The Dark Side of the Moon

The Dark Side of the Moon ../images/Emo29.gif

תמונות מליקוי הירח שהיה ביום שבת בלילה / יום א' לפנות בוקר, כפי שצולמו ממצפי כוכבים ברחבי העולם.

איך הוא יכול להיות כולו אפל...

אם השמש מאירה אותו, וכך אנו רואים אותו, מדי לילה? הפלויד אולי מבינים במוסיקה, אבל לא באסטרונומיה. (*) (*) במקום אחד קראתי, שיש נקודה אחת על הירח, שהיא תמיד אפלה - איזשהו "עמק" ע"ש מישהו, על פני הירח. אבל - זה כבר עניין למומחים...

edlessme

New member
אמממ... אנגלית רבותי אנגלית..

זה ה"דארק סייד אוף ת'א מון" לא הדרק ספוט... ולהלן הסבר... הירח.. כיידוע מסתובב מסביב לכדור הארץ...עכשיו.. החלק המואר שאנחנו רואים בכדור הארץ הוא למעשה החלק שתמיד פונה אלינו... כלומר הירח מסתובב מסביב לכדור הארץ בצורה כזאת שאנחנו תמיד רואים את אותו הצד בלילה... (כלומר החלק שמואר מהשמש... ומוסתר לגמריי ע"י כדור הארץ פעם בחודש...) האמת היא שהדארק סייד הוא אפילו לא תמיד לגמריי דארק.. פשוט... הוא יותר אפל... (לכן, אגב.. הטמפ' בו נמוכה בהרבה).. לא מומחה... צלמיד כיתה ז' לשעבר של מיסיס מיאור... אבל זה מה שאני זוכר.. אני מניח שמי שרוצה להיתעמק יכול ללכת לפורום אסטרונומיה...

Miss CB

New member
וואו מגניב...

לא ידעתי את זה
אגב, תודה על השרשור, תונות ממש מדהימות, במויחד הראשונה!
... תגידי לא אמרו משהו על זה שהכוכבים יוצרים מגן-דוד? משהו הזוי בסגנון?

edlessme

New member
שחכתי לשאול...

מאיפה השגת את התמונות ואם יש אותן שם ברזולוציה יותר גדולה (מתחילה להימאס עליי הפרה הזאת על הדסקטופ)

התמונות נלקחו

מדיווחים חדשותיים על ליקוי החמה שהיה בסוף השבוע. היינו, מאתרים כגון MSNBC ו-ABC וכיו"ב. זו הרזולוציה הגדולה ביותר של התמונות. בלאו הכי לא ניתן לשים כאן בפורום תמונות גדולות מ-250KB. אבל אני בטוחה שיש אתרים עם תמונות ברזולוציה גבוהה יותר - אולי של ליקויי חמה אחרים. נסה באתר של NASA, למשל. אגב, אפשר גם לשאול שאלות כאלו במסר, ולא רק על גבי הפורום.

למעלה