Thanksgiving

Gidi Shemer

New member
Thanksgiving

אז אתמול היה חג ההודייה אצלנו בניכר וכמיטב המסורת חגגנו בהזמנת חברים טובים על טפיהם. נעדרה הפעם זוגתי היקרה שהמריאה יום קודם לארץ הקודש לסיבוב עבודה של ארבעה שבועות (בהזדמנות זו אבקש מכולם לדאוג שלא יהיו מהומות ומלחמות ושאנשים יהיו אדיבים על הכביש בחודש הקרוב...). האורחים הביאו סלטים (בלט בטעימותו סלט סלק טרי מעולה) ופאי פירות לקינוח.
מה הכנתי לסועדים?
כמובן שלא תרנגול הודו והאמת שאני לא מתחבר כל כך לעניין התחליפים אז פשוט הורדנו את הסיפור מהאג׳נדה.

מה כן הכנתי?
- מרק קרם בטטות ודלעת בחלב קוקוס מוגש עם גרעיני חמניות קלויים, קוקוס מגורר ובוטנים טחונים (תמונת דגימה מצורפת).
- קציצות ממאש מונבט, עדשים ועוד כל מיני קטניות שהיו לי ואין לי מושג מה הן
- קוסקוס בתוספת מרק ירקות וחומוס עשיר (מסיבה כלשהי המרק הזה יצא מעולה במיוחד הפעם ובעוד שקערת הקוסקוס הגדולה מדי שהכנתי נשארה בסוף הארוחה עם הרבה קוסקוס מיותר, סיר ענק של מרק חוסל כמות שהוא)
- אורז ברימונים, שבבי שקדים, וירקות. הוסף גם מעט רוטב חמוציות תוצרת בית (ראו למטה)
- אורז לבן פשוט למאותגרי תוספות
- חצאי תפוחי אדמה צלויים בשום,סומק, רוזמרין ושמן זית- שיטת ה״כמו מדורה״ למי שמכיר
- פירה תפוחי אדמה למאותגרי תפוחים צלויים ולשמירת המסורת של החג
- עלי collard green (מעין מקבילה למנגולד מבחינת הטען) ממולאים בעדשים שונים, כל זה ברוטב עגבניות
- רוטב חמוציות. זה אחד הדברים שאמריקאים אוהבים בדרך כלל לקנות ואני לא סובל את הקנוי, אז הכנתי מחמוציות טריות. הלך מעולה בעיקר עם פאי הפירות שהוגש כקינוח

היה טעים, היו הרבה שיחות תזונה, רופודיזם, תזונה אלקלית ולא אלקלית והילדים היו כולם מקסימים.
חג שמח.

 

Gidi Shemer

New member
עוד מספר תמונות

צילמתי עם מצלמה לא מוצלחת ובתנאים לא טובים, אבל בכל זאת נשים משהו



 

RSPA

New member
איזה משקיען אתה...יפה יפה. נראה מצוין !

עכשיו אתה בטח חוגג גם את Black Friday...

מכאן אני יכול לאחל לך גם שבת שלום
.
 

Gidi Shemer

New member
תודה על הברכות והאיחולים

האמת היא שאני חוגג את black friday במשרד, כותב בחינה לשבוע הבא.

מה שכן, גם אם לא היתה בחינה, לא היית תופס אותי חצי מת בהסתערות על החנויות ביום שישי השחור. אין משהו שיכול למשוך אותי פחות מהעליהום שופינג הנ״ל

שבת שלום
 

ladybug6

New member
סחטין גידי!

הכל נראה ממש יפה וטעים.
במיוחד קרצו לי תפוחי האדמה

והמרק ירקות גם נראה ממש טוב.
כל הכבוד על ההשקעה
 

xstrangefruitx

New member
היי גידי,

הכל נראה מאוד טעים. אפשר לשמוע עוד על שיטת ה"כמו מדורה"?
 

Gidi Shemer

New member
בטח שאפשר

מאד מאד פשוט
בוחרים תפו״א לא ענקים אבל גם לא מהקטנים במיוחד (האחרונים מתאימים לאפיה בשלמותם. זה לא העניין במקרה הספציפי הזה).

מחממים את התנור ל- 220 מעלות
שמים את התפוחים כמו שהם בתבנית (לא מקולפים, לא משוחים בשום דבר) על מצע של נייר אפיה או נייר כסף.
אופים חצי שעה
הופכים את התפוחים (מ״בטן״ ל״גב״)
אופים חצי שעה
מוציאים את התפוחים החוצה. חוצים אותם (בזהירות, הם מאד חמים). מניחים את החצאים בקערה עם הצד הלא-קליפתי כלפי מעלה.
מושחים את הצד הלא-קליפתי בשמן זית. מפזרים מעל תערובת של שום קצוץ דק, רוזמרין ואורגנו טרי (אם יש טימין טרי זה הכי מוצלח). בוזקים מלח, פלפל שחור ומעט סומק.

מכניסים חזרה לתנור לעוד חצי שעה.
זהו

אני מכין את חלק מהתפוחים בלי תערובת עשבי התיבול, אלא רק שמן זית ומלח לטובת אלו שצריכים משהו פשוט יותר. זה עדיין מצויין.
 

smaak

New member
או, קצת חדשות טובות לחג ההודיה

עם כל הלינקים על הווטו של כריס כריסטי (אני מאחלת לו חיים שלמים בכלוב של חזיר. טינופת שכמוהו),
ומכרים מארצות הברית עם תמונות ההודו המת שלהם על השולחן,
כיף לקרוא על השקעה מהסוג הנכון!!!
 

Gidi Shemer

New member
תודה, ואת צריכה להיות אופטימית

בטח כריסטי הטיל את הוטו כי הוא מתנגד לשיפור הרווחה מתוך ראייה שזו זריית חול בעיניים ושיפור תנאים רק יפגע במטרה הגדולה יותר של הפסקת התעשייה בכלל
 
למעלה