The Haunting of Amphipolis

The Haunting of Amphipolis

בצפייה שניה, אני אוהבת אותו אפילו פחות. כל הקטעים הדימוניים האלה לא עושים לי את זה. כמה נקודות למחשבה: 1. זו רק אני, או ששפת הגוף והמנטליות של איב הן כמו של ילדה בת 14? אולי זה בשביל שהיא תוכל להתקבל כבת של זינה וגבריאל יותר בקלות, למרות שפיזית, היא יותר מבוגרת מגבריאל. 2. כשזינה נאבקה בגבריאל השדונית, מה שהיה לה הכי דחוף זה להלביש אותה? 3. ממתי היו מים זורמים, ועוד חמים, באמצע הבית בתקופה הזאת? זה חידוש של תחילת המאה העשרים, אם אני לא טועה. 4. למה גבריאל החליפה תלבושת לדבר הכחול הזה בסוף? 5. כשזינה ראתה את עצמה וליסיוס, היא נראתה כמו זינה של תקופת הרקולס, לא כמו הילדה הכפרית שלחמה בקורטז. מה אתם חושבים על זה? יש כאלה שרואים בזה, וגם באיך שסיירין נראית, הוכחה שזו השלכה של האשמה של זינה, ולא זכרון ממשי. 6. אהבתי את הקטע בסוף, עם סיירין. קיטש, אבל נחמד. אם אני אזכר בעוד דברים, אכתוב אותם.

נזכרתי

אחד הציטוטים החביבים עלי מהעונה השישית מקורו בפרק הזה: We make our own destiny in this family

ועוד דבר (השוואה קלה בין זינה לאיב)

שימו לב להבדל ביחס של איב לעברה לבין היחס של זינה. שתיהן השתנו, שתיהן רוצות לכפר על מעשיהן אבל זינה מעולם לא אמרה שמי שהיא היתה קודם זאת לא היא. אולי לאיב קל יותר לעשות את ההפרדה הזאת, כי גם היה לה שם שונה, אבל חלק מזה לדעתי זה חוסר בגרות מסוים. עד שהיא לא תלמד לקבל שליביה היא כן היא, או לפחות חלק ממנה, היא לא תתקדם רחוק מספיק.

THANATOS

New member
נקודות חשובות בהחלט...

1) אני מסכים איתך לגבי שפת הגוף. היא מתנהגת כמו ילדות שראו משהו נורא וכל הזמן מתנדנדות במקום ואומרות משפטים סתומים. 2) אין לי מושג למה זינה רצתה יותר להלביש את גבריאל מאשר לעצור בעדה (למרות שראו ישבן חשוף...). 3)מים זורמים? תמיד ניתן להגיד שאלו היו בעצם מי גשם מדליפה בגג אבל האדים ממש לא מסתדרים עם זה... חוצמזה, שמעתי שהיוונים היו מתקדמים... אבל בואו לא נגזים. 4) שמתי לב לתלבושת הכחולה של גבריאל בידי פיתרון פשוט- את היית רוצה להמשיך ללבוש בגדים שנרטבו בנוזל דמוי חומצה? שלא לדבר על זה שהיא עלולה לחטוף שפעת... 5)לא יודע בקשר לקטע החיזיון עם ליסיוס אבל דבר אחד: המבט של זינה מהחיזיון כלפי זינה האמיתי היה מפחיד... 6) באמת קיטשי ונחמד. ועוד כמה נקודות משלי: *שמתם לב שהקטע של הדיבוק בגבריאל (דהיינו מיסטופולס) והוצאתו ע"י מנטרה של קדוש ( דהיינו איב) מזכיר את מגרש השדים? אפילו נוזל ירוק היה שם! :) *הקטע עם חיבור הידיים של זינה וגבריאל לא היה מובן (קומדיה? לא מצחיק, אימה? לא מפחיד) והיה גם די מיותר לדעתי... סה"כ פרק נחמד. במילה אחת אהבתי. (_______MORT

ares chosen

New member
גם אני איתכם...

1. דווקא אהבתי את הבגדים של גבי... 2. החיזיון עם לייסיאוס היה אחד הדברים היפים בפרק והמבט שם יווווווווווו פשוט למות!!! נבדר!!! היה נחמד וחביב ויפה ו...זהו...

גם אני אהבתי את הקטע עם ייסיאוס../images/Emo109.gif

אף פעם לא ראיתי אותו ותמיד רציתי, אז עם למישהו יש תמונה .... אז זה היה הקעט הכי יפה וגם הקטע שאיב פגשה את ליביה למעשה אפשר להשבות בין הקטעים. יפה איך ששלבו את גבריאל כי לפי דעתי עם כל הקטע המשפחתי הזה היא היתה קצת לא שייכת, ולפעמים רואים מבט קינאה של איב אליה, כך לפחות זה ניראה לי

THANATOS

New member
בנודע למה שאמרתי

בנושא המבט של זינה מהחיזיון לעבר זינה האמיתית, נזכרתי בוול שהורדתי לפני זמן מה

THANATOS

New member
נו, נראה שהמקור בלתי נראה אז...

הנה משהו חדשני יותר... אם לא אכפת לך כמובן Ares chosen...

זה היה פרק ממש יפה! ../images/Emo109.gif

שפת הגוף של איב אולי ניראת כמו של ילדה קטנה אבל יש ליזכור שני דברים 1. היא עברה שינוי מאוד קשה בחייה ועוד לא זוכרת איך להתנהג כמו אשה בוגרת 2. אולי היא מנסה להיות כמו ילדה קטנה כדי להתחבר יותר לזינה כי היא מצתערת על כל הזמן שפיספסה איתה בתור ילדה קטנה. למה שזינה לא תלביש את גבריאל דבר ראשון, אני בטוחה שאם גבריאל היתה מודעת לכך שהיא ערומה היא היתה נבוכה מכך שזינה ואיב רואות אותה ככה. חוץ מזה באות הזדמנות היא גם תפסה אותה עם הבגד הזה כמו חבל. היא קשרה אותה עם זה! גבריאל החליפה תלבושת לדבר הכחול הזה מכוון שלהזכירך הבגדים שלה נרטבו והתלכלכו במים המוזרים שהיא נפלה לתוכם. לפי דעתי הפרק היה ממש יפה ומרשים. אה ועוד דבר שזה שאיב חושבת שליביה זו לא היא ושזינה כן הזדהתה עם עצמה, זה היה נתוח יפה, במיוחד זה שלאיב קשה להזדהות עם ליביה בגלל שהיה לה שם שונה, זה מאוד הגיוני. שירן

shiri_b

New member
בקשר לקטע שגבריאל תהיה

נבוכה מזה שהם יראו אותה ערומה....... הם די ראו אותה כבר ערומה שהם קילחו אותה...

סמייילי

New member
עוד משהו../images/Emo26.gif

ראו למלך הגיהינום את השוליים של הפאה.. פרק חמוד מה היה קורה אם זינה וכולם פשוט היו עוזבות את הבית? הרי רק הבית רדוף לא? והיה מאוד קל להרוג אותו! הוא כל כך רצה שהיא תיקח את מקומו? ואיב הפכה לרכיכה.. אהבתי אותה יותר בפרק הקודם כשהיא החטיפה מכות.. מתייחסים אליה פה כמו אל ילדה קטנה.. והפרק בסטאר וורלד היה ממש יפה.. אבל אני בטוחה שכבר חרשתם אותו מזמן.. -סמיילי

Dafi the Mighty

New member
למה הן לא עזבו את הבית?

כי סיירין הייתה נשארת רדופה וחסרת שלווה לנצח. וזינה לא יכלה לתת לאימא שלה להיות ככה, היא הייתה חייבת להציל אותה.

Niff74

New member
HoA - דבר החתול... ../images/Emo54.gif

לא פייר... נכנסתי מאוחר וכבר לקחו לי את כל מה שרציתי להגיד!!!
מה שבכל זאת נשאר לי, כולל תגובות למה שכבר נאמר: 1. מסכימה עם חמוטל, איב אכן מתנהגת כמו ילדה קטנה (ודי מפגרת, יש לציין...) והיחס שהיא מקבלת משתי הגיבורות תואם את התנהגותה... לעומת זאת, בקטע בו ליביה הופיעה, היתה לנו הזדמנות נהדרת להזכר בדמות הנהדרת הזו <אנחה>... וחבל שזה רק הולך ומדרדר... 2. כל ה-look של הפרק הזה זועק, בדיוק כמו שאלעד אמר, B Movie... אני אישית התייחסתי לכל העניין בשעשוע ולכן גם נהניתי מהפרק... פרק האלווין קלאסי, כמו שעושים בסדרות אחרות, ובמקרה זה גם אולי הומאז´ עצמי לסאם ולרוב... רק ברוסי היה חסר פה... 3. פינת הקאסטינג - אנתוני ריי פרקר (מפיסטופיליס) כמדומני היה בכחוס ב-Girls just wanna have fun. נדמה לי שהופיע בעוד פרקים של הרק, תמיד עם ערימות של פרוסתטיקס על הפנים... וכן, היה די מצחיק לראות את מסיכת/קסדת הקרניים מסתיימת לה אי שם באיזור המצח, היכן שהאיפור אמור להפגש איתה... קאסטינג ב´ - האיש המסכן שסיפר לזינה במוזוליאום על איך אמה נשרפה - ההיה זה לקרימוס, או חלמתי חלום? קאסטינג ג´ - המסכן שהוצג לליביה כשגרזן תקוע בראשו - טיטוס (בנו של בעל הקזינו) מ-King Con... 4. פינת הכלבלב - שמתם לב למבט של גבריאל כשהיא רואה את הסמל המוזר על הרצפה (לפני היא מחליטה, בחוכמה רבה, לשחק אותה צ´יף אינדיאני ולהצמיד את אוזנה לרצפה)? היא מזיזה את הראש הצידה בצורה כלבלבית חמודה שכזו... 5. פינת הסטיות
- !!!It burns!!! it burns, או - אמא ובת משפשפות את חברתה של אמא באמבטיה... (כן, אני יודעת שאני שיפרית, אבל הייתי חייבת...) והקטע של המים החמים - גם אני חשבתי על זה... ועוד אמרו שקפוא שם... אבל ללא ספק, המראה הרטוב יפה לגבי שלנו... והמראה הרטוב והמלא דם עוד יותר...
6. פינת המיומנויות - מחולקת הפעם ל-2 חלקים: א. זינה - מתגלגלת עם גבי על הרצפה, ותוך שניה וחצי מספיקה להלביש אותה בסחבות שלמרבה ההפתעה בדיוק חיכו לה שם, ואפילו לקשור אותה. או שהן תרגלו את זה קודם (קונספט מרתק שבטוח עלה בכל מיני סיפורים), או שזה עוד אחד מה-many skills של הנסיכה הלוחמת... ב. גבריאל לומדת לעשות pinch - יפה מאוד, זינה. 2 נקודות על בחירת העיתוי. וכל הכבוד לגבי שהצליחה לתפקד כל כך יפה תחת לחץ. אני הייתי שולחת אותה להיות חובשת קרבית. נכון, רונה?
7. פינת הציטוט לקחת הביתה - כמו שאמרה חמוטל - we make our OWN destiny in this family. בכלל לא קיטשי. Oh, no... :) 8. פינת האוסקר - אני אישית הכי נהניתי מסיירין (Darien Takle) שבפעם המי יודע כמה הוכיחה כמה שהיא שחקנית נהדרת. למרות התפקיד המאוד בעייתי שלה בפרק שיכול היה בקלות להפוך לקומי-פתטי, אותי היא ממש צמררה, ומבט האימה שלה כששרפו אותה, עם הזעקה היו פשוט קשים לצפייה. שחקנית מעולה. 9. פינת ה"חכו חכו מה שעוד יהיה לכם" - לא יודעת אם שמתם לב, אבל בשניה שמפיסטופיליס מת ונעלם, משהו כאילו נכנס בזינה (וכמו שעשו אחרים לפניה, כשנכנסו בהם הפיוריז, למשל), היא הזיזה את ראשה לצדדים וחייכה חיוך ממזרי... מה קרה שם? כל זאת ועוד בפרק הבא... זה כל מה שאני מצליחה להזכר בו בשעות מאוחרות שכאלה... עד כאן דבר החתול.

Niff74

New member
ואיך יכולתי לשכוח... ../images/Emo54.gif

נו באמת... אין כמו- In the name of Elli and all the powers of heaven - I command this evil presence to be cast out!!! אח, איזה משפט!!!! נסו לזעוק אותו בכל הכוח והכוונה. אם לא יאשפזו אתכם מייד לאחר מכן, תרגישו התעלות עצומה וחוצמזה כל הרוחות הרעות באיזור יתחפפו לעזאזל. בחיי. רק להזהר בבקשה לא להתחיל להתפרק כמו איבי.

בעוד אני משתדל בכח לא לענות לרב מה

שכתבת, על קטע אחד אני יכול וחייב להגיב, וזה הקסדה של מפיסטופוליס. הסתכלתי עליה בעיון אתמול, והגעתי למסקנה שזה לא קו איפור או קסדה, אלא פשוט גבות מאד בולטות!!!

canimal

New member
הקטע עם הביגוד היא למדה מסיאן..

והנה אני שוב עם פינת התקדים... זוכרת שזינה הצעירה התעמתה עם סיאן הבלונדינית וסיאן לקחה לזינה תבגדים והלבישה אותם על עצמה תוך שניה? ככה זינה למדה את זה! ואם חברה שלי היתה מתגלגלת בעירום ולי היה את הסקיל הזה גם אני הייתי תופסת שק ומלבישה אותה. ביחוד בהתחשב בתנוחה שגבי היתה בה אח"כ.. בעניין המשחק של האמא, אני דדוקא נורא התאכזבתי מכשהיא צעקה "זינה". ציפיתי ליותר רגש.. והצטוט היה 10 אבל בפעם ה100 בערך קצת תהיתי אם לא יכלו לחשוב על צעקה קצרה יותר.

הסצנה עם סיירין על המוקד היה חזק.

מהדברים שנשארים איתך אחרי הפרק. בקשר לעירום, זינה מעולם לא התרגשה מעירום, וגבריאל התרחצה רק שניות לפני כן מולה ומול איב, וזה לא כאילו היו שם עוד אנשים. זה ללא ספק היה רק בשביל המצלמות.

canimal

New member
היי! יש תמציאות, ויש תנימוק שבא

מההכחשה שקיימות מצלמות או שהסיפור אי פעם פחות ממושלם.

למעלה