הודעה שלי שכבר העתקתי והדבקתי פעם אחת...
יש הודעה שכתבתי ב 31 לאוקטובר 2019, והעתקתי והדבקתי ב 18 לנובמבר 2019... להלן גירסא מעודכנת שלה:
------------------------------------------------------
[הגירסא המקורית שאלה מי עומד מאחרי ערוץ תוכן ביו-טיוב שמתמחה בתאוריות קונספירצייה וחדשות "מוזרות" - כלומר גירסת וידאו של ה"נשיונל אינקויירר"]
... מי ומה עומד מאחורי ערוץ היו-טיוב EDGE OF WONDER
מי שעומד מאחורי הערוץ הזה זה ה EPOCH TIMES - אימפריית תקשורת שנוסדה על ידי "איש אקדמייה" סיני שמשתמש בשם המערבי "ג'ון טאנג".
הסיפור לגבי "איך הוא ברח מסין אחרי הטבח בכיכר טיאננמן בבייג'ין בשנת 1989" השתנה כמה פעמים במהלך השנים - פעם העיתון כתב שהוא התקבל לתכנית דוקטורט באוניברסיטת ג'ורגייה טק, אחרי כמה שני פתאום זה הפך ל"פוסט דוקטורט"... מסתבר שזה מן דוקטור מוזר שכזה, שלא פירסם אף פעם פירסום מדעי או עבודת דוקטורט.
התשלובת התקשורתית הזו נוסדה בשנת 2000 ומומנה על ידי קבוצה של אנשי עסקים סיניים שלפי הדיווחים מקורבת לכת הדתית הסינית Falun Gong, שידועה כנרדפת על ידי השילטון בסין.
הם מפרסמים עיתונים (בהתחלה בשפה הסינית ואחר כך בתרגומים להרבה שפות אחרות), וב 15 השנים הראשונות לקיומם היה מדובר בתשלובת תקשורתית די קטנה ודי ענייה. הקו היחד שניתן לומר שהיה קונסיסטנטי במסרים של העיתון הזה היה "אנטי קומוניזם בסין" ודיווח על הסבל של אנשי ה Falun Gong בסין.
הם כמעט ולא הביעו דיעה בעניינים הפוליטיים הפנימיים של ארצות הברית.
לפני הבחירות של 2016 בארצות הברית, כל זה השתנה.
[עידכון מאי 2020 - בנקודת זמן זו, גיזרת סוף 2015, התבצעה ה"חבירה" בין האירגונים הממומנים על ידי מרסר והאירגון שמאחרי "אפוך טיימס" - כשהאינטרס המשותף הוא אג'נדה אנטי סינית ונסיון להעלות לשילטון נשיא שיתקוף את סין]
התשלובת התקשורתית הזו פתאום קיבלה קידום היסטרי על ידי רשת הבוטים להפצת פייק-ניוז שצמחה מסביב לטראמפ [עידכון מאי 2020 - רשת שמרסר הקים ומימן], ובמקביל - התחילה לתמוך במועמדותו של דונאלד טראמפ.
אם בוחנים את זה ב"מבחן התוצאה" - הרשת הזו ייצרה את ערוץ היו-טיוב EDGE OF WONDER מתישהוא אחרי הבחירות של 2016 כאמצעי לעשות מוניטיזצייה של הפירסום שלהם - והם בעצם התכוונו לייצר איזו מין גירסא אלטרנטיבית של THE ONION. "תנו להמונים תוכן שיהיה WEIRD, BIZZARE ועל הגבול בין קומדייה וחדשות - ותעשו כסף מהפירסומות שהקהל יחשף אליהן במסגרת הערוץ". בין הכותרים שתמצא בערוץ הוידאו הזה יש שלל תאוריות קונספירצייה הזויות יותר והזויות פחות - סרטים שמציגים הוכחות להמצאות חייזרים בינינו (שלא לדבר על בממשלה...), שלל תאוריות על הקבאל העולמי - ויש גם מנה גדושה של אנטישמיות וחומר שיטנה כנגד יהודים, עם ציטוטים נרחבים מתאוריות קונספירצייה ותיקות כמו "הפרוטוקולים של זקני ציון". ולא נפקד מקומן של תאוריות ה"אנטי חיסונים", כמובן. לדעתי - כוונת היוצרים, לפחות בחצי מהתוכן שיש שם, היתה לייצר בדיחה. הכוונה האמיתית היא ליצור טראפיק ולמשוך EYEBALLS - שיביאו להכנסה מפירסומות.
ולאן הולך הכסף שהערוץ מייצר? לפי חשיפה שנעשתה בסוף אוגוסט השנה,
"The [...Epoch Times] has spent more than $1.5 million on about 11,000 pro-Trump advertisements in the last six months, according to data from Facebook’s advertising archive — more than any organization outside of the Trump campaign itself.
[עידכון מאי 2020 - זה מה שגרם לפייסבוק לסרב להמשיך לפרסם את הקמפיינים הללו של EPOCH TIMES בתקופת הבחירות].
מה האינטרס של ערוץ תקשורת עני שבקושי חי וקורא לעצמו "חסר קונוטצייה פוליטית" להשקיע סכומים כאלו בפירסומות פוליטיות?
כל אחד יכול לשער השערות משל עצמו מהעובדות שנכתבו בהודעה זו עד עכשיו.
לי יש תאורית קונספירצייה משלי, שמאוד מרחיקת לכת בנושא. אשמור לעצמי בשלב זה.
אני לא יודע אם המשתמש\ת AwakeningGal [עידכון מאי 2020 - אחד משמות המשתמש הראשונים שבהם הטרול הופיע בפורום הזה] שפתחה חשבון בתפוז רק החודש וצצה כאן פתאום היא "פעיל שמקבל משכורת" באירגון מטעם ערוץ התקשורת הזה או שהיא "גרופי" שבאמת חושב שהתוכן ההיתולי והקונספירטיבי שיצר בית החרושת הזה הוא מידע אמיתי.
לפני 4-5 שנים הייתי משוכנע שרק אופצייה א' יכולה להתקיים - אבל בשנים האחרונות פגשתי לא מעט אנשים שמאמינים באמת ב STRANGE BULL$%T שיורד מפס הייצור הקריאטיבי של בתי החרושת ל FAKE FACTS ו FAKE NEWS.
בינתיים - אני ממשיך להתפעל מרמת הדיוק של החזון שמתועד בספרם של אריק שמידט וג'ארד כהן משנת 2013 - The New Digital Age. כשקראתי אותו לפני 5 שנים הוא נתפס אצלי כמופרח ובדיוני - באותה רמה כמו ש"הלם העתיד", ספרו של אלווין טופלר, נראה לי בתחילת שנות ה 70 כשנחשפתי אליו לראשונה.
בדיעבד - הם חזו את העתיד בצורה די מדוייקת.
השם "טראמפ" לא מוזכר אפילו פעם אחת בספר שלהם - ב 2013 הוא לא היה אפילו על הראדר. אבל הם מתארים בדיוק מפחיד איך אנשים כאלו יבחרו לשילטון ואת קמפייני הדיסאינפורמצייה שיביאו לזה.