The Beatles-סיכום שבוע האלבום

Another Girl

New member
The Beatles-סיכום שבוע האלבום

השבוע עבר עלינו שבוע די חלש מבחינת העיסוק בנושא,ואולי אפשר לשייך את זה להיעדרותי החלקית.חבל,אבל נמשיך הלאה.
שוב קראנו את הביקורת היפה של HelterSkelter1.
וכך גם את המאמר המהפנט וההזוי משהו של ידידנו ל נ ו ן על מסעו ברישיקש.מומלץ.
כמו כן פינק אותנו הנ"ל בגיחה חזרה לפינתו המופלאה "הסיפורים שמאחורי השירים" עם הסיפור שמאחורי השיר המדהים Sexy Sadie(רמז: יש לו זקן לא מטופח וליבידו עצבני).
ואיך אפשר לבחור את השירים האהובים מהאלבום הזה?...לי היה קשה,וכך גם לכם.אז הנה רק כמה: Sexy Sadie,While my guitar genty weeps,happiness is a warm gun,Rocky Raccoon,Helter skelter,I'm so tired,Blackbird,Julia וכאן אפסיק
ובסקר הקטן של השבוא נשאלתם האם לדעתכם חוסר האחידות שבאלבום מוריד או דווקא מוסיף לאיכות שלו.כאן לא הייתה תוצאה קובעת(3 קולות ל-3 תוצאות שונות) אז נישאר כרגע במצב נייטרלי. השבוע נעבור לאלבום שהוא ספק אלבום ספק פס-קול לסרט הידוע,אבל עדיין שווה תשומת לב,והוא כמובן Yellow Submarine. שבוע נעים

Another Girl

New member
../images/Emo41.gifשבוע האלבום-Yellow Submarine../images/Emo41.gif

אז קשה להתייחס אל האלבום הזה בתור יצירה שלמה שעומדת בפני עצמה,אלא יותר בתור נספח לסרט,אבל בואו בכל זאת ננסה.(זכרו,אני מתייחסת לפס הקול) כאן לא נמצא חידושים ושינויים גדולים או איזושהי פריצת דרך בדרכם של הביטלאות,כמו שאומר הניבלונגים,וקשה להגיד שיש כאן איזושהי אמירה אמנותית משמעותית.מה כן יש כאן? חציו הראשון של האלבום כולל כמה שירים שנשמעו בסרט-Yellow submarine כמובן שאנו כבר מכירים מ-Revolver,All together now,ושלושה שירים מקסימים לטעמי: Only a northern song של הריסון,It's all too much,אף הוא של הריסון,המשמש עוד חוליה בשרשרת השירים לפטי ו-Hey Bulldog,אחד השירים האהובים עליי ביותר של הביטלס,שלעולם לא נמאס לי לשמוע אותו. החצי השני מתפקד יותר כפס קול נטו-עם שורה של קטעים אינסטרומנטלים שמלווים את הסרט,והם,מן הסתם,פחות מוכרים לחובבי הלהקה. אז מכיוון שעדיין אין ביקורת לאלבום או לסרט,בואו נפתח בשאלה הידועה: מה השיר האהוב עליכם באלבום/פסקול?

../images/Emo13.gif

הממ, נראה לי שהשיר האהוב עליי ביילו סאבמרין הוא All Together Now. אפילו חלמתי עליו היום

Tomer 123

New member
בעיני

Hey Bulldog ו Only a Northern Song הם השירים הטובים באלבום. אבל באמת קשה להתייחס לאלבום הזה כיצירה שלמה, בעיקר כי הוא מתפרש על גבי צד אחד, שכולל ארבעה שירים חדשים, ועוד שניים שיצאו קודם. לדעתי, הרבה יותר עדיף לשמוע את ההוצאה המחודשת מ 99, שכוללת את כל השירים מהסרט, לצד שירים נוספים שאפילו לא נכללו בסרט, ונכנסו משום מה. כמו מין אוסף קטנטן.

ערןלוי

New member
שלא לדבר על...

זה שבדיסק מ 99 כל השירים הם במיקסים חדשים ונשמעים הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר טוב מאשר בכל גרסא אחרת שלהם. אגב, כל השירים בדיסק הופיעו בסרט, אבל לא כולם במלואם.

Tomer 123

New member
אמממ...לא כולם

Baby You're a Rich Man, Think For yourself ועוד כמה שירים (אני לא זוכר את כולם, מצטער...) לא הופיעו בסרט. ואני מסכים עם כל מילה בקשר למיקסים.

ערןלוי

New member
כולם ../images/Emo13.gif

הקטע מ think for yourself היה כשהם מדיעים לפפרלנד ומגלים את ערמת התפוחים שמתחתיה קבור פרד הזקן, והם מורידים את התפוחים ומחליטים לשיר לו משהו כדי שהוא יתעורר, והם שרים לו קטע קצרצר מ think for yourself ("you've got time to rectify") baby you're a rich man - כשהם מגיעים ורואים את להקת מועדון הלבבות הבודדים של סרג'נט פפר בתוך כדור הזכוכית, ורינגו שם את החור מהכיס על הכדור, בזמן שהכדור נעלם הם שרים את ההתחלה של baby you're a rich man ("how does it feel to be one of the beautiful people") לא הייתה בהודעה הזו שום כוונה להעליב או לפגוע באף אחד - אם מישהו רואה עצמו נפגע מתוכן ההודעה, אני מתנצל מראש.

Another Girl

New member
בכל אופן...

אם בא לכם אפשר לכלול את האלבום הזה על שיריו בדיון.

Tomer 123

New member
רצוי אפילו...

וערן, יש לך את רשימת השירים המלאה בהוצאה המחודשת?

ערןלוי

New member
רשימה

יש כאן. ואל תאמינו למה שהמבקר שם כותב - ההבדלים במיקסים החדשים מאוד משמעותיים.

Tomer 123

New member
נכון!

אחרי צפייה מהירה בקטעים המסוימים האלו, אני חייב להסכים איתך. אבל קשה לשים לב אליהם, בכל זאת.

אלרוס

New member
Yellow Submarine rules

I'm in USA noe, tomorow I'm going to washington DC and I love this song, It's my little brother(6 years old) favorite song and he sing with me parts of it.​

למעלה