinum plex .... בכל אחת מהתצורות אפשר לשתף קטלוגים או לא, לשתף RACF או לא וכ'... רק לאחר שבוחנים את הצרכים, המגבלות והאילוצים והמלצות IBM ניתן לקבל החלטה על אופן מימוש התצורה. בתור מנהל פרויקט ה-Sysplex של אחד הבנקים הגדולים אני יכול לספר שתהליך שכזה לוקח שבועות עד חודשים ספורים שבהן יש ללמוד טוב את האפשרויות השונות ובכך לתפור את הפתרון האופטימלי לארגון. ע"מ לעשות זאת אין ברירה צריך לקרוא חומר מקצועי, הוא אומנם כתוב ב-IBM-ית אבל יחסית פשוטה וכ"א יכול להסתדר איתה. אתרים מומלצים: אתר הבית של sysplex ב-IBM אתר הספרים האדומים שאלות נוספות? זה המקום

zatlas1

New member
תצורות סיספלקס

קדם כל תודה סימון האתר של הספרים האדומים לא הופיע כ URL . אני מניח שאני צריך הפניה לספר ספציפי שמדבר על התצורות שהתענינתי בהן (שני סיספלקסים המשתפים משאבים לעומת אי שיתוף משאבים כבר ברמת הלפאר) אני לא צריך להתקין סיספלקס רק לדעת מה הן האפשרויות שאני יכל להתקל בהן מבחינת שיתוף או אי שיתוף משאבים. המערכת שאני עובד עליה בונה רשימות מצאי של משאבים ואני צריך לדעת עד איזו רמת הבחנה אני צריך להגיע. כבר מהתשובות שקבלתי אני רואה שאין מנוס משמירת מפתח זהוי שיכלול לפחות: סיספלקס, לפאר, קטלוג ראשי (או FILE SYSTEM) קטלוג משני, אליאס ,דיסק, קבץ ראקף חשבתי שאוכל להמנע מעשר מזרחי כזה זאב

zatlas1

New member
SG24-6485-00 הינו ספר טוב להתחלה

SG24-6485-00 הינו ספר טוב להתחלה. פרק 2.2 מכסה ברמה גבוהה את התצורות האפשריות. תודה

eliak

New member
מבוכה

אטלס הכוונה של כולם היא שאתה בוחר איך ליישם לכן כל מה ששאלת אכן ייתכן אבל יתכן גם שכל הדברים שהעלת יוגדרו אחרת עם שיתוף וחלוקת משאבים כאלה ואחרים

למעלה