the ballad of frankie lee and...

gititza

New member
the ballad of frankie lee and...

...judas priest שלום לכל חברי הפורום! אני כבר כמה זמן מנסה להבין את השיר ולא ממש מצליחה. אני יודעת שדילן מעולם לא סיפק פרשנות לאף אחד משיריו, ההפך הוא בד|כ הנכון, אבל בכ"ז, אם למישהו כאן יש איזשהו מושג/פרשנות אישית/משהו... תודה!
 

עלהמצפה

New member
דיון ארוך בשיר

את יכולה למצוא למשל בכתובת הזו http://www.expectingrain.com//dok/who/f/frankielee.html
 

Chocoholic

New member
השיר היחיד שבו דילן

חותם עם מוסר השכל, בצורה מפורשת. אמנם נשאר עדיין להבין למה הוא התכוון במוסר ההשכל (ובכל השיר בעצם) אבל לפי גרסתו, הוא אומר שמוטב לא להישאר במקום שלא שייכים אליו. השיר מופיע באלבום 'John Wesley Harding' ולמעשה הרבה רואים באלבום הזה יותר מאוסף של שירים פשוטים עם ניחוח דתי/תנ"כי; השירים באלבום הם ניגוד מוחלט של כל דבר אחר שנעשה בתקופה, וגם משהו שדילן לא עשה בעבר - הייתה זו תפנית חדה לאחר השיא היצירתי שאליו הגיע שנה וחצי קודם לכן. אולי זה בגלל התאונה שעבר ואולי לא, אך יהיה קשה להתעלם ממכנה משותף שמופיע במרבית השירים; המכנה המשותף הוא קבור מתחת למילים אך עם מעט דמיון אפשר להבין שדילן כתב על עצמו, על מה שעבר עד עכשיו, על השינוי שהוא עובר כעת (בעת הקלטת האלבום) ועל עתידו; כשמיישמים רעיון זה לשיר המדובר, דילן מתכוון לאמר שבחיי הזוהר והתהילה אין כלום, שהם מזוייפים והם עלולים לגרום לנזק. זאת הכוונה ב"לא להיות במקום שאנו לא שייכים אליו" ולא לחשוב שהבית מעבר לכביש הוא איזו אחוזה, אלא סתם בית. אם נמשיך בקו זה, Frankie Lee הוא דילן עצמו ו Judas Priest הוא איזו דמות ערטילאית מרושעת (השטן?) יש כאן ניגד מוזר, שכן Judas, הלא הוא יהודה איש קריות, שהסגיר את ישו לידי הרומאים, הוא דמות שלילית, ואילו Priest=כומר, דמות חיובית (כעיקרון), לכן לא ברור לי שילוב שתי השמות לשם אחד; בכל מקרה, Judas הוא הדמות השלילית שמדרדרת את Frankie לאותו הבית, שם הוא מוצא איכשהו את מותו. אולי השם Judas עלה בראשו של דילן בעקבות אותו איש בקהל שצעק לעברו "Judas!" בהופעה באנגליה במאי 66' ... הפירוש הנוסף שאני מוצא לזה היא העובדה שדילן ציין מספר פעמים, בעיקר בשנים האחרונות, שהוא לא הרגיש ממש שייך לחברה ולמקום בו גדל, בעיירת מגוריו במינסוטה, עיירה שצריך לנטוש ע"מ להבטיח עתיד יותר עשיר ומזהיר... סביר להניח שהוא הרגיש כך גם כשהוא כתב את השיר... כך שזהו מעיין "עידוד" לכל אלו שמרגישים לא שייכים למקום בהם הם נמצאים, אבל אני לא מאמין שכל השיר הוא סביב הנושא הזה.
 

עלהמצפה

New member
בקישור שמצאתי

מדברים על קונפליקט בין דילן למנהלים שלו: גרוסמן ושות'. השיר הבולט באלבום הוא כמובן ALL ALONG ושם מופיעות השורות: Businessmen, they drink my wine, plowmen dig my earth, None of them along the line know what any of it is worth." אני סבור שדילן באותה תקופה היה עייף מההמולה סביבו ומהדרישות של מנהליו לעוד סיבובי הופעות והאלבום הזה בהחלט מראה רצון לשוב לחיים שקטים ולא לעמוד במרכז התעניינות ציבוריתוכך לדעתי אפשר להבין את האוירה שבשיר.
 

Chocoholic

New member
וגם Dear Landlord

נכתב ברוח הדברים... הוא (כנראה) פונה לגרוסמן בשיר הזה. בתקופה זו דילן היה אמור לחדש את החוזה עם קולומביה... כל התהליך היה ארוך ובסופו הוא "פיטר" את גרוסמן מתפקיד האמרגן. בקולומביה הוא נשאר, אם כי לא הכי מרוצה ועל זה העידו האלבומים 'Planet Waves' ו 'Before The Flood' שיצאו בחברה אחרת.
 
לא "הסבר" ולא "פרשנות"

אבל מעניין, שהשיר שהזכרת הוא אחד מאותם שירים של דילן, שב"אופן לא ברור" תפסו אחיזה בראשי, ומסתובבים שם הרבה. אני חושב, שזה אחד השירים שלו, ששמעתי הכי הרבה פעמים. יש בו משהו מקרב ויפה, מחד, ומרוחק ומטריד, מאידך.
 

Chocoholic

New member
גם אצלי

המצב דומה; יש משהו במינימליזם של המנגינה הדלה והחוזרת שוב ושוב לאורך השיר. אולי לא צריך יותר מזה, שהרי השיר הוא מעיין סיפור והמנגינה היא רק ברקע.
 
למעלה