tengo algunas preguntas...

charmingirl

New member
tengo algunas preguntas...

אני לומדת לבד ספרדית. אבל יש לי קצת בעיות עם העבר. הבנתי שיש זמן שהוא כמו past perfect (iba-המילה היחידה שאני יודעת שהיא בזמן הזה) מישהו יכול בבקשה לעזור לי? תודה, עדי

charmingirl

New member
בבקשה תענו לי!!

לא נעים לי לשרשר לעצמי...

SBK

New member
past perfect

יש בספרדית את הזמן Preterito perfecto אך השמוש בו אינו זהה לזה שבאנגלית אלא מציין פעולה בעבר הקרוב או עם קשר להווה. הפעל Iba הוא בזמן preterito imperfecto המשמש לתאור פעולות מתמשכות או חוזרות או קבועות בעבר.כמו כן לתאור מצב בעבר. Cuando era pequeno iba a la escuela cada dia

Hurakano

New member
למה אתה מבלבל את הילדה ?

הזמן שהיא לא מבינה הוא כנראה ה pasado perfecto - רק תיקון קטן charmingirl - iba הוא הצורה של הפועל ir ב imperfecto ולא ב pasado perfecto . או קיי ? טו אז ה pasado perfecto מתאר פעולה שנגמרה בזמן שפעולה אחרת קרתה, או פעולה שנגמרה הרבה לפני שהפעולה השנייה קרתה - *הכנתי את האוכל (הוא כבר היה מוכן) כשחברים שלי הגיעו habia cocinado cuando mis amigos llegaron (מעל ה-i של ה habia צריך לבוא acento) *אמרנו לה את זה לפני שאבא שלה נכנס לחדר se lo habiamos dicho antes que su papa entro al cuarto (שוב, acento מעל ה -i ב habiamos) הבנת ? טוב אז זה השימוש בזמן הזה, אם את לא יודעת ורוצה לדעת איך לבנות את הזמן הזה, שאלי אותי. שבת שלום Hurakano

charmingirl

New member
אהה אוקי!! תודה רבה!!

עכשיו הבנתי!! אני בדיוק לומדת את זה באנגלית...
תודה רבה! ו..במקום charmingirl אתה יכול לקרוא לי עדי. צ´או, עדי

SBK

New member
אתה טועה אך לא נריב

לא נריב כי באמת לא חשוב איך קוראים למה כל זמן שהשמוש נכון

למעלה