TDF 2015, גרייפל פעם רביעית, פרום צהוב' פרום מנוקד, פרום לא

gadis13

New member
TDF 2015, גרייפל פעם רביעית, פרום צהוב' פרום מנוקד, פרום לא

אנדריי גרייפל של לוטו סודאל מנצח בפעם הרביעית במרוץ השנה ומקדים על הקו את בראיין קוקאר של יורופקאר ואלכס קריסטוף של קטיושה. כשפנו הרוכבים ימינה לישורת המובילה אל הקו במעלה השדרה, קריסטוף הובל בחזית על ידי גארניירי, אך הוא בחר, בדיוק כמו בפעמים הקודמות, ועל אף שהפעם דווקא הייתה לו ברירה לחכות קצת כפי שהמהירות הייתה מספיק גבוהה, לפתוח מצערת מרחוק; גרייפל נכנס שמיני (אחריו נכנס רק קוקאר), וההמתין. הוא המשיך לחכות עוד, בלי להתבלבל, ושוב האיץ מאוחר, בדיוק מספיק מאוחר בכדי לחלוף על קריסטוף ולשמור עד לקו; גרייפל היה שוב גם בשאנז אליזה כמו בשאר המפגשים ה

רשימה

ariasdo

New member
פריז ביום הטור נראית הכי יפה - היה לי קצת הכזבה רצתי שהמנצח

יהיה קונטודור שיקח את ( הדאבל ג'ירו וטור ) שבמאה הזו ובעידן ההחמרה בבדיקות אף אחד לא עשה דאבל .
כנראה שזה קשה בהפרש חודש ששאר המתחרים הרלונטים לא עשו ז'ירו
קונאודור ירד ביכולת עם התקדמות הטור היה לו בעיה בקבוצה אבל סיים בכבוד .

ולוורדה המצטיין של הטור MVP - רוכב ותיק רב גוני למרות שלא סומן כמובל הקבוצה עזר לקינטאנה והגיע גם שלשי לפודיום .

גריפל לא ילד ולאחר הרבה שנים הוא הספרינטר הטוב ב 2015 .

סגאן השני הנצחי חולצה ירוקה פרט לקטעי ההרים בכל מקום היה מעורב .

קינטאנה הוכח באלפ דואז שהוא המטפס הטוב ביותר וירד מ 40 דקות בעידן החדש ללא ממריצים .

ניבלי שנצח את טור 2014 נתן תצוגה בקטע 19 אבל בטור הזה בשונה מ 2014 היו כל סוללת המתחרים ברמה הגבוהה .

פרום בטור הזה עם קבוצת סקי כנראה בלתי מנוצח ניהול הטור נעשה בצורה טקטית מרשימה ידע לשמור את היתרון שצבר .

השנה מבחינתי זה היה הטור הכי מעניין ומותח הרבה דרמות התרסקות בהתחלה (חבל על קנצלרה )
כל יום מנצח אחר בקטע מסלולים מגוונים שיוצרים מתח סיום מרתק באלפ דואז

כל המתחרים הרלוונטים היו בטור : פרום , קונטודור , קינטאנה , וולורדה , ניבלי , ועוד הרבה טובים .
בספרינטרים היה חסר קיטל כך שהדרך נסללה לגריפל להיות המוביל .

בפולנית אומרים - dobry Dzień = יום טוב

אריה סדובניק

איך הגעת למסקנות האלו?

ולוורדה עזר לקוינטנה? במה זה בא לידי ביטוי? בהתקפות אישיות, במקום שמירת כח למשיכה כשקוינטנה נזקק לה?
ולוורדה עזר לקוינטנה מעט מדיי, מאוחר מדיי ומפוזר מדיי ורק כשזה שירת את האינטרס שלו לשמור על מיקומו על דוכן המנצחים.
איני עוסק באילו, אבל במקרה קוינטנה קשה שלא לתהות איך היה מסיים את הטור אילו באמת היה מוביל קבוצה נאמנה ב- 100% ולא קבוצה טובה (הכי טובה) שפיזרה כוחות ונפקדת, ממערך הסיוע לטוב ביותר אחד כוכב ענק.

סאגאן היה מאוד פעיל בקטעי הרים ובחלקם הלא מבוטל ייצר חבורת חוד, היה האגרסיבי ביותר בתוכה ורק בזכות המהלכים האלו (בהרים, היכן שגרייפל לא יכול היה לרדוף אחריו אל מאוצי הביניים) הוא לקח את הירוקה שוב.

לא יודע על איזו בעיה בטינקוף - סאקסו כתבת, אני ראיתי קבוצה מאורגנת, מפרגנת וממושמעת שכל מרכיבייה, כולל סאגאן שהייתה לו מטרת משנה (ירוקה אותה אכן השיג) סייעו לקונטאדור לכל אורך הטור.

ariasdo

New member
תודה שאתה חושב שזה המסקנות שלי - אני מעתיק ומתרגם מאחרים .

אבל זה לא תרגום אחד לאחד אני מתמצת את הדברים שלדעתי הם העיקר ומסנן להבנייתי את התפל
מוסיף גם תיבול פלפל ומלח .
כל הנושא של סכום דברים לכל אחד יש זווית הסתכלות שונה זה לא מדע מדויק .
אלו הדברים שהבנתי מהאתר הפולני וזה גם משקף את מה שאני ראיתי ביורו ספורט .

ננסה להסביר את הנקודות שלא יצאו ברור או לא הובנו כפי שהתכונתי ..

לוורדה עזר לקוינטנה לפי מה שגם ראיתי בשידורים בימים האחרונים בטיפוס לאלפ דואז ובכמה עליות וירידות קודמות
זה שיש אינטרסים לרוכבים תמד היה במיוחד שיש 2 כוכבים בקבוצה על אותו קובע על החולצה הצהובה .

לגבי סגאן כתבתי שהיה בכל מקום למעט בקטעי ההרים הגבוהים ששם רק המטפסים מתחרים .
זה שהוא יותר טוב מהספרינטרים בקטעי הבניים בהרים זה ברור ובגלל זה הוא בחולצה ירוקה
כך שנוצר מצב בגלל שיטת הניקוד שספרינטר כמו גריפל שנצח את רוב המאיצים המשורים אין לו חולצה .

לגבי קונטודור בתחילת הטור עוד היה דומיננטי ועם ההתקדמות יורד גם רכבים מהקבוצה פרשו
בקטעים המכריעים בסוף באלפים היה עייף ונשאר לבד אפילו לסיוע הפולני בסוף נגמר הכוח .

אני הצטרפתי והגבתי כמעוט כל יום להודעה ולרשומה המפורטת של גדי , במטרה לעזור לו ולעזור לפורום
אם אני מסתכל אחורה לכל התגובות שלי אני לא מאמין שאני כתבתי אותם זה היה לדעתי השלמה מזווית אחרת .
כאשר אני רואה שיש התעניינות במיוחד במצב הפורום היום אני כותב .
.
אריה סדובניק

מצטער אריה, אבל זו כנראה הבעיה המדוייקת בדברים שאתה כותב...

כשאתה מסביר את הניתוח שלך ב" אני מעתיק ומתרגם מאחרים" אני מבין למה אתה כובת דברים לא מדויקים.
לקרוא ולכתוב מכך זה לגמרי בסדר, אני מאמין שכמוני גם אתה למדת הבנת הנקרא בשלב מסוים של בתי הספר וכנראה אפילו טוב ממני שהעדפתי את מגרש הכדורגל, או חדרי המתנדבות בקיבוץ.

אבל כדי לנתח ועל אחת כמה לקבוע עובדות צריך העמקה בחומר הנקרא ולא רק הבנה של מה שנכתב.

אני קורא מדי יום על כלכלה, אבל אם אכתוב ניתוח כלכלי כלשהו סביר להניח שאעשה בעיקר נזק לקורא של דבריי.

אני גם קורא מדי יום על הפוליטיקה בארה"ב ואני לא צריך שיחה עם הבן שלי (כבר עשר שנים אמריקאי) כדי להבין שמה שאני קורא אינו מספיק כדי להבין ברמת היכולת לכתוב ניתוח וקביעה כלשהי על הדמוקרטים, הרפובליקנים, או מפלגת "מסיבת התה".

אז להביע דעה זה מעולה, אני הראשון ששמח לקרוא דעות על רוכבים, קבוצות, תחרויות ושאר ירקות.
אבל לקבוע עובדות על סמך "אני מעתיק ומתרגם מאחרים" זו לא דעה.
וכן אני יודע שיש לרבים לטובים (כן אריה אתה טוב במובן התרומה לפורום) בעיה להבדיל בין דעה לעובדה.

ariasdo

New member
כל הנושא הוא לא מידע מדייק מבוסס על הבנה הגיון

זה לא שחור לבן יש הרבה שטח אפור .
יש הרבה אופציות להסבר כל דבר בכיוונים שונים כל אחד כותב אך שהוא מבין ממה שראה, מה ששמע ,ומה שקרא באינטרנט .

בנושאים אחרים שהם פוליטיקה , כלכלה , וכו' יש השפעה של השקפת העולם על צורת הניסוח ואופי הכתיבה
אבל בנושא ספורט אופנים אני נטול אינטרסים
לא חייב כלום לאף אחד לא מיצג אף אחד , ולכן אני משוחרר וכותב רק מה שנראה לי לנכון ולמען עשית עניין בפורום ..

אני אומנם מתקשה עדין לכתוב בעברית וגם לנסח בצורה טובה וברורה .
אבל החלק החזק אצלי זה הרעיונות , יצירת עניין וסקרנות דברים שלמדתי בנושא שיווק לצרכי עבודה .
בעבודה הצמידו לי מזכירה שיודעת עברית על בוריה שתעבור על כל הכתיבה ותתקן .

לפעמים אני מאוד מבסוט שאני עוזר לאחרים אפילו שאני לא מכיר אותם אבל שמגיע להם על ההשקעה או האתגר שעשו .
לדוגמה לאחרונה אחד מרוכבי המרחק רכב לבד ממטולה לאילת וכתב פוסט ורשומה לנ"ל .
אני שמח שהצלחתי לשווק אותו בפורים אחרת ההודעה הייתה מתמסמסת .

אריה סדובניק

ariasdo

New member
קראתי את הכתבה שלך בשוונג ויש הגיון בטיעון שלך לגבי ...

וולורדה לא היה על תקן של עוזר ומחוייב לקינטנאה כגורר , בכתבה זה מסבר הרבה יותר ברור מהתגובה .

אם נשווה לריצ' פורט שהובל את סקי בג'ירו - בטור היה מחייב לפרום ב 100% ועזר בכל מה שיכול .

ווורדה הוא לא עומד בתקן הזה - צרפו אותו שיעזור אבל גם נתנו לו שעישה לביתו ( זה דרישה קשה מידי שרוכב ותיק שיש לו מה לתת עוד בטור יהפוך לגורר )

מזיכרון ביום הראשון קינטנאה הפסד הרבה זמן בגלל התאונה הגדולה הוא היה מאחור
קשה לדעת מה היה קורה אם לא היה מפסיד זמן בהתחלה וגם קשה לדעת אך וולורדה היה רוכב
אם הסיכוי של קינטנה היה יותר ראלי לנצח .

עובדתי הם זכו מקום שני ושלשי על החולצה הצהובה זה הישג מרשים לקבוצה .

היה צריך להוסיף דוגמה לנ"ל לגורר מחוייב כמו .
העוזר הכי טוב לדעתי בכל הטורים היה פרום לבראדלי ויגינס בטור 2012 , ( יש לקחת בחשבון שבזמנו פרום עדין היה צעיר ולא מפורסם מאוד ) .
אבל אחר כך תפס או ירש את מקומו כמובל של סקי .

אריה סדובניק

למעלה