The Grteat Gig in the Sky

TAURUS

New member
The Grteat Gig in the Sky

באלבום Pulse, בקטע הראשון של GGITS, שרה סם בראון, ואז אחרי שהיא שרה איזה דקה וחצי, נכנסת מישהי אחרת ושרה. מישהו יודע איך קוראים לה? וגם, מי שרה את זה כווטרס הופיע בארץ? וגם, כמה גרסאות (עם זמרות שונות) קיימות לזה? תודה מראש

Tomish

New member
נצל"ש

שני דברים דבר אחד המנהל הבטיח לי העלאה לטאגליינס של כל הניתוחים לשירים שהיו פה בפורום דבר שני אמרו לי שבגרייט גיג בפולס יש מישהי ששרה פלייבק יעני זה נכון?

תשובה

אם כן לבחורה ששרה את זה (באלבום המקורי) קוראים טורי קלייר (אם זכרוני אינו מטעה אותי). הקטע לא ממש היה מתוכנן, הלהקה אמרה לה לאלתר ברוח הקונספט המנחה של האלבום (בכללי: החיים, הפחד, האדם וכל מה שדרק סייד מתעסק בו, אבל זה כבר נושא אחר). זהו פחות או יותר. בזמנו היא קיבלה על זה איזה 15 פאונד, היום היא תבעה אותם שמגיע לה יותר וזכתה והיא מיליונרית בריטית מנומסת שלא עושה עם הקול שלה יותר שום דבר. אין לי מושג מי שרה את זה בהופעה של רוג'ר, אבל היא לא משתווה לטורי קלייר. לא היא, ולא בהופעות של הPULSE ולא בשום הופעה אחרת שראיתי. אולי של גילמור בדליקט סאונד וגם זה בקושי. הרגע הזה לא יחזור לעולם, ואף אחד או אחת לא ישירו אותו כמו קלייר, אבל למזלנו יש לנו את זה מוקלט!

אויש יצאתי טמבל...

חשבתי ששאלת מי שרה את זה במקור... אתה בטח ידעת את זה... טוב נו. לא נורא.

The Walrus

New member
ואם אפשר להוסיף משהו

גם קלייר טורי עצמה שרה את זה עם ווטרס בהופעות בשנות ה70, והיא די זייפה. פשוט לא הצליחה לשחזר את זה...

The Eraser

New member
../images/Emo2.gif

הזמרת בהופעה של ווטרס הייתה מעולה! קשה לדעת אם היא עוברת את המקורי או לא אבל בזמן של ההופעה שם פשוט עמדתי עם פה פתוח כמו דביל במשך כל השיר. עדיין הכבוד לקליי טורי על הסולו הכי טוב של פינקפלויד.

נדמה לי שאתם מדברים על שני דברים

שונים. זמרות הליווי בהופעה של ווטרס בארץ אכן היו מעולות, וזכו לתגובה חמה מהקהל. קלייר טורי ביצעה את GGITS כמדומני בהופעה של הפלויד בפסטיבל בשנת 1990 (בלי ווטרס). שם היא אכן זייפה, ולא הוזמנה לשיר את זה שוב. במשך השנים ביצעו מספר זמרות את הקטע, בהופעה.

FunkyMonk

New member
דווקא בארץ היא הייתה גרועה

לא שזה יוצא דופן, בכל הופעה אחרת יש זמרות גרועות גם כן.

אני שמח שנהנת!

בלי ציניות, באמת שמח שנהנת. אבל אני לא שמעתי עדיין ביצוע העולה על הביצוע של טורי. מצטער. למעשה כל פעם שאני שומע את השיר הזה עם זמרת אחרת, בהופעות, אני ממש מאוכזב, מעקם את הפרצוף ומתבאס שלא הביאו איזה כושית שמנה שתשיר באמת מכל הלב, ושהקול שלה לא יהיה דק!! (מצטער אם נשמעתי גזעני). אני לא מבין למה במשך 20 שנה מאז שהם מופיעים עם השיר הזה תמיד הביאו זמרות מעולות אבל עם קול דק!!! דק מידי! לא מתאים לשיר. תמיד אני מרגיש שמשהו כאילו עוצר את הזמרת מלהתפרע עד הסוף כמו בשיר המקורי. תמיד הוא נשמע לי אנמי ופרווה לעומת היצירה המקורית, ואני חושב שזה לא בשמיים להשיג את התוצאה הזו שוב. באמת שלא.

למעלה