the 4 levels of existence

yossivin

New member
the 4 levels of existence

להקה יוונית שהוציאה תקליט מופת בשנת 1976. גיטרות פאז רצחניות,בס ותופים אימתניים,ומעל הכל שירה נפלאה ביוונית.זהו ככל הנראה התקליט הנדיר ביותר מיוון וערכו מעל 2000$. לי יש הוצאה מחודשת מ-1995 של wipe out records וידוע לי על נוספת מלפני שנתיים,שתיהן vinyl.מומלץ בחום.

Jflyaway

New member
לא שמעתי על זה, ועכשיו

הדלקת אותי על מסע אימיילים לאיתור האלבום. תודה, וכן ירבו. נשמח אם תשאר פה בסביבה

yossivin

New member
בהצלחה

אני קיבלתי אותו באוזן השלישית לפני כמה שנים.אפשר להשיג אותו ב-freak emporium

Jflyaway

New member
בזמן האחרון אני שומע

הרבה מהחומרים האלו, ונפלו לי לידיים כמה יוונים טובים כמו BLUE BIRDS ן מריה קוטז (לא יודע איך לבטא את זה) בכל אופן ההמלצות האלו תמיד מבורכות פה.

yossivin

New member
freak emporium

Four Levels Of Existence - Four Levels Of Existence. LP, £16.00 (Ikaros Music - EIK001) Wow what a fuzz fest this is and one can also see why it's become such a sought after item on the collectors market. Hard rock psychedelia which could be the ultimate fuzz guitar overkill along with Blue Phantom.10 tracks which have great vocals (all sung in Greek) great melodic second guitar lines with an orgy of fuzz layered on top. Beautiful repro with 4 page insert (again in Greek ) and a one sheet (in English ) about this great psychedelic rock act.Originals are impossible to find as the album was withdrawn very soon after release in the mid 70's.

Jflyaway

New member
תודה, ומה שכתוב שם

Hard rock psychedelia ... עם טונות של FUZZ. מזכיר לי משהו שאני רוצה להמליץ עליו. יצא לי לקנות בניו יורק REISSUE של EP של הרכב ספרדי מסוף הסיקסטיז, תחילת הסבנטיז, שנקרא CREREBRUM (בוויניל) כל כולו ששה שירים (נדמה לי) שמתאפיינים בדיוק בזה: Hard rock psychedelia מתובלן ב FUZZ ובזיעה. אם יש עניין - אבדוק אח"כ בבית את שם הלייבל.

yossivin

New member
ואם בספרדים עסקינן

evolution להקה שהרכבה כלל ברובו גרמנים והיגרה לספרד בסוף שנות השישים.הוציאו תקליט ב-1970 שמזכיר בסגנונו את הצ'רצ'ילים. התקליט יצא במקור בחברת ekipo-dimension שהוציאו בין השאר את cerebrum ו-pan & regaliz. כולם חודשו ע"י wah-wah records מברצלונה ומומלצים בחום.

Jflyaway

New member
זהו.. WAH WAH

הלייבל הזה עושה שליחות. ההוצאה החדשה של PAN & REGALIZ שהזכרת, יפהפייה. כמו ההוצאה של CEREBRUM - גם ההוצאה הזו עשוייה מנייר מתכתי (מוכסף, בזמן שה CEREBRUM נייר מתכת מוזהב). גם הרימסטרים מצויינים. במקום ליטוש הלכו על "כוח", ולא ניסו להקל על המאזינים כמו שעושים ברימסטרים בריטיים. ואם הזכרנו פה כבר את חשובי הפסייח הספרדי, לא נותר אלא להשלים את הרשימה... אני לא חסיד גדול של ה BRINCOS אך הם היו הביטלס הספרדים לכל הדעות ואי אפשר שלא להזכיר אותם. ויש את MAQUINA , הרכב רוק סמי-פסיכדלי מצויין. האלבום WHY הוא זה שעליו צריך לתת את הדעת. האלבום השני מוטב שיישכח... והגדולים מכולם היו SMASH מאנדלוסייה. שני האלבומים הראשונים שלהם מצויינים ומגוונים אף שחוסר האחידות משונה במקצת. השלישי נשמע יותר כמו פלמנקו-רוק. ההרכב הזה היה פרוייקט של GULABERTO - אמן סיטאר שהתפרסם מאוחר יותר בעקבות אלבומי סולו שנעו על הגבול הדק בין פסיכדלייה אטנית לבין מוסיקת NEW AGE של אספני קריסטאלים וקוראים בקלפים. ובשביל MODULO אני אזכיר את מלכי הגראז' הספרדים, LOS SALVAJES - שהביצוע שלהם ל "לצבוע שחור" של הסטונז מפיל אותי ואותו כל פעם מחדש. גם לקטלונייה לא חסר, ובהזדמנות נדבר על DAEVID ALLEN הקטלוני: PAU RIBA ובחבל הבאסקים הייתה תנועת פולק-פסייק מדהימה - גם עליה ועל נציגיה המדהימים - בקרוב.

מידע חשוב על evolution:

evulution יצא על דיסק כפול יחד עם שתי להקות ספרדיות מצוינות נוספות: pan and regaliz ו-cerebrum (הקלטות של להקה מעולה שלא הצליחה להשלים את תקליטה בזמנו). הוצאה מצויינת ובמחיר מעולה ואפשר להשיג בקלות (כפי שאני עשיתי) אצל wayside. קניית חובה.

Jflyaway

New member
תודה מעיין. והרחבה נוספת...

במידה והתכוונת לאוסף: Todas Sus Grabaciones Para Discos Dimension - ואני מניח שאליו התכוונת, חשוב לדעת שאף שברוב אתרי המכירות לא מציינים את זה, הביצועים לשירים של PAN & REAGALIZ (לחם וליקריץ') באוסף הם של ההרכב המוקדם, או לפחות זה מה שזכור לי מההקשבה לאוסף. אני מקווה שאני לא מתבלבל עם אוסף אחר.... בכל מקרה - הם שונים מן הביצועים של אותם השירים באלבום הרשמי. ואגב, בין EVOLUTION לבין PAN & REGALIZ אני ממליץ קודם כל על PAN & REGALIZ בעיקר לנוכח העובדה שהם כל כך יוצאי דופן והסולן שלהם אקספרבסיבי באופן שאינו דומה לשום הרכב אחר. בהזדמנות זו הרשו לי לציין הרכב שנקרא MUSICA DISAPERSA שהוציא אלבום אחד בסביבות 1969 או 70 בספרד, אינסטרומנטלי ברובו, ונסיוני משהו. להבדיל מהרכבים נסיוניים אחרים, ההרכב הזה לא היה יומרני ולא משך לכיוון שדורש "מאמץ" מן המאזין... אלא להיפך. האלבום נעים ומעניין, ילדותי משהו, ובהחלט שווה בדיקה. אני רוצה לחזור ולהזכיר את מלך מלכי הסצינה הקטלונית: PAU RIBA שנקרא גם דייויד אלן הקטלוני. למי שלא יודע, קטלונייה היא מחוז בספרד שבו מדברים בנוסף לספרדית גם קטלונית, וחלק מן האמנים וההרכבים שרו בשפה הזו. זה כולל את PAU RIBA שבא מפולק ךכיוון של פסיכדליה ורוק. האלבום הכפול הראשון שלו, בליווי להקת OM, הוא זה שאתם צריכים. הוא נקרא DIOPTRIA - וקצת קשה להשיג אותו מחוץ לספרד, אבל שווה לנסות לחפש באינטרנט. הזהרו מחלק מן האלבומים האחרים, הם אינם אחידים בסגנונם ורמתם. PAU RIBA שיתף פעולה עם דייויד אלן בחלק מן העשייה המוסיקלית שלו (של RIBA) וזה ניכר פה ושם. זהו להיום. בקרוב על חבל הבאסקים.

אכן כך:

אכן התכוונתי לאוסף (מלה מטעה בהקשר זה - שהרי לא באוסף עסקינן) הנ"ל. שמא נאמר: ריכוז מוצלח של שלוש להקות (ושלושה אלבומים שלמים).

zoot30

New member
רשמים מיוון וביקור ב Wah Wah

לפני כחודש וקצת הגעתי לברצלונה במסגרת נסיעת עבודה. בזמן הפנוי שהיה לי שוטטתי במורד שדרות הרמבלה המפורסמות עד שהחלטתי לגוון קצת ולהסתובב ברחובות הקטנים שמקיפים את השדרה. סוחר תקליטים חביב בשם ג'ורדי שפגשתי באחד השווקים הפתוחים הפנה אותי לרחוב בו נמצאות מספר חנויות תקליטים. כשהגעתי לא האמנתי למזלי הטוב. רחוב קצרצר (150 מטר אורכו) עם 4 חנויות תקליטים שונות ומגוונות... נכנסתי לאחת מהן והסתבר לי שלמעשה פסעתי לחנות בשם Wah Wah... רק אחרי שראיתי את הכמות המטורפת של ה Reissues של תקליטי פסיכדליה ורוק מתקדם שהיתה שם הבנתי שלמעשה נכנסתי לחנות הבית של הלייבל (או לחנות ממנה יצא הלייבל, איך שלא תסתכלו על זה). בקיצור היה תענוג ! בין הרכישות ה"ספרדיות" שלי שם (הדי מעטות יש לציין, היורו פשוט משוגע!) היו דיסקים של להקת OM ושל להקת GOMA. שניהם נפלאים לטעמי כאשר OM סוחבים לכוון הפסייח-פיוז'ן עם נטיות "אום-שאנטי" בזמן ש Goma הולכים יותר לכוונים פרוג-פסייח-ג'אז עם השפעות קאטלוניות... תענוג צרוף. לגבי האגף היווני שהוזכר בתחחילת הת'רד, באחד מביקורי בכרתים רכשתי שני דיסקים של צמד שדי מזכיר את הנטיות הפסיכדליות של שמוליק קראוס וג'וזי כץ ברגעיהם הטובים יותר (שירים כמו "ענן" לדוגמא). עד היום אני לא בטוח איך מבטאים את השם שלהם... נדמה לי שזה "לירה וספירוס" ומדובר בשני תקליטים מ 1972 ו-1974. מישהו יכול לספק קצת אינפורמציה לגבי הצמד הזה ? עוד שמות יוונים ששוים בדיקה הם ג'ורג' רומנו (התקליט "שני סוסים כחולים" - מאסטרפיס של פסייח יווני + תקליט מוקדם שלו עם ונגליס) ולהקת Axis הנוטה יותר לפרוג. עד כאן יאללה סירטאקי !

ozitex

New member
ג'ורג'ו רומנו,מריטה קוך ואקסיס

כולם שווים,כולם שונים. רומנו הוא גם פסיכדלי וגם פולקי וגם מתקדם,בקיצור ידבר לכל טעם כמעט. מריטה קוך יותר פולקית אך גם פסיכדלית ומעניינת מאוד. אקסיס בתקליטם השני (!) פרוגיים לחלוטין עם נגיעות פסייח.תקליט חובה ואני אומר תקליט כי האלבום לא יצא מעולם על דיסק והויניל מהזה נדיר.

ozitex

New member
greek psych

sorry for the english but i chose this language out of other four that i know..so.. anyway,if we start talking about the Greek psych scene we could fill the forum for a week,as this scene was one of the most developed in the 60s and 70s one of the most fascinating artist of this era was IRAKLIS who created one of the greatest gems from the 70s-an album called ALLOUS KOSMOS This originally double LP is strongly influenced by the classical British psych of that time and amazingly combines different styles from arround the world,so you can amazingly hear Pink Floyd along with some Blue Grass,Irish motives with other folk influenced from arround the wotld,an,on top of all that,a strong classical Greek style.with all the known instruments this music supplies. As you know,most of the psych from this country was NOT representing the great combination i have to say,between the REMBETICO and the calssical psych because maybe,the Greek artists were so enthusiastic with the new style from Great Britain,that they have simply fotgotten where they came from... Iralis,on the contrary,was deeply influenced,but also was loyal to his originating musical education,and the result is this fabulus gem which was re-released both on vinyl and cd. I can say,that this is one of the most exciting psych-rock-folk outfit i have ever heard in my life and not only because i am half greek myself..
for any details where and how you can obtain this gem,do not hesitate to ask,as it is not easy at all.

Jflyaway

New member
ה IRAKILIS

מ se allous kosmous 1976 באמת יוצא דופן. יש מצב שאתה יכול לארגן סריקה שך העטיפה לאספן שיש לךו את זה על CDR בלי עטיפה? אני אישית אוהב מאוד גפ את PELOMA BOKU את BLUE BIRDS ובעיקר את Maryza Koch הנהדרת. שני האחרונים על גבול הפולק. ובל נשכח את סצינת ה BEAT של יוון, ואת ה GARAGE REVIVAL של האייטיז ביוון. חתיכת בום!! אני עייף - בהזדמנות נכנס לזה

ozitex

New member
כמובן

אך אמליץ לך לרכוש את הגירסא המבונסת של האלבום שיצאה לפני כשנה לאחר הגירסא המקורית עם החומר שיש לך. בכל מקרה,אם תרצה,תתקשר אלי בעוד כשבוע לכשאחזור לארץ. עוזי

למעלה