The Great Passage

ortolan

New member
The Great Passage

舟を編む

סרט שלא הייתי רואה אלא אם היה במבחר הסרטים המשמים של דלתא. העלילה יפנית ביותר - צוות קטן בחברה בינונית עובד בתוך משרד דחוס על מילון חדש שיהיה מילון ל"שפה חיה". הסיפור מתחיל בשנות ה 90 כשאיום המילונים האלקטרוניים עדיין קטן יחסית ונמשך לאורך 15 שנים של אהבה, אכזבה, מוות, תיאורי עונות קלישאתיים (ציקדות, מאכלי ראש השנה, שלג), קצת ביקורת מרומזת על תרבות השתייה היפנית ועל ההתמדה הסיזיפית בפרוייקטים חסרי תוחלת וגם רעיון מרדני של חיים ללא נישואין וילדים (אבל כמובן שאלו הכרחיים לקיום הקריירה של האישה). לא יצירת מופת בשום קנה מידה, אבל שווה צפייה בטיסה וגם מספק חלון לא בלתי מציאותי לתוך יפן העובדת. השפה רשמית למדי ואיכות הסאונד גבוהה כך שיכולתי להבין אחוז סביר מהדיאלוגים בלי לקרוא את התרגום גם ברמתי הנמוכה להפליא.

weinnir

New member
מעניין, אני דווקא מאוד אהבתי

חשבתי שהסרט היה בנוי יפה ובהחלט מרגש (אע"פ אורכו).
ראיתי אותו במסגרת פסטיבל סרטים בינ"ל יחד עם עוד כמה כותרים יפניים (ביניהם עסק משפחתי (דומני, השם בעברית?) そして父になる) וכמוני רבים בחרו את הסרט הזה לטוב ביותר.
אני בכל אופן ממליץ מאוד.

Tenguy

New member
עוד סרט מטיסה לסידני : Ask this of Rikyu

מאד אהבתי כי אני מכיר את סן נו ריקיו המפורסם מאבות טקס התה היפני, למרות שהקטע הרומנטי בסרט דיי דמיוני וקצת יותר מידיי מלודרמטי.. אבל ככה זה אצל היפנים, זה עובד לטוב - בתאורי נוף וברגעי זן מהממים וגם לרע - בהתנהגויות קיצוניות עד מוזרות

אולי בהזדמנות ארחיב ואשתף פה את הסיפור של התה ביפן, ובמיוחד טכס התה בהשפעת הזן ועל השפעתו הגדולה על כללי האסתטיקה תפיסת היופי ביפן.

הינה הטריילר : http://www.youtube.com/watch?v=ZvVuMFHNFTU

כן, חזרתי ביום שלישי אבל אני עדיין בג׳ט לג קשה... אולי אצא מזה בסוף השבוע. בסך הכל היה ממש נהדר, כולל טיול ב-Nelson bay וב-Tea Gardens (לא קשור לתה, ובטח לא לתה יפני...)

למעלה