The Ark - 1st Doctor, season 3

BloodyRose

New member
The Ark - 1st Doctor, season 3

או בשמו השני והמלא: אם היו משחזרים סיפורים ישנים בסדרה המחודשת, הפרק הזה היה הראשון בתור!

אחח, איזה פרק.
מדובר בסיפור השישי בעונה השלישית, אך מכיוון שזה הסיפור הראשון ששרד במלואו מהעונה הזו, התחלתי איתו.
לצערי גיליתי שויקי כבר לא מטיילת עם סטיבן והדוקטור, ויש מלווה חדשה בשם דודו. מאוד רציתי לראות את העזיבה של ויקי, אבל מדובר בסיפור שכולו חסר (The Myth Makers) וגם הסאונד במה שניסיתי לראות ממש ממש גרוע. אולי בהזדמנות אחרת נחזור לזה.

לענייננו - הדוקטור, סטיבן ודודו נוחתים במה שנראה במבט ראשון ג'ונגל. במהרה מתברר שזה חלק מחללית שעושה את דרכה מכדוה"א לכוכב אחר, מכיוון שכדוה"א מתקרב לקיצו. בני האדם והמונואידים (יצורים שמשמשים את בני האדם כעבדים. מי אמר אוד ולא קיבל?) עזבו בחללית בדרכם לכוכב אותו הם מתכוונים ליישב. משך המסע - כ 700 שנה. הם מתכננים לבנות פסל, שבנייתו תארוך פרק זמן דומה, כדי שהצאצאים שלהם יהנו ממנו ויזכרו מאין באו.
החבורה נוחתת, אך אבוי, דודו מצוננת. לאט לאט הוירוס הפשוט הזה הופך למגיפה, מכיוון שבני האדם חיסלו את נגיף השפעת כבר לפני שנים, וכעת הם כבר לא מחוסנים כלפיו, ובמקום הצטננות קלה, הם נופלים כמו זבובים. בני אדם ומונואידים כאחד.
החבורה עומדת למשפט, כשהרוב הזועם בעד להרוג אותם, אך המיעוט השפוי משמיע את קולו, והחבורה נשארת בסביבה כדי למצוא תרופה.
הדוקטור מציל את היום, החבורה משוחררת, והם חוזרים לטארדיס להמשיך במסעם.
האמנם?
כאן הסיפור הופך לסוג של כוכב הקופים, בטוויסט מהנה במיוחד. הטארדיס נוחתת שוב באותו המקום, ואמנם להם זה הרגיש כמו מספר שניות, אך כשהם נוחתים הם רואים את הפסל שהזכרתי מקודם גמור. אך בניגוד לתכנון המקורי, הפעם הפסל הוא בדמות מונואיד, ולא אדם.

סיפור מומלץ בחום. כמו שכתבתי בהתחלה - אם היו משחזרים בסדרה החדשה סיפורים מהסדרה הקלאסית, מאוד הייתי רוצה לראות את הסיפור הזה קם לתחייה מחודשת.

MonicaF

New member

לא קראתי את גוף ההודעה שלך מפני שטרם ראיתי.
יש לי את זה מקורי, אני בטוח אצפה בזה בסופ"ש זה.
בינתיים התחלתי לקרוא את the crusaders שזה שם הספר לפרק הטלויזיוני ששמו the crusade. נהנית מההקדמה של הספר שזה מצחיק.
לא יאמן שזה ספר חדש! ממשיכים להוציא לאור ספרים ישנים אלה, ואחת התוצאות היא הקדמות רלוונטיות להיום ברטרוספקטיבה לעבר.
ידעתי שהסדרה החלה כסדרה לילדים. מה שלא היה לי ברור לגמרי הוא שהסדרה אמורה היתה לחזק את העניין והידע של הילדים בהיסטוריה ומדע, כיאה למקצועות אותם לימדו ברברה ואייאן בהתאמה.
ותראו לאן הגענו היום!
בנוסף מספר כותב ההקדמה (שחקן בשם צ'רלי היגסון) שלתסריטאי של אז היה כנראה איזה פטיש לברברה (הוא לא השתמש במילה פטיש) ממש כמו שלמופאט היה עם איימי ודאג להלביש אותה בתחפשות השוטרת-בחצאית מיני.
עדיין איני יודעת למה הספר הזה כה מומלץ - אגלה בהמשך.
רק יודעת שהדוקטור בקושי מופיע בו - זו בימה של שאר החברה'.

BloodyRose

New member
הבנתי גם שאחד הפרקים בעונה הזו

נכתב במקור כשאיאן וברברה עוד היו מלווים, וסטיבן "נכנס" לתפקיד שיועד לברברה. חבל שהפרק לא שרד כדי לראות את זה

(זה אחד הפרקים המשוחזרים שניסיתי לראות, ובהתחלה מראים את השחקן ששיחק את סטיבן מספר קצת על הפרק והצילומים. יכול להיות שזה היה גלקסי 4, אבל זה לא לידי בשביל לוודא)

MonicaF

New member
סוף סוף ראיתיו

מסכימה שמדובר באחד הטובים.
מוטיב התיבה (נוח) חוזר שוב בסדרה. זה היה אחד הפרקים שהלהיב אותי עם הדוקטור הרביעי, נדמה לי שזה הפרק הראשון בו הוא מופיע. מעניין אותי מה תחשבי על פרק התיבה עם הרביעי, כשתגיעי אליו.

אהבתי מאד את תושבי רפיוזיס שלא ניתן לראותם ואת הרצון שלהם לאכלס את כוכב הלכת שלהם. חשבתי שישויות בלתי נראות אלו יכולות למלא טוב מאד תפקיד של אלים. בייחוד עם הכוחות שלהם (להרים פסל כה כבד באוויר).

לא ארחיב עוד על העלילה, רק כמה תהיות שרשמתי לי:
- כאשר הדוקטור מצא חיסון נגד השפעת אצל בני האדם, לא היה נראה לך מוזר שהוא לא מצא חיסון כזה עבור המונואידים גם?
- בפרק האחרון, אחרי שהמונואידים התפתחו והם מסוגלים לדבר, רואים שבני האדם העבדים מגישים להם אוכל. אוכל ממש כמו שלנו, בכלים כמו שלנו. אבל פה (mouth) - לא רואים. נראה לי פספוס.
- את חושבת שהשם "מניאק" נבחר בכוונה? כמו רצו לומר שבעוד 10 מיליון שנים, יהיו משמעויות אחרות למלים, אולי תכונה זו - תיעלם מאצל בני האדם עד אז?
- כאשר היישות השקופה מפנה את הפסל מחללית התיבה, מצחיק שהפסל "נופל" בחלל. אפשר לתרץ את זה במשיכה של כוכב הלכת רפיוזיס, אבל אם הם היו כל כך קרובים לכוכב הלכת, היתה סכנה גדולה לפוצץ דבר כזה כה קרוב לאטמוספרה.
- הקומפניון דודו לא נעמה לי. סטיבן הוא פשוט גבר יפה, כריזמטי, שנון. עכשיו יש לי עוד סיבה להצטער שהפרקים האבודים, אבדו, כי סטיבן בפנים.

MonicaF

New member
The Daleks' Master Plan

זה אחד הפרקים (הארוכים) שחסרים. הוא קודם ל-the ark.
ומכיל 12 חלקים!
ממש קשה למצוא אותו, ולא בא לי אודיו, שגם הוא עולה המון בהשוואה לשאר הספרים/אודיו שרכשתי עד כה.
למה כל כך רציתי להשיג אותו?
כי אומרים שכאן נוצר הצורך בספיישל קריסמס, כי אומרים שאלה היו פרקים הומוריסטיים כדי לא לשדר משהו עגום בחגים.
יחד עם זאת, בפרקים אלה לראשונה מתה קומפניון של הדוקטור - קטרינה שהחליפה את ויקי.
ויקי, גם היא כמו סוזן הלכה בעקבות האהבה בפרק קודם, וגם כדי לבנות את טרויה מחדש. נגיד...
בפרק זה גם היתה חזרה של הנזיר מ-time meddler.
הרבה סיבות לדעתי להכין גרסה מצוירת (הרי יש את האודיו) אבל כנראה שההשקעה הכספית לא שווה את המאמץ.
מקווה שיום אחד ימצאו עותק גנוז של פרק זה.

למעלה