The Funk Hip-Hop Essence

TakTik

New member
The Funk Hip-Hop Essence

קל מאוד להגדיר סגנונות מוזיקה מבחינה טכנית. את הFאנק (ובואו נבהיר את זה כבר עכשיו, אני ארשום פאנק, אתם תקראו את זה Fאנק, ולא Pאנק...ברור?) אפשר להגדיר כמוזיקה על מקצב 3/4, עם באס "שמן", גיטרות "חדות" וכלי נשיפה מונחי קצב. אבל כולנו יודעים שעם כל ההגדרה הזו, פאנק זה משהו שמרגישים, לא שמגדירים. בערך כמו דה-ז'ה-וו, אי אפשר להסביר את זה, אלא רק להרגיש, ורק מי שמרגיש את זה, מבין. זה למה היה לי כל כך קל להכין את האוסף פ'אנקי-היפ-הופ. האוסף מונחה בעיקר על ידי המונח "גרוב" – מונח חלקלק בערך כמו פוליטיקאי מצוי – שיושב בהגדרה באופן מושלם על כל שיר ושיר באוסף. באסים מהעולם הבא, חצוצרות, המון הומור, צחוקים, קצב ממכר והמון המון רצון לרקוד יש באוסף הזה. אם הייתי קופירייטר הייתי אומר שהאוסף הזה שם את ה"fun" ב-"funk". אבל בגלל שנשאר לי קצת כבוד עצמי, לא אתדרדר לרמה שכזו. או, שיט. טוב נו, נדלג ישר לרשימת השירים. אה, ותודה רבה לחסיד שתרם לאוסף הזה שיר מעולה ועזר לי להיזכר בעד כמה שירים טובים. The Funky – Hip Hop Essence vol' 1 להוריד את האוסף אפשר או באתר היפ הופ 101 או בבלוג שלי 01 - Dudley Perkins - Funky Dudley – ונפתח ישר בפצצה. איך נהית כל כך פאנקי דאדלי? בחסות של אלבום ראפ, הוציא דאדלי פרקינס לפני כשנה וקצת אלבום פאנק סטלני מקסים, כשהקטע שפותח אותו, וגם את האוסף, הוא פיצוץ גרוב שיזיז לכם את התחת מצד לצד, בזמן שאתם מקבלים ישירות מדאדלי את מקורות הפאנק, שם אחר שם. 02 - A Tribe Called Quest - Ham 'n' Eggs – ומפצצת פאנק מזיזה אחת, לשנייה. כבר באלבום הבכורה שלהם ידעו הטרייב קולד קווסט לעשות שני דברים חשובים, להצחיק ולהזיז. ואין דבר יותר מזיז מהליין גיטרה שבשיר הזה, ואין יותר מצחיק מהפזמון הטיפשי הזה. 03 - Biz Markie - Family Tree – ואם כבר שירים מצחיקים – יא אללה ביז מארקי הזה דפוק. 2 ומשהו דקות שהוא פשוט מסביר על קשרי משפחה על רקע חצוצרות משעשעות, נשמע כמו משהו שנגנז מרחוב סומסום עקב זלזול באינטליגנציה של קהל היעד. איזה מלך... 04 - The Coup - Piss On Your Grave – והנה מגיע צמד, ששם על דגלו את ההיפ הופ הפאנקי. הראפ של בוטס ריילי הוא ההגדרה של ראפ פאנקי, ובשיר עמוס החצוצרות הזה שומעים בצורה בולטת ביותר את זה. אה, ולשיר קוראים "להשתין על הקבר שלך"... צריך עד סיבות לשמוע אותו? 05 - Lyrics Born - Callin Out – ישר מקוואנום, הלייבל הפאנקי ביותר, מלך הפאנק של הbay area , חצי אסייתי אמריקאי, חצי איטלקי אמריקאי ו100 אחוז פאנק בעורקים. ליריקס בורן הוא אנרגיה מטורפת, והשיר המפורסם ביותר שלו הוא Callin Out. הבייסליין שנשמע כאילו נגנב היישר מהשיר money money money, הזמרת בפתיחה ועד הקפיצה הזו שנפתחת עם הפיזמון, הכל מוקדש להזיז לכם תגוף. 06 - Cee-Lo - Soul Machine – והנה משהו קצת שונה, אבל לא פחות אנרגטי. סי-לו, שהתפרסם כחצי מהצמד נארלס בארקלי בשיר "קרייזי" מראה שגם לבד לא חסר לו טירוף. מכונת הסול הוא שיר הנושא של סי-לו, בגרסא שלו לשאפט. אמנם אייזיק הייז לא ביצע את זה, אבל הגרוב שלו דופק נוכחות בשיר. 07 - Arrested Development - Give a Man a Fish – ולקראת המופע הירושלמי, קצת להזכיר לכם שעד בשנת 92, ארסטד דיבלפמנט היה שם נרדף לטירוף וכיף עד הרבה לפני...הממ... הסדרה ארסטד דיבלפמנט שהיא שם נרדף לטירוף וכיף. 08 - Sly & The Family Stone - Sing a Simple Song (ft. Chuck D, D'angelo & Isaac Hayes) – ועכשיו, מפגש ענקים. לא צריך להגיד הרבה, חוץ מ – סלי אנד דה פאמלי סטון, אייזיק הייז עם די'אנג'לו וצ'אק די. נשמע כמו ניימדרופינג של הפנתרים השחורים. 09 - Dj Jazzy Jeff - Brand New Funk 2k7 (ft. Peedi Peedi) – בשנת 88 הציגו ג'אזי ג'אף והנסיך המדליק (או כמו שהוא מעדיף שיקראו לו היום, וויל סמית) את הפאנק החדש. כמעט 20 שנה אחרי אותו ג'אזי ג'אף מציג, יחד עם עד יליד פילדלפיה – פידי פידי (אין קשר משפחתי לפידי סנט) את הגרסא החדשדשה והמפציצה של 2007, וזה נשמע מעולה. 10 - Ozomatli - Cut Chemist Suite – ואם כבר פאנק חדש, מה דעתכם על הרכב חי של פאנק, היפ הופ וסמבה יחד עם קאט קימיסט וצ'אלי טונה? גרוב לטיני עם די ג'י וירטואוז (כמו שיודע טוב מאוד כל מי שהיה במופע שלו בברזילאי) ועם הראפר נפלא מג'ראסיק פייב. 11- The Pharcyde - Soul Flower (ft. Brand New Heavies – וגם פארסייד, שתמיד היו עם גרובים בוייבים ובאסים קלאסים, משודרגים כשהם זוכים לרימיקס ע"י הבראנד ניו האביז, עם כלים חיים. How long can you freak the funk?... 12 - Atmosphere – Mattress – מתברר שלא רק הרכבים מחויכים יכולים לשלב פאנק במוזיקה, אלא גם הרכבים שלובשים חיוך אירוני בצד הפה. כי הכול על המזרון. 13 - DJ Quik - Sweet Black Pussy – אבל מהר מאוד חזרנו לחיוכים הטיפשיים. אפילו הטיפשיים מאוד. DJ Quik שנראה לי תמיד כמו הגרסא האנורקטית של הקומיקאי קאט וויליימס, התברר כבחור פאנקי למדי,בעיקר בהופעה חיה , ומתברר שהוא אוהב חתולים שחורים ומתוקים....לא יודע...אולי הוא תאילנדי?
14 - People Under The Stairs - Hang Loose – והנה תחושת פאנק אולדסקול אמיתי, מלוכלך ומטונף. כאילו שוגר היל גאנג בעצמם הקליטו אלבום הופעה חיה בשנת 78. 15 - פאנתי חסיד - בועות של סבון (נו אורלי) – ובייצוג ישראלי מצוין, ובמחווה לאייס קיוב, חסיד מפיץ יותר תועבה מערוץ 2. מי חשב שחליל יכול להיות כל כך סליזי? 16 - Outkast – Spottieottiedopaliscious – ואיך אפשר בלי הפאנק הדרומי הזה? 7 דקות של פאנק איטי ונבנה עם כלי נשיפה ובייסליין שבונה לאט לאט את האווירה לבתים המדהימים של אנדרה 3000 וביג בוי. סיומת מושלמת. וכמובן שאחרי שצמצמתי את האוסף הזה כמה שיותר, הבנתי שפשוט יש לי יותר מדי שירים טובים לזה, כך שהמון טובים וחשובים נפלו החוצה. מי יודע, אולי הם יחזרו בvol 2 אם יהיה. בנתיים, תהנו מהאוסף הזה, ותנו פידבק...

Funky Giraffe

New member
Fאנק זה 4\4 כל הזמן

חריג ויוצא דופן מן הכלל שתמצא קטע Fאנק שהוא 3\4. ולעניין - אתפנה לשמוע את זה הלילה, אני בדיוק עף לחזרה עם החבר'ס... מוקפץ

Big L Corleone

New member
../images/Emo45.gif

היה קשה לי להמשיך לקרוא את המאמר אחרי ה-3/4 הזה.. בכל מקרה הורדתי את האוסף, והשיר של The Pharcyde ו-DJ Quik טובים+

esvee

New member
מה שמצחיק זה שכשלהקות פאנק מחליטות לעשות שיר

סול/בלדה זה תמיד ב3/4 :)

Funky Giraffe

New member
שמע זאת הדפקה שלהם

ככה זה כשבלוז זה השפעה ישירה והם לא מנסים ליצור משהו יותר עמוק

parnar

New member
מעולה! אני אתן לזה האזנה

אני לא מכיר כאן מלא דברים

parnar

New member
האזנתי לא אהבתי חלק,

אני ציפיתי למשהו יותר בסגנון Liquid Soul - Sure Fire One אני אעשה השבוע אוסף שלפי דעתי מוציא את הFאנקיות מכל בנאדם
כמובן Fאנק היפ הופ

volatile

New member
אתה יותר ממוזמן להכין וורסייה משלך

ולהמשיך את המסורת ב - 101 אם בא לך. פרוייקט האסנס הוא לפי דעתי אחת מגולות הכותרת של הפורום שלנו :) מחר מיקס חדש בשם "The Revolution will no be televised" עם באופן מפתיע ובכלל לא מתואם עם מתן, הרבה Fאנקי שיט.

dod drakon

New member
שווה להוריד רק בשביל

ליריקס בורן, הקופ ואוזומלטי האדירים. עוד אסאנס משובח לאוסף, כל הכבוד על ההשקעה. holla

glass vegas

New member
אחיייייייייייי

גרמת לי בזה הרגע למצוא את השיר של הצלצול בפלאפון שלי שאני מחפש אותה כבר איזה חצי שנה עינאל העולםםםםם שזה Lyrics Born - Callin Out חוצמזה תודה רבה אהבתי לאללה.

volatile

New member
נשמע מגניב

והבונוס זה לצחוק על חאסיד (ד"א תבואו בשבת זו הזדמנות נפלאה לזה)

כמה שירים טובים!

לכבוד לי ששמת אותי לצד כל אלה... יש פה מישהו ששומע את השיר לראשונה?

Hell ad

New member
אני...

אהבתי את הסגנון, והמוזיקה חמודה ביותר. גרם לי להניד את הראש, וזה שהוא יחסית קצר גרם לי לשמוע שוב, אבל... לא אהבתי חלק מהמילים, מרגיש כאילו כיתה ט' (לא החרוזים, המילים) "יוצאת למסיבות של גיל 23 פלווס עם מכנסי דפוק אותי צמודות עד שרואים את הביפ ביפ.." קיצר, בלי זיוני שכל, אהבתי

StasikD

New member
כן, והוא מאוד חביב.

כבר יצא לי לחזור עליו כמה וכמה פעמים, ואני מחפש אנשים שיאהבו כדי להפיץ אותו אליהם.

TakTik

New member
מעל ל70 אנשים הורידו את האוסף

ואלה כל התגובות שיש? תנו המלצות, מה אהבתם? מה שנאתם? שיפור? דברים ששכחתי? בדיחות "הזין שלי כל כך גדול ש..." הנה, אפילו אני אתחיל באחת: "הזין שלי כל כך גדול שיש לו מרפק משל עצמו"...

volatile

New member
תתרגל :)

מי שמגיב זה סבבה. כל מיקס שלי מורד ביותר מאלף הורדות במקרה החלש ביותר ומספר התגובות הוא מועט אבל תקח את התגובות שאתה מקבל ותעריך אותם. זה שווה וכיף והרבה יותר קל לי מאז שהתחלתי להתעלם מהיחס בין ההורדות לתגובות. זה שעם כל מיקס יש יותר הורדות רק מראה שאני כנראה עושה משהו נכון מאוד (מאחר ורמת הפרסום נשארת אותו הדבר). לי עוד לא יצא לשמוע. דיעה בקרוב!

למעלה