The aftermath

The aftermath

או איך ממשיכים לתפעל את החיים?

עברו 10 ימים.... ברור שזה לא הרבה. עוד לגמרי מרגישה בעין הסערה ברכבת הרים שמישהו קשר אותי לקרון שלה בעל כורחי.

עד עכשיו עזרו לי המון.... בעלי והמשפחה. פיזית אני סוף סוף יותר טוב, עוד לא לגמרי טוב.... אבל זה דיון אחרי.

אפשר להגיד שאני רוצה וגם חייבת לחזור לתפקד, אם לא לתפקד אז לפחות לתפעל.... ברור לי שזאת זכות עצומה
שיש בכלל את הצורך העובדתי הזה לעשות כל כך הרבה בשביל מי שקיים.
אבל זה קשה לי ממש, פוצע את נפשי, כל פעולה שאני עושה מחדדת לי כמה בפעם הקודמת עשיתי אותה בהריון אהוב ורצוי כל כך ועכשיו אני רייקה וכואבת כל כך.
כל סיר שאני מבשלת מזכיר לי את הסיר האחרון לפני ש..... הרייח של העוגה בתנור לשבת מרסק אותי.

אבל אני חייבת חייבת להמשיך לעזור לבעלי לשאת את המסע זה של חיינו. חייבת למצוא כח.
מאיפה?????

Freyja I

New member
אוף, כל כך מבינה אותך

כל דבר חותך בנשמה... כשחזרתי הביתה אחרי הניתוח כל כך בכיתי כי בפעם הקודמת שהייתי בבית הייתי בהריון... בפעם הקודמת שבישלתי הייתי בהריון... וכן הלאה... האובדן הוא אבל לכל דבר.
אני גם מבינה לגמרי את הנושא של לקום. אני כבר חודש בבית. גיליתי שבעלי מתכתב עם משפחתי וכי הוא דואג לי ושואל מה לעשות כדי להוציא אותי מהדכאון, היום חמותי הייתה אצלנו ועשתה לי שיחה שאני חייבת לקום מהדיכאון, ואני באמת באמת מנסה. הסברתי לכולם שאני פשוט צריכה זמן... והבנה. שיבינו שעבורי זה אובדן ואבל, שלא רק איבדתי את ההריון אלא גם איבר מגופי (כריתת חצוצרה).
אני בעד כנות. אני חושבת שאת צריכה לדבר ולשתף ולהסביר לבעלך שאת עושה מאמצים אבל שהוא חייב להבין את האבל שלך והכאב שלך. רק זמן יעזור לנו.

מחבקת אותך ומאחלת הריון תקין ובריא בהקדם.

על אובדן, אבל וזמן

מצד אחד את צודקת. הזמן עושה הבדל עצום. דברים שאינם בגדר הנסבל עכשיו ירגישו אחרת עוד חודש, עוד שנה, עוד עשור. לא כל סיר יעורר בכי. מצד שני - לא *רק* הזמן עושה הבדל. אני לא בטוחה שחודש בבית הוא הדרך הטובה ביותר להתמודד. יש לך עם מי לדבר? את בטיפול? מה לגבי תרופות? שימי לב טוב למצבך, כי יש הבדל בין אבל - עמוק, שורף, פוגע בתפקוד, מפריע לשינה בלילות - לבין דיכאון ממש. ואם את סובלת מהשני את זקוקה למעטפת טיפולית צמודה יותר (מדברת מנסיון).

Freyja I

New member
אני יודעת שאני בדיכאון בהגדרתו הקלינית

אני מאובחנת ומטופלת בדיכאון כבר מספר שנים ונוטלת תרופות בהתאם. סה"כ אני יציבה ומנהלת חיים נורמליים, עד המקרה הזה... תודה על הדאגה. אני חוזרת השבוע לעבודה ועם כל החששות קצת מחכה לחזור לשגרה, ומקווה שזה יאלץ אותי לחזור לחיים ולנסות מחדש.

תודה יקרה

אני ממש מקווה שתחזרי לעצמך בקרוב, שמחתי לשמוע שאת מטפלת בעצמך ודואגת לך.

אני מאוד כנה, ודווקא מקבלת על זה תגובות לא הכי טובות מהסביבה, שמרגישה שמבחינתה אני נאחזת בכח באובדן ולא מוכנה לשחרר.

באמת עוד קשה לי מאוד לשחרר אותה. מרגישה חסרה ומתגעגעת מאוד.

מזכירה לעצמי כל יום שהזמן ירפא, שכבר עברתי דברים בחיים שלי ושאני אקום בחזרה.

אנחנו הנשים סוחבות על גבינו כל כך הרבה! אנחנו עשויות מברזל.

שירהד1

Member
מנהל
כל אחת מוצאת כוח ממקום אחר-

אחת מהחזרה לשגרה,
שנייה מהטיפול בילד/ים הקיימים (במידה ויש בבית...)
שלישית, מהתקווה המחודשת שתהיה עוד מעט עם הגעת המחזור
רביעית, מהעבודה שנותנת לה סיפוק והנאה,
חמישית, כתוצאה מתהליך טיפולי כזה או אחר...
או גם וגם וגם וגם, וכמובן גם מדברים נוספים- כל אחת לפי אמונתה ולפי אורחות חייה ואישיותה שלה.

מאחלת לך למצוא בך את מה שנותן לך עצמך כוח להמשיך.
מעבר לכך- אני כותבת לך מסר לגבי סיוע אפשרי בתהליך הטיפולי.

שירה.

שירה דוד

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

תודה רבה

עניתי למסר.

אני כנראה עוד לא במקום של ממש לשאוב כח ממשהו.
באמת משתדלת להרים ראש. לראות את הטוב ולתפקד. אבל....

הסביבה מאוד מאוד מצפה ממני להמשיך הלאה.
אפילו בעלי ממשיך להגיד לי שאני בוחרת להתבוסס באבל, ואפילו אמר לי שאני מתעקשת להיות אנדרטה לתינוקת.
נראה שחוץ ממני כולם חשים אובדן של חלום, אבל אני מתגעגעת אישית אליה! למרות כל המומים שלה אני נשאתי אותה בגופי כמעט ארבעה חודשים, אני אהבתי אותה וחוויתי אותה. מבחינתי איבדתי משהו מוחשי ממש ולא רק רעיון.
קשה שאני לבד בזה.

שירהד1

Member
מנהל
אמממ...לרוב ההתמודדות עם הסביבה היא מורכבת-

בנוסף, בתהליך האבל אין נכון ולא נכון, אבל בפירוש יש דברים שמושכים אותנו אחורנית ויש דברים שמושכים אותנו קדימה. זה מאוד מורכב.
את זאת את, עם התחושות שלך ועם המחשבות שלך. יחד עם זאת, צריך לחשוב מה כדאי ומה ניתן לעשות כדי לעבד את התחושות והמחשבות הללו, כדי שבסופו של דבר תתרוממי וכדי שבכל זאת תוכלי למצוא את הכוחות הבריאים שבך למרות ולצד האבל.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

למעלה