The Final Cut

dimfo

New member
The Final Cut

הייתם ממליצים? קחו בחשבון שיש לי את the wall, pulse, the dark side. wish you were here, animals, meddle. atom heart mother עד עכשיו שמעתי תגובות חיוביות. אמרו שהוא יותר חזק מהחומה גם מבחינת הטקסטים וגם מבחינת המלודיה. מה אתם אומרים, שווה קניה?

the final cut

בעיני דיסק זה הוא אחד הטובים של הפינק פלוייד,(רוג'ר ווטרס בעצם). חזק,מצמרר,מעורר מחשבות,בקיצור רוג'ר ווטרס בגדולתו,למרות שהתסביכים המאפיינים אותו מתרוצצים חופשי בדיסק זה,שווה ועוד איך.

נהפוך הוא

TFC חלש יותר מהחומה מבחינה מוסיקלית. זהו למעשה אלבום סולו של ווטרס, כאשר התרומה של שלושת הפלוידים האחרים לאלבום היתה מינימלית. בעצם, רייט לא תרם כלום, כי הוא כבר לא היה שם; למייסון נמאס והוא לא השקיע, ובקטע אחד הוחלף במתופף אחר. גילמור ברוח מהאולפן בשניה שגמרו לעבוד, כי לא היתה שום קומוניקציה אמנותית בינו לבין ווטרס, בשלב הזה. מבחינת הטקסטים - זה כבר עניין של טעם. אם אתה מעדיף את ווטרס הפוליטי, שיורק לכל כיוון, אולי תהנה מזה. זה לא הטעם שלי, בכל אופן. למרות זאת, יש כאן כמה שירים טובים.

דדאלוס

New member
קצת לפני סיום פרויקט החומה

ווטרס העיף את רייט מהלהקה בגין העדר תרומה משמעותית זה מספר שנים. ההסכם היה שהוא ימשיך רק עד תום סיבוב ההופעות. על שני הקטעים וחצי שגילמור עוד כן תרם לחומה הוא ניהל עימותים חריפים ביותר עם ווטרס, שקיבעו סופית את המגמה: גילמור חזק יותר מוסיקלית, ווטרס מבחינת התמלילים. מייסון לא היה אף פעם פקטור משמעותי. אחרי החומה כתב ווטרס שני אלבומי סולו - TFC ו-Pros and Cons. הוא בא לחבר'ה (שניים - לא שלושה!) עם שני המוצרים הכמעט מוגמרים, ושאל "איזה אתם רוצים שיצא תחת שמי ואיזה תחת שם הלהקה"? הבחירה היתה לבסוף ב-TFC, למרות שגילמור אף פעם לא הבין מדוע קטעים שלא היו מספיק טובים לחומה מצדיקים אלבום כעת. וכך TFC הוא אלבום סולו של ווטרס, וכפי שמצויין על העטיפה: "performed by Pink Floyd". זהו, הם רק הנגנים. (העטיפה מרמזת גם על יחסו של ווטרס לאלן פרקר בעקבות המאבקים שניהל עימו לגבי הסרט: חייל מחזיק סרט וסכין נעוצה לו בגבו...). ובכל זאת: שיר הנושא, The final cut, הוא פשוט שיר מעולה וקורע לב. אישית אני חושב שהאלבום טוב הרבה יותר מכפי שהוא בד"כ מוערך.

אלה עובדות?

הוא באמת הלך לגילמור ומייסון ושאל איזה אלבום הם מעדיפים להוציא תחת שם הלהקה?

זה לא מה שידוע לי...

לדברי שאפנר (וכל המקורות האחרים): Pros and Cons הוצג בפני הלהקה בסוף שנות השבעים, יחד עם הדמואים של The Wall, כאשר ווטרס ביקש מהם לבחור פרוייקט אחד מביניהם. גילמור בחר ב"החומה", כי הסיפור יותר מצא חן בעיניו, והוא ראה בו פוטנציאל מבחינה מוסיקלית. לאחר "החומה" ועם פרוץ מלחמת פוקלנד, ווטרס היה בשוונג של כתיבה, והביא את השירים שכתב - שחלקם היו שאריות מעובדות מ"החומה" לגילמור. הדמואים לא מצאו חן בעיני גילמור, שרצה שהות ע"מ לכתוב קצת דברים משלו, אבל ווטרס לא הסכים ולחץ לעשות את הפרוייקט שלו, כמות שהוא. גילמור בסוף הסכים, אבל התוצאה ידועה. Pros and Cons יצא כאלבום סולו, בשנת 1984.

דדאלוס

New member
הממ...

נראה לי שאת צודקת, ופשוט בילבלתי בין "החומה" לבין TFC. מלבד זאת יתר העובדות נכונות: ווטרס בא עם שני פרויקטים שלו ושאל את החברים "באיזה מהם הפלויד בוחרים?", והם בחרו ב"החומה".(שאפנר, עמ' 224) את רייט הוא העיף מהלהקה עוד בתקופת "החומה". עדיין, ההבנה הכללית היתה ש-Pros יהיה הפרויקט הבא של הלהקה. גילמור התקומם כנגד TFC - מדוע שירים שהוחלט לגביהם שלא היו מספיק טובים ל"החומה" זכאים לאלבום כעת? TFC הוא אלבום סולו של ווטרס, שבמקרה גילמור ומייסון עדיין מנגנים שם.

נכון, חוץ מזה

ש"ההבנה הכללית היתה ש-Pros יהיה הפרוייקט הבא". גילמור גם היה מעוניין להכניס יותר input משלו לתוך TFC, ו-ווטרס לא נתן לו. יחד עם זאת, אף אחד מהם לא היה מעוניין ש-TFC יהיה ממש אלבום סולו של ווטרס - כולם רצו שזה יצא תחת השם של הפלויד. אבל גילמור, בשניה האחרונה, דרש שיורידו את הקרדיט שלו כמפיק ו-ווטרס שינה את הכותרת ל"יצירה מאת רוג'ר ווטרס, בביצוע פינק פלויד". כל הנ"ל רק מעיד על כך שהלהקה חיה על זמן שאול, כבר אז.

דדאלוס

New member
פה דווקא אני לא מסכים

שאפנר (עמ' 224 למטה) בהתייחס לבחירה של החברים ב"החומה" במקום ב-Pros: "בכל מקרה, ההבנה המקורית היתה ש-Pros and Cons יוכל לשמש לאלבום הבא של הפלויד. הלהקה, ע"פ דייב, "השקיעה בו המון עבודה", באותו אופן [בנוסף להחומה]".

יש לנו מהדורות שונות

של שאפנר, דדאלוס. אם תוכל לומר לי באיזה מס' פרק מדובר, אמצא את המ"מ.

trancelover

New member
כן

אלבום נחמד ביותר עם כמה קטעים חזקים לעלה (וכמה שדיי משעממים אותי קטע שמזכיר לי במקצב והאווירה המוסיקלית שלו את הMOTHER של החומה וקטע שאני בכלל מאד אוהב באלבום הזה הוא TWO SUNS IN THE SUNSET בקשר ליותר חזק מהחומה לא הייתי אומר.. לדעתי..

Jam Head

New member
מומלך כל כך...

אני מסכים שמבחינה מוסיקלית הוא קצת פחות טוב מהחומה , בעיקר בגלל שהלחנים הרבה יותר " עירומים " נקרא לזה , והשירים ברובם קצרים. אבל מבחינת תוכן , ורגש ( כמה רגש יש באלבום הזה , הוא פשוט מצמרר ואפל , כל כך שחור ומלנכולי שזה מדהים ). בגדול הוא אלבום של ווטרס כמעט בכל בחינה שקיימת. שווה קנייה.

black side

New member
זה אלבום דיי שנוא בקרב מעריצי פלויד

משום מה, באמת, לא יודעת למה:/ אולי בגלל שווטרס ישתלט שמה על כולם וכל זה, וזה בעיקרון גם אלבום אישי שלו רק אבל אני אישית מאוד אהבתי, מממ מהחומה לא יודעת אם יותר טוב, אני צריכה לשמוע אותו מחדש;) אבל מה שבטוח, הוא יהיה בין האלבומים המומלצים אצלי

Miss CB

New member
לא יודעת, לא שמעתי עדיין...

אבל להגיד ברוך הבא אני יכולה

כמובן!

עשיתי אבט"ש לאחרונה קרוב לשכם, ואני אומר לכם ששרתי במשך כל שמירה את האלבום הזה, זה העביר את השמירה כאילו לא הייתה. כאילו הייתי בבית וניגנתי את האלבום בפסנתר. אני זמר גרוע והסערה שהיכתה את הארץ לפני שבועיים הייתה כנראה בגלל הביצוע הצרוד שלי. כמובן שפה ושם כמה תקריות ירי הפריעו לי לסיים כמה שירים אז נאלצתי להתחיל מההתחלה, אבל זה אלבום מצויין כל כך, שרק מפגר כמו ווטרס יכול להוליד. פינק פלויד הקדימה את זמנם, ועוד ישמעו עליהם (אם לא אותם) בעוד כמה עשרות שנים. אני אוהב לחשוב על ההגזמה שאפילו אחרי שהאנושות תיכחד, יהצלילים הבודדים שנשמעים בהתחלה של Echoes יהדהדו במה שיישאר מהיקום הנצפה...

למעלה