the electric prunes ההתחלה

modulo1000

New member
the electric prunes ההתחלה

ה ELECTRIC PRUNES ללא שום ספק אחת מן הלהקות היותר ידועות טובות ומצליחות של הפסיכדליה האמריקנית התחילה את ראשית צעדיה אי שם בשנת 1965 תחת השם The Sanctions שהוסב לאחר זמן קצר ל Jim and the Lords הקלטות DEMO של שני הרכבים אלו יצאו לראשונה בשנת 2000 . מהאזנה לCD אוכל לאמר כי תקופת The Sanctions מאופיינת בסגנון SURF ותחת Jim and the Lords הסגנון כבר גראזי וקרוב יותר לפרונס המוכרים. באופן כללי דיסק זה מומלץ למי שכבר יש לו את הראשון Had Too Much To Dream Last Night את השני Underground (שניהם משנת 1967 ) ואת ההופעה האדירה מסטוקהולם שנת 1967 ...תודה יואל לגבי Mass In F Minor השלישי מ 1968 ותקליטים שבאו אח"כ גם הם מומלצים אבל זהו סדר החשיבות לעניות דעתי... צריך כמובן לזכור שהמדובר בהקלטות שלא יועדו לצאת ולכן הסאונד והביצועים בהתאם...לי אישית אין שום בעייה עם כך להיפך יש בהקלטות חן רב והן שופכות אור על החומרים עליהם גדלו הפרונס ועל הליך היצירה שלהם. בשלב זה ההרכב James Lowe - Vocals Mark Tulin - Bass Ken Williams - Guitar Dick Hargrave - Organ Mike Weakley (aka Quint) - Drums בחזרה להיסטוריה.... הלהקה הוקמה בקליפורניה באזור Woodland Hills (צפונית ללוס אנגלס) אך את ראשית צעדיה המוסיקלים עשתה בסיאטל...וההצלחה מקרית....הלהקה יכלה לגמור כעוד אלפי להקות נהדרות אך בלתי מוכרות (שרבות מהן מצפות את קירות ביתי)....אבל.... יום אחד בחורה שעסקה בכלל בתיווך נדל"ן Barbara Harris הוא שמה... באופן מקרי לחלוטין פסעה ליד הגראז שבו התאמנה הלהקה המוסיקה משכה את תשומת ליבה והחמודונת הציעה תיווך למישהו שהיא מכירה ושמו DAVE HASSINGER שבמקרה היה טכנאי באולפני RCA והקליט בין היתר סשנים של הסטונס בתקופת AFTERMATH נו....מכאן הכל נהיה הרבה יותר קל....כמו שאומרים צריך מזל בחיים אבל בלי כישרון.... ובמסורת שקבעו לפני .....המשך בקרוב

Jflyaway

New member
אחד ההרכבים האהובים עלי בארה"ב

מצפה בקןצר רוח להמשך...

noamrap

New member
באמת הרכב מדהים.

אם היו שואלים אותי לפני שנתיים את דעתי עליהם - הייתי זורק מן הסתם הערות גנאי. לאחרונה למדתי יותר להקשיב ללהקות מהסוג הזה ובמקרה של הפרונז יש כשרון הלחנה ונגינה נדיר מאד. הסאונד הייחודי שלהם ראוי להערצה וקנאה. (ואני מדבר כמובן רק על שני האלבומים הראשונים + הסינגלים). אני גם אוהב את האלבומים עם דייויד אקסלרוד אבל זה סיפור שונה לגמרי - וגם הרכב שונה... יצא לפני מספר שנים אוסף שנקרא lost dreams והקטע הפותח ("שאדוז") נטחן אצלי באוטו בווליום היסטרי. מומלץ !!!

chirco2

New member
כל הכבוד...יופי של כתבה

אני חושב שזו הפעם הראשונה שגולשי האינטרנט קיבלו בעברית כתבה על ה"פרונס"...

modulo1000

New member
electric prunes - הקלטות ראשונות

DAVE HASSINGER שהוזכר בחלק הראשון החתים את הPRUNES בחברתו הפרטית והצעיד את הלהקה אל תוך אולפנו הביתי של LEON RUSSELL ----הידוע מתוך דמואים אלו יצא הסינגל הראשון צד א'( AINT IT HARD (COVER שיר גראז נהדר של Roger and Terrye Tillison הסאונד הפרוני כבר קיים השירה מפוחית הפה וה AUTO HARP עושים את שלהם. לגבי המקור אני יוצא לחיפושים בתוכנת הפסייך גראז הטובה ביותר שנוצרה מתוך אהבה ושמה SEARCHING FOR SHAKES... ראו לינק זו תוכנה אדירה לדטה בייס אינסופי של כל (כמעט) אוספי הגראז , סינגלים שיצאו על פני הפלנטה....הורידו...ותתנסו והנה מצאתי...ואפילו מופיע בשני אוספים שברשותי PEBBLES 9 ו HIGH IN THE MID SIXTIES VOL1 אתם רואים אמרתי שכדאי. צד ב' LITTLE OLIVER ....אורגינלי של JIM LOWE שיר גראז מקורי ...מושפע ממוסיקה הודית...כבר ניתן להבחין בעומק ומורכבות מוסיקלית וכן ברמת הנגינה הגבוהה שאפיינה את הפרונס זה עוד אחד משירי הגראז שבולטים מעל השאר ואתה חוזר אליהם שוב ושוב את הסינגל ניתן להשיג ב 3 אופנים : 1. בהוצאת COLLECTORS CHOICE של האלבום הראשון...2 הקטעים כבונוסים 2. באוסף שהוציאו הפרונס בחברת BIRDMAN שנקרא LOST DREAMS עליו אפרט בפרקים עתידיים 3. באוסף...בוטלג...שנקרא THE SINGLES...שבאופן מוזר רשום עליו חב' GONE BEAT ושהדיסק מיוצר לא פחות ולא יותר ב..ארץ הקודש מוזר ,לדעתי זה בולשיט - אלא אם כןאתה שם...זה שהוציא את האוסף. הסינגל לא הצליח במכירות אבל....(אבל גדול) בחברת Warner / Reprise אהבו את מה ששמעו והחתימו את הלהקה לנסיון נוסף בנסיון הנוסף הוקלט השיר האגדי I HAD TOO MUCH TO DREAM LAST NIGHT וזאת כבר אופרה אחרת להתראו בפרק 3

Jflyaway

New member
לאוהבי ה GARAGE

שימו לב ללינק ש MODULO שם ל SEARCHING FOR SHAKES

modulo1000

New member
ELECTRIC PRUNES - ההצלחה

החודש הוא נובמבר 1966 עבדכם הנאמן כבר היה באוויר העולם (בן 4 חודשים) יצא הסינגל הידוע ביותר של הפרונס : I HAD TOO MUCH TO DREAM ובצד ב' LOVIN דוקא צד A שהפך לכל כך מזוהה עם הפרונס נכתב ע"י Annette Tucker ו Nancie Mantz וקיים דמו של Jerry Vale שקדם לפרונס אותו לא שמעתי מעולם. לגבי הסינגל דוקא בחרתי בתצלום ההוצאה היפנית כי היא מעניינת יותר וגם מראה שהפרונס זכו די מהר להכרה עולמית - בקרוב הם יגיעו לסטוקהולם ויקליטו את ההופעה המפורסמת עליה אספר בפרק הבא. השיר הגיע במצעד האמריקני למקום ה 11 ובאנגלי ל 43 . השאלה הגדולה ביותר היא הסאונד של הגיטרה בשבילי זאת תעלומה כמו הציפורים של היצקוק להלן ציטוט מפיו של JAMES LOWE בראיון שערך עימו ריצי אוטנברגר כן אותו אחד שנתן 4 כוכבים ללמוס : We were recording at Leon Russell's house and you couldn't see the studio from the control room....it was a converted bedroom or something. We were recording on 4-track and just flipping the tape over and re-recording when we got to the end. Dave cued up a tape and didn't hit record and the playback in the studio was way up....ear-shattering vibrating jet guitar......Ken had been shaking his Bigsby wiggle stick with some fuzztone and tremolo at the end of the tape. Forward it was cool....backward it was Amazing. I ran into the control room and said "what was that?" They didn't have the monitors on so they hadn't heard it.....I made Dave cut it off and save it for later.....we used it on "Too Much to Dream." אגב הגיטרה שעליה מדובר היא 1958 Les Paul גיטרה ששויה היום כ 50000 דולר....ולא בכדי. הפרונס הצליחו גם מסחרית ואפילו פנו אליהם לעשות פרסומות והפעם למשהו מכובד ופסיכדלי פדל ה - VOX WAH WAH אגב כולנו חייבים להצדיע לחב' VOX על האורגנים המופלאים שייצרה בעתיד מישהו / אולי אני אכתוב עליהם. את הפרסומת ניתן לשמוע באוסף PEBBLES 2 ולראות בשרשור הבא. בפרק הבא - התקליט הראשון

Rondomali

New member
יופי נחמה ... ואגב

לפני למעלה מעשור יצא לפרונס אוסף ראשון , דוקא בארץ הפיש אנד צ'יפס, שכלל את שני התקליטונים ואת רב החומר משני התקליטים הראשונים. לאוסף קראו: Long Day's Flight וזה הפרונט שלו --->

Jflyaway

New member
בעניין הסאונד של הגיטרה, עם האפקט

יכולתי לומר לך בדיוק איך עשה את זה לפני שקראתי את ההסבר (שוויצר.. אני יודע)...
ANYWAY יופי של STUFF, מחכה להמשך

למעלה