TDF 2015, גרייפל פעם שלישית, פרום בצהוב, ומה צפוי בקטע 16

gadis13

New member
TDF 2015, גרייפל פעם שלישית, פרום בצהוב, ומה צפוי בקטע 16

אנדרי גרייפל של לוטו סודאל מנצח בקטע 15 במאוץ רב משתתפים אל הקו ומקדים את ג'ון דגנקולב של ג'ינאט אלפסין ואלכס קריסטוף של קטיושה. גרייפל לא חיכה והאיץ ללא פחד מרחוק בתוך הישורת האחרונה, וזה היה מספיק. גרייפל כבר עם נצחון שלישי במהדורה הנוכחית של המרוץ הצרפתי אך היד עוד נטויה והעינים של הגרמני והקבוצה הבלגית נשואות כבר למעמד הממלכתי בפאריס ביום ראשון בכדי לפרוע עוד שטר קטן בכדי לממש (כמעט) את כול החלומות. לא כוחות. בהעדרו שלקבנדיש שנתקע והחל לפגר אחרי הדבוקה כבר בתחילת הקטע – וסיים לבסוף בשן ועין עם הגרופטו הרבה מאחור – לגרייפל לא הייתה הפעם תחרות אמיתית במאוץ אל הקו, וזה אולי מסביר את חוסר החשש של הגרמני להאיץ מרחוק, והוא מן הסתם ידע מה הוא עושה. גרייפל

רשימה

ariasdo

New member
אולי היום זה ניבלי בגלל הסיום בירידה שנה שעברה הראה יכולת

יוצאת דופן גם בירידות , השאלה אך יגמור את העלייה האחרונה ביחס לשאר
הוא רחוק מהצהובה וזה היתרון עבורו שקבוצת סקי איתנו לו לרוץ .

במידה וולורדה שגם שולט ברכיבה בירידות ויכולת סיום טובה , ינסה לרוץ קדימה אז סקי ופרום חייבים לסגור .
כי וולורדה בשקט בשקט מתקדם לפודיום .

סגאן כמעט כל יום נמצא קרוב למנצחים ונמצא כמעט בכל נקודה צוברת ולכן למרות שלא מנצח קטע
מחזיק בחולצה ירוקה כך נוצר מצב מוזר שהספרינטר הטוב ביותר גרייפל שמנצח קטעים הוא לא בירוק
נראה לי חסר צבע נוסף עבור חולצה לספרנטר .

נקווה שלא יהיה תאונות בירידה

אריה סדובניק

nachshon4

New member
לא כל כך נדיר

הרבה פעמים הספרינטרים הכי חזקים לא בירוק, כי הם לא מגיעים בזמן לנקודות הספרינט. תלוי לגמרי במארגני הטור.

סאגאן רוכב בשביל החולצה הירוקה, הניצחונות זה על הדרך

סאגאן הוציא גם אתמול וגם היום את הבריחה. הוא יודע שהוא ישלם על זה בסיום, למרות שאתמול, על אף שהיה בבריחה חצי מהקטע, הוא היה ב-100 המ' האחרונים בספרינט הסיום מהיר מכולם, אך המיקום הגרוע שלו היה בעוכריו. הוא עובד בצורה מסודרת כמו רוכב דרוג כללי והמטרה שלו היא החולצה הירוקה. גם במחיר של ויתור על ניצחון בקטע, כי הוא יודע שב-9 מ-10 פעמים הוא יפסיד למישהו: לגרייפל לקאוונדיש ולקריסטוף. לדעתי, הוא נמצא בכושר יוצא מן הכלל.

shakir balik

New member
מסכים שהוא בכושר מעולה. וסופר ורסטילי.

הוא מגיע הכי קרוב שאפשר בכל כך הרבה סוגים של סיומים.
זו הסיבה שיש תחושה של החמצה.
רוכב מדהים - בסוף יגיעו גם נצחונות במונומנטים. הוא עוד צעיר

ariasdo

New member
לגבי העליות כ 9 ק"מ 4.5% עד 6% ממוצע הסיבה לדירוג 2 נקבעת

גם ממקום העלייה במסלול ואולי גם מהקושי המצטבר היום ה 16 בטור
בהנחה שהמסלול הזה היה בימים הראשונים אני חושב שהקטגוריה אולי הייתה 3 .
הסבר נוסף לקטגורית הקושי זה גם לפי הילוכי המשאיות שנסעו בתווי הדרך במידה והעלייה תלוללה מורדים הילוך ל 1 .

משהוא דומה בארץ (לעליה האחרונה בקטע היום שהיא 20 ק"מ לסיום) - זה כמו מעלה גלבוע מצד גן השלושה המחצבה עד הישוב מעלה גלבוע זה כ 9 ק"מ כ 6% ממוצע .

לגבי סאגאן הוא בכושר הוא בעצם רוכב שידע לעשות כמעט הכול לברוח , לטפס , לסגור , ספרינט וכו,
אבל אין לא התמחות ספציפית ולכן בטור הזה הוא מגיע לסיטואציות בסיום קטע מול רוכבים שזה ההתמחות שלהם בקטע .

אני התכוונתי כתוצאה מהמצב סאגאן צובר נקודות ומחזיק בירוק וזה נובע ששיטת הניקוד של המארגנים .
התוצאה שבפועל אין ייצוג לחולצה עבור הספרינט הטהור ( כמו גרייפל ) שמנצח את רוב קטעי הסיום שנוגעים לספריט .

אריה סדובניק

האשמה על נפילת תומאס היא על פורטל (DS סקיי) ופרום

החלטות חסרות אחריות של פורטל ושל פרום. היה ברור שוואלוורדה וקונטדור ינסו לתקוף את פרום בירידה. בזמן שמועמדי הדרוג הכללי החלו לרדת סאגאן וחבורתו כבר סיימו את הירידה. פורטל היה יכול לראות שהמקסימום שמורדן כמו סאגאן לקח מהרוכבים האחרים במורד היה חצי דקה. בהינתן שלסקיי היו 3 רוכבים בדבוקה הזו, שעבודה משותפת שלהם ב-2 הק"מ האחרונים המישוריים תוריד לפחות 10-20 שניות מהפער הזה. הוא היה צריך להורות לפרום להתנתק מוואלוורדה וקונטדור ולרכוב בקצב שמתאים לו, ולהשאר עם 2 רוכבי הקבוצה האחרים.
עם פער של 4 דקות מוואלוורדה, יותר חשוב לשמור על הבטיחות של פרום ושל רוכבי סקיי (שאיבדו היום את פיטר קניה שנטש) מאשר לנפח את האגו של פרום שואלוורדה לא לוקח ממנו שניות בירידה.
אני בטוח שבקטע הבא, בירידה לפני הסיום, שכנראה תהיה על כביש רטוב, ההתנהגות של סקיי תהיה אחרת.
זה נכון שזו חוכמה לאחר מעשה, אבל הייתי מוכן להגיד זאת גם אם לא הייתה אף תאונה.

gadis13

New member
פורטל וסקאיי לא היו צריכים לשם כך לראות מה היה לפנים

עם פלאצה וסאגאן, הם יודעים היטב עד כמה מסוכנת הירידה מ - Cote de La Rochette מההיסטוריה. איך בדיוק אפשר לתת לרוכבים של סקאיי שרוכבים ביחד עם יתר חבורת הבכירים כול העת, וגם בירידה, הוראה לא ללחוץ ולשמור מאחור? מה בדיוק רכיבה כזאת תשדר לאחרים? אני לא זוכר מתי ראיתי משהו דומה קורה - אולי אתה?

YotamKa

New member
אם בוחנים את אי-התגובה לניבאלי, אפשר לומר

שפרום מוכן לסבול פער של חמש דקות ויותר, אבל לא פחות.
קיים סיכוי לגשם בירידה מה-ALLOS ביום ד', גשם מהסוג שירד בפלאטו-דה-ביי ביום ה' האחרון. חוץ מזה תחזית יבשה עד פאריס.

gadis13

New member
אפשר לראות שבארגיל וואן גארדרן נוגעים

כפי שבארגיל טען, אך לא זה מה שגרם לצרפתי להגיע כל כך מהר לפניה.
מפריע שבארגיל רואה שהוא זורק את תומאס לצמחים אך לא מעיף אפילו מבט לראות מה קרה לו וממהר לחזור לרכב.
וידאו

אני גם תהיתי על זה

נראה שהסיכוי היחיד של פרום לאבד את הצהובה השנה הוא בתאונה. מוזר שהוא לא נשמר

משחק הפנטזיה אחרי קטע 16

כרגיל השנה, איש לא בחר במנצח הקטע היומי, רובן פלאזה הוותיק מקבוצת למפרה. שני משתתפים שבחרו את פיטר קניה מקבוצת סקיי מבכים היום את נטישתו. הוא נשאר עם 32 הנק' שצבר עד כה, אך לא יהנה מהניקוד הסופי של פרום.
במשחק ממשיכים להוביל "הקבוצה של עמית" ו"הקבוצה של עוז" שמגדילות את הפער משאר משתתפי המשחק.
מחר יום מנוחה ואיתו נביא גם את טבלת המשחק "אם הטור היה מסתיים היום", כולל הניקוד של המקומות הסופיים. בקטעים שלאחר מכן, הצגת טבלת המשחק תהיה במתכונת שמדמה את סוף המרוץ.

למעלה