Gidi Shemer
New member
Thanksgiving
אז אתמול היה חג ההודייה אצלנו בניכר וכמיטב המסורת חגגנו בהזמנת חברים טובים על טפיהם. נעדרה הפעם זוגתי היקרה שהמריאה יום קודם לארץ הקודש לסיבוב עבודה של ארבעה שבועות (בהזדמנות זו אבקש מכולם לדאוג שלא יהיו מהומות ומלחמות ושאנשים יהיו אדיבים על הכביש בחודש הקרוב...). האורחים הביאו סלטים (בלט בטעימותו סלט סלק טרי מעולה) ופאי פירות לקינוח.
מה הכנתי לסועדים?
כמובן שלא תרנגול הודו והאמת שאני לא מתחבר כל כך לעניין התחליפים אז פשוט הורדנו את הסיפור מהאג׳נדה.
מה כן הכנתי?
- מרק קרם בטטות ודלעת בחלב קוקוס מוגש עם גרעיני חמניות קלויים, קוקוס מגורר ובוטנים טחונים (תמונת דגימה מצורפת).
- קציצות ממאש מונבט, עדשים ועוד כל מיני קטניות שהיו לי ואין לי מושג מה הן
- קוסקוס בתוספת מרק ירקות וחומוס עשיר (מסיבה כלשהי המרק הזה יצא מעולה במיוחד הפעם ובעוד שקערת הקוסקוס הגדולה מדי שהכנתי נשארה בסוף הארוחה עם הרבה קוסקוס מיותר, סיר ענק של מרק חוסל כמות שהוא)
- אורז ברימונים, שבבי שקדים, וירקות. הוסף גם מעט רוטב חמוציות תוצרת בית (ראו למטה)
- אורז לבן פשוט למאותגרי תוספות
- חצאי תפוחי אדמה צלויים בשום,סומק, רוזמרין ושמן זית- שיטת ה״כמו מדורה״ למי שמכיר
- פירה תפוחי אדמה למאותגרי תפוחים צלויים ולשמירת המסורת של החג
- עלי collard green (מעין מקבילה למנגולד מבחינת הטען) ממולאים בעדשים שונים, כל זה ברוטב עגבניות
- רוטב חמוציות. זה אחד הדברים שאמריקאים אוהבים בדרך כלל לקנות ואני לא סובל את הקנוי, אז הכנתי מחמוציות טריות. הלך מעולה בעיקר עם פאי הפירות שהוגש כקינוח
היה טעים, היו הרבה שיחות תזונה, רופודיזם, תזונה אלקלית ולא אלקלית והילדים היו כולם מקסימים.
חג שמח.
אז אתמול היה חג ההודייה אצלנו בניכר וכמיטב המסורת חגגנו בהזמנת חברים טובים על טפיהם. נעדרה הפעם זוגתי היקרה שהמריאה יום קודם לארץ הקודש לסיבוב עבודה של ארבעה שבועות (בהזדמנות זו אבקש מכולם לדאוג שלא יהיו מהומות ומלחמות ושאנשים יהיו אדיבים על הכביש בחודש הקרוב...). האורחים הביאו סלטים (בלט בטעימותו סלט סלק טרי מעולה) ופאי פירות לקינוח.
מה הכנתי לסועדים?
כמובן שלא תרנגול הודו והאמת שאני לא מתחבר כל כך לעניין התחליפים אז פשוט הורדנו את הסיפור מהאג׳נדה.
מה כן הכנתי?
- מרק קרם בטטות ודלעת בחלב קוקוס מוגש עם גרעיני חמניות קלויים, קוקוס מגורר ובוטנים טחונים (תמונת דגימה מצורפת).
- קציצות ממאש מונבט, עדשים ועוד כל מיני קטניות שהיו לי ואין לי מושג מה הן
- קוסקוס בתוספת מרק ירקות וחומוס עשיר (מסיבה כלשהי המרק הזה יצא מעולה במיוחד הפעם ובעוד שקערת הקוסקוס הגדולה מדי שהכנתי נשארה בסוף הארוחה עם הרבה קוסקוס מיותר, סיר ענק של מרק חוסל כמות שהוא)
- אורז ברימונים, שבבי שקדים, וירקות. הוסף גם מעט רוטב חמוציות תוצרת בית (ראו למטה)
- אורז לבן פשוט למאותגרי תוספות
- חצאי תפוחי אדמה צלויים בשום,סומק, רוזמרין ושמן זית- שיטת ה״כמו מדורה״ למי שמכיר
- פירה תפוחי אדמה למאותגרי תפוחים צלויים ולשמירת המסורת של החג
- עלי collard green (מעין מקבילה למנגולד מבחינת הטען) ממולאים בעדשים שונים, כל זה ברוטב עגבניות
- רוטב חמוציות. זה אחד הדברים שאמריקאים אוהבים בדרך כלל לקנות ואני לא סובל את הקנוי, אז הכנתי מחמוציות טריות. הלך מעולה בעיקר עם פאי הפירות שהוגש כקינוח
היה טעים, היו הרבה שיחות תזונה, רופודיזם, תזונה אלקלית ולא אלקלית והילדים היו כולם מקסימים.
חג שמח.
