בד"ח
קודם כל בד"ח זה ראשי תיבות של "בדיקות חיוניות". בתחילת הקורס יש טיסות מבחן של מטוס פייפר ולפני זה צריך לדעת בע"פ את הבד"ח פייפר. זה 12 עמודים של פעולות שצריך לזכור לפרטי פרטים לפי הסדר. לדוגמא... בכניסה למטוס: 1. התאם מרחק מושב 2.שים כפפות.... 5. בדוק מצב דלק... וכו´. ותחשבו על 12 עמודים כאלה. חוץ מזה, עוד לא התחלתי ללמוד את הבד"ח. אני עסוק כרגע בללמוד בטירוף כמה פיזיקה שאני אספיק לפני הגיוס. נזכרתי מאוחר מדי שאני צריך ללמוד פיזיקה בסיסית לתחילת הקורס. ועוד לא למדתי פיזיקה בתיכון. כרגע אני צריך ללמוד חומר של שנה בערך בשבועיים שיש לי עד הגיוס. על הבד"ח אמרו לי לא להילחץ כי עוברים עליו כל כך הרבה פעמים בקורס לפני הצ´קים (הטיסות על הפייפר...) שגם ככה זוכרים. אגב, למי שלא יודע, פייפר זה מטוס קטן ועלוב. וסתם להשוואה, אם זה מעניין מישהו, הבד"ח של F-15 לדוגמא הוא ספר שלם. משהו כמו 300 עמודים, אם אני זוכר נכון! ורק רציתי לציין, שאם אני אסיים את הקורס, אני אף פעם לא יהיה טייס סוציומט, מתנשא מניאק, כמו הרבה טייסים שיש היום בחיל-אוויר. זה לא באופי שלי וזה נראה לי מגעיל שהאגו עולה לאנשים לראש כל כך. אורי