templates ???

navish

New member
templates ???

שלום לכל אנשי הפורום. אני צריך ליצור שני class שבאופן עקרוני די דומים לכן חשבתי להשתמש בתבניות, השאלה היא מה אני עושה לגבי הדברים שלא זהים בין שתי המחלקות ? (למשל הפונקציות של קטן וגדול שונות בין במחלקות או שבכל אחת מהמחלקות יש מאפיינים שאין במחלקה השניה) איך אם בכלל אני עושה את זה? ובלי קשר איפה אני יכול למצוא קוד מוכן לתבנית של רשימה מקושרת? תודה , ושנה טובה לכולכם.

antidot

New member
why not use heritage ?

you can create a parent class and derive your classes from the parent or you can always overload the member functions. Antid0t

navish

New member
לא יכול.. לא למדנו עדיין

לצערי התוכנית לא יכולה להכיל נושאים שעוד לא נלמדו. עד כמה שאני יודע זה שיך לתורשות (נושא שעוד לא כיסינו בקורס...)

antidot

New member
function overloading ?

in that case if you are not allowed to use function overloading,you are stuck with several classes. there is an ugly C-style solution to use pointers to functions, but I wouldn´t do that in C++ code. another solution is to check the type of the object and call approprite function. still it´s not a good C++ style. Antid0t

באפט

New member
תשובה

אין צורך בהורשה או בתבניות. בנה קלאס אחד שמכיל את התכונות המשותפות לשני הקלאסים, ואז תבנה את שני הקלאסים כך שהם יכילו מופע של הקלאס הבסיסי (reference).

למעלה