TDF 2015, גשקה בקטע 17, פרום עדיין בצהוב, ומה צפוי בקטע 18

gadis13

New member
TDF 2015, גשקה בקטע 17, פרום עדיין בצהוב, ומה צפוי בקטע 18

סיימון גשקה של ג'יאנט אלפסין מנצח בקטע 17 מקבוצת בריחה ומקדים על הקו את אנדו טלנסקי של קנונדייל גארמין וריגוברטו אוראן של אטיקס קוויקסטפ. גשקה הצטרף לקבוצת הבריחה המקורית של היום והקפיד כול העת לשמור על מיקומו בחזית, ואז בעט ~ 50 קמ' מהקו, עוד קודם לחלק המסווג של הטיפוס ל – Col d'Allos, הצליח להתרחק ועבר ראשון את הפסגה כשהוא מ
רשימה

ariasdo

New member
לגבי עליות מה עדיף ויותר קל - עלייה בסרפנטינות או בקו ישר

בהנחה שמדובר בשיפוע זהה .
לדעתי וגם קבלתי דעות דומות מאחרים שהיו הרבה פעמים באלפים בסרפנטינות זה יותר קל .

הסיבות :
בתחום הסיבוב אפשר לשבור קצת את השיפוע ולנוח .
בסרפנטינות לא רואים הרבה כביש ופסיכולוגית צריך להתגבר עד הסיבוב .

היום לסיום הקטע העלייה המפורסמת והארוכה לקול דה גלנדון, 21.7 ק"מ, 5.5%, מדורגת HC

בארץ מצאתי עליה דומה מבחנת אורך ושיפוע ממוצע אבל ללא סרפנטינות מצ' יהודיה לצ' הבשן אני ( קורה לה קול דה בשן )
עולים מהכנרת לרמת הגולן - שווה לעשות אותה הרבה יותר קשה מהדרך לחרמון בגלל שזה שיפוע די אחיד ללא גובה יורד .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
תמיד טענתי שזו שונות בין רוכבים. אישית אני מוצא עם הגיל ש
עליה קצרה ותלולה נוחה לי יותר מעליה מתונה וארוכה [הפוך משנים קודמות], הנה למשל הבוקר, מחורפיש לחירם בקיצור להר אדיר מאשר בכביש 89

משחק הפנטזיה קטע 18

סוף סוף יש קצת אקשן במשחק. ברומן ברדה, המנצח של היום, בחרו שלושה משתתפים: motibu, Alon Erez ועבדכם הנאמן. ברדה הנ"ל, צבר היום 380 נק': 100 על הניצחון בקטע, 120 על כך שעלה למקום ה-10 במקום וורן ברגיל ו-150 על כך שהפך לרוכב הצרפתי המוביל וגם כאן הדיח את ברגיל, שהפסיד בקטע אחד 270 נק'. בנוסף, חואקים רודריגז הפך למוביל בקטגוריית המטפסים, עובדה שגרעה מכריס פרום 150 נק' (ברודריגז עצמו איש לא בחר). אם רוב הדברים בטור נראים די סגורים, המאבקים גם על חולצת המטפסים וגם על חולצת הטריקולור הצרפתית וגם על מקומות 9-10 בדרוג הכללי, רחוקים מלהיות סגורים.
בעקבות השינויים הללו חלו גם שינויים בדרוג במשחק.
במקום הראשון ממשיך להוביל עמית עם 1,376 נק'
במקום השני ממשיך להחזיק עוז עם 1,093 נק'
למקום השלישי עליתי אני עם 1,011 נק'.
motibu ו-Alon Erez עלו למקומות הרביעי והחמישי בהתאמה.

בוב יונגלס מקבוצת טרק - רוכב ראוי לציון

הרוכב הלוקסמבורגי שרכב כל היום בקבוצת הבריחה, ובחלק גדול מהטיפוס לקול דו גלנדון עבד מקדימה, וסיים רביעי בקטע. בעוד חודשיים יהיה בן 23. הוא רוכב כבר שנה שלישית כמקצוען בטרק (לפני כן רדיושק). ב-2012 (בן 18.5) ניצח בפריז-רובא Espoirs. השנה הוא אלוף ארצו גם בנגד השעון וגם במרוץ הכביש. בטור של שווייץ שהסתיים לפני חודש הוא סיים שישי בדרוג הכללי. רוכב חזק בהרבה תחומים, כולל ספרינט לא רע. אבל זו גם בעיה: כי כשטובים בהרבה תחומים, אבל באף אחד לא בטופ, אז מגיעים מקום שני, שלישי, רביעי ואז, למי שרוצה להיות כוכב, זה לא ממש מספק.

למעלה