Tanteidan convention book 12

eyal reuv

New member
Tanteidan convention book 12

ספר הכנס החדש יצא,ויש אינדקס באתר של ORIGAMI HOUSE. בין הדגמים יש 3 דגמים חדשים של ניקולס טרי,דגם של טקאשי(2 חרקים מאותו נייר),דגם חרק של קאמייה,חזיר בר של נובורו ועוד מספר דגמים . הדגם של יובל אטלס לא מופיע בספר(חבל מאוד). אני מזמין כבר מחר את הספר!

bshuval

New member
קיבלתי את הספר אתמול

ספר הכנס השנה נחמד מאד (לטעמי נחמד יותר מזה של שנה שעברה) ומכיל אוסף רב של דגמים טובים מאת יוצרים יפניים ויוצרים זרים. אני ממליץ על רכישת הספר. דגמים שמצאו חן בעיני של יוצרים יפניים: פינגווין חמוד ופשוט של קימורה יושינישה חתול שחור של רגליים לבנות מאת ג'ון מאקווה ראש של כלב מסוג סן ברנרד מאת קאסומי סיישי עטלף מאת מיוקי קאוומואה (הידועה בעיקר בשל בדגמים המודולריים שלה) לאי (שרשרת פרחים מהוואי) מאת איצ'יקאווה מאנאבו דגם מודולרי "קלאסטר" מאת טנקה מאסאשי דגמים מודולריים בני 6 חוליות מאת קאווהטה פומיאקי (דגמים פשוטים ואלגנטיים) חלזון מאת מגורו טושיוקי (מסובך להפליא וכנראה לעולם לא אקפל את הדגם הזה, אך אני אוהב את המראה של התוצאה הסופית) לצערי אין דגם של קומטסו בספר, והדגמים של קאמייה וטאקאשי מסובכים מדי לטעמי (ואני לא אוהב לקפל חרקים באופן כללי). לנישיקאווה יש דגם של ארבה שהוא מעניין (מבוסס על 15 מעלות), אבל שוב, זהו דגם של חרק. דגמים שמצאו חן בעיני של יוצרים זרים: הפיל של מארק קירשנבאום (דגם יחסית חדש שלו שקיפלתי לאחרונה, לפני קבלת הספר. נחמד לראות שההוראות פורסמו) חזיר של נגיון הונג צ'ונג נץ מאת ניקולס טרי (דגם פשוט ונחמד) דרור מאת רומן דיאז (כמו בספר שלו) שקנאי מאת ג'ייסון קו (דגם נחמד מאד. כיף לקפל אותו, והפרצוף של השקנאי נוצר בצורה ייחודית מאד) עטלף מאת טום דפוירדט ורד מאת בריאן צ'ן (הדגם מאד יפה כאשר בריאן מקפל אותו... הדגם אינו פשוט אך איננו מסובך יתר על המידה. מומלץ לקפל מנייר דק מאד) ורד של רוברט לאנג (קיפלתי מההוראות לורד הזה בסביבות יוני. ההוראות ברורות ומביאות לורד מעניין מאד) פטרנודון מאת ג'ייסון קו (לטעמי זהו אחד הדגמים הטובים ביותר שלו. ג'ייסון יצר את הדגם והכין לו הוראות לפני מעל שנה עבור ספר אוריגאמי שהאגודה הפולנית רוצה לפרסם. בעבר נדמה לי שאף פרסמתי תמונה של הדגם בפורום)

udiwudi

New member
מספר הערות ותהיות...

שלום לכולם. 1) בועז - אני יודע שכבר אמרת את זה מספר פעמים, אבל אני חייב לשאול - מה יש לך נגד חרקים? זה במסגרת ההעדפה הנוכחית שלך (הזמנית?) לדגמים לא מסובכים או משהו נגד חרקים באופן ספציפי? הרי יש חרקים מאד אלגנטים ולא מסובכים יותר מידי (לשם הסיבוך), למשל של מונטרול, חלק מהחרקים של נישיקאווה וכד'. יש דגמי חרקים שהם יפהפיים מבחינת מקוריות, אומנותיות ואסטיתיקה גם יחד. זה מזכיר לי קצת את הרתיעה של פול ג'קסון מ"מקפלי הפילים". הרי הפיל הוא רק האמצעי ביד האמן (במיוחד אם יוצא פיל מקורי כמו של דיאז...). 2) גם אני הזמנתי את טנטידן 12 (ועוד כמה טנטידנים, ואת קמיה, ואת דיאז ואת החדש של סירגו). יום אחד אתרושש מתחביב שאמור לעלות לעוסק בו רק כמה לירות בשביל דפים... עוד לא קניתי את הספר של יושינו - נראה לי מוגזם להוציא עליו כמעט $70, וזאת שבמקור (לפני שבועות מעטים) הוא עלה "רק" $36... 3) לגבי דגם הפק-מן של טרי (באתר הסודי למי שפיענח את הקוד החביב של הספר (וראיתי שאתה היית בין הראשונים)) - למה הוא מוקדש לך? יש סיפור מעניין מאחורי זה? 4) אין 4. אודי. נב - אם אני לא טועה (וזה בכלל לא בטוח) טקאשי זה השם הפרטי והוג'יו המשפחה (נראה לי), אז למה אנחנו קוראים לו טקאשי בפורום כאן?

bshuval

New member
תשובות

1) אין סיבה מיוחדת. אני מוצא אותם משעממים. אין לי משהו מיוחד נגד דגמים מסובכים (הנה, בדיוק אתמול קיפלתי דג זהב די מסובך של פטרישיה קרופורד. טוב, הוא היה די מסובך ביחס ל-1973, אבל אני חושב שהוא עומד יפה במבחן הזמן.). אני פשוט מעדיף דגמים אלגנטיים שכיף לקפל וזמן הקיפול הוא לא ארוך מדי. 2) תתחדש, וברוך הבא למועדון... אגב, הדגם של החתול של מאקווה בספר הזה חמוד ביותר. אחד החתולים הנחמדים שראיתי. 3) אין סיפור מעניין. הוא יצר את הדגם לבקשתי (ביקשתי שיכין דגם פעולה עבור ספר שערכתי לכנס PCOC. הוצאתי קריאה לדגמים וכמעט אף אחד לא ענה אז נאלצתי לפנות אישית ליוצרים ולבקש מהם להגיש דגמים לספר. לניקולס טרי לא היה עד אז דגם פעולה, והוא יצר אחד לפי הבקשה שלי. מאד הוחמאתי כאשר הוא הקדיש לי את הדגם.) 4) אני לא זוכר כרגע מה השם הפרטי ומה שם המשפחה, אך נדמה לי שאתה צודק. ואגב, זה הוג'ו, לא הוג'יו. הכתיב הנפוץ ברומאג'י (יפנית באותיות אנגליות) שגוי.

למעלה