TCP PORT FORWARD

xcalibur

New member
TCP PORT FORWARD

היי,

אני צריך להקים פרוקסי במדינה מסוימת שיעביר בקשות HTTPS לאתר שלנו במדינה אחרת.
האתר מבוסס IIS וכבר מותקנים עליו כל התעודות הרלוונטיות.
כל מה שאני צריך זה מכונה שתעביר את הבקשות.

מה הכי פשוט לקנפג בימינו?

תודה
X

xcalibur

New member
כמה הוא יותר פשוט מ-NGINX?

בינתיים הצלחתי לעשות את זה עם NGINX אם כי חסרים לי עוד כמה תיקונים קלים של HTTPS REDIRECT

hetzbh

New member
תמשיך עם NGINX

תוכנת Apache גדולה פי כמה וכמה מ-NGINX ואין לך צורך במפלצת הזו לצרכים שלך.

Testosterone

New member
חץ צודק. כבר התחלת עם NGINX

ואתה די קרוב לסיום, אז תמשיך איתו.

mavor

New member
iptables ?

no need to install / setup any stuff just use the build in iptables (send all trafice from port 443 to 2.2.2.2:443)
sysctl net.ipv4.ip_forward=1
iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 443 -j DNAT --to-destination 2.2.2.2:443
iptables -t nat -A POSTROUTING -j MASQUERADE

xcalibur

New member
לא ידעתי שזה אפשרי אבל...

בשלב מסוים אצטרך להכניס גם LOAD BALANCER אז נראה לי שאמשיך עם NGINX.

NICE FIND THOUGH!

Dניאל Mור

New member
אם כבר, וסתם לידע כללי

אז דע גם שעוד משהו שאפשר לעשות בדוגמא היפה ש - mavor ציין בפניך, זה לציין מס' to-destination-- (אחד אחרי השני, עם רווחים). אם בוחרים להשתמש ביכולות זו למטרת "load-balancing", יש עדיין הרבה עבודה לעשות מאחורי הקלעים, לדוגמא: למרות שיכול להיות שאחד מהשרתים שמוזכרים בחוק למטה, Iptables עדיין ינסה להעביר אליו את ה - packet. כמו שבטח הבנת, חוץ מלנסות ו"להתחכם" על-מנת לפתור זאת (משהו שהוא תמיד כיף
), יש כלים שנולדו לעשות דברים כאלה.

load-balancing - נושא מאד מרתק לטעמי.

בהצלחה רבה!

+דניאל.

Dניאל Mור

New member
(ודרך אגב)

מה שציינתי, אם אני לא טועה, לא נתמך מגרסא מסויימת (די מודרנית) של ה - Kernel. סתם לידע כללי. בכל מקרה, למטרת למידה התכנסנו

Dניאל Mור

New member
הנה, מ - man iptables של CentOS 6.2

ֻ

DNAT
This target is only valid in the nat table, in the PREROUTING and OUTPUT chains, and user-defined chains which are only
called from those chains. It specifies that the destination address of the packet should be modified (and all future pack-
ets in this connection will also be mangled), and rules should cease being examined. It takes one type of option:

--to-destination [ipaddr][-ipaddr][:port[-port]]
which can specify a single new destination IP address, an inclusive range of IP addresses, and optionally, a port
range (which is only valid if the rule also specifies -p tcp or -p udp). If no port range is specified, then the
destination port will never be modified. If no IP address is specified then only the destination port will be modi-
fied.

In Kernels up to 2.6.10 you can add several --to-destination options. For those kernels, if you specify more than one
destination address, either via an address range or multiple --to-destination options, a simple round-robin (one
after another in cycle) load balancing takes place between these addresses. Later Kernels (>= 2.6.11-rc1) don’t have
the ability to NAT to multiple ranges anymore.

Dניאל Mור

New member
היי דלית - delete, אתה שואל אותי?

או את פותח השרשור המקורי? בכל אופן ובאופן אישי, שיחקתי\הטמעתי את כולם במשך השנים

+דניאל.

Dניאל Mור

New member
תיקון - עם TCPHA לא התעסקתי יותר מידי

משום מה היה נראה לי שכתוב HAProxy

והתובנות?

שאלתי את פותח השרשור, אבל אם יש נסיון אישי - איך הכלים הללו לעומת פתרון מבוסס IPTABLES או מכונות פרוקסי ייעודיות כמו nginx או squid?
לא באופן כללי, אלא ספציפית לדרישות שהועלו כאן.

Dניאל Mור

New member
באופן כללי: הכלים שהועלו בשרשור

לא תמיד מחליפים אחד את השני, אלא לעיתים גם עובדים אחד עם השני. לדוגמא, תחשוב על התסריט הבא (שווה ציור האמת
): LB כלשהוא, שמורכב (למשל) משני שרתים, אחד Active ואחד Passive שבכל רגע נתון מבתצעת בדיקה של "האם ה - Active נפל" ואם כן, ה - Passive יכנס לפעולה. ה - LB הזה "מחזיק" מה שנקרא VIP או בשם המלא Virtual IP, דהיינו כתובת IP צפה (אותה כתובת שתעבור בין שרת אחד לשני בשעת הצורך). ה - LB המדובר מקבל את בקשות הלקוח ומעביר אותו, למשל, ל - Nginx שמשרת כ - Reverse Proxy. ל - Nginx הזה מוגדר Backend של מס' שרתי Apache (לדוגמא) שבשעה טובה ובתאכלס, שולחים את החומר חזרה ללקוח

זו הייתה דוגמא אחת מיני רבות. יש הרבה שאלות שצריכות להישאל בבנייה של מערכת מורכבת, ואין ספק זה מצד אחד מעניין אך מצד שני מורכב. עוד סוגיה למחשבה היא נושא ה - SSL. עבודת SSL יכולה להוות "את החוליה החלשה" בדרך אל-היעד, כולל זמן CPU גדול, ושיקול חשוב הוא "היכן" תבוצע פעילות ה - SSL. ב - LB? ב - Reverse Proxy? בחברי ה - Backend בעצמם? גם שאלה זו יכולה להשפיע בחירה בכלי הנכון. LB שונים עובדים בשכבות שונות של מודול שבע השכבות. בקיצור - עולם יפה ומאתגר.

לגבי בקשתו של פותח השרשור: אני מניח ששימוש ב - Nginx כפי שתאר די מתאים לו. במיוחד אם ירצה להתרחב למס' שרתים נוספים ב - Backend.

שיהיה לנו אחלה של שבוע ויום עצמאות שמח!

+דניאל.

למעלה