the highly sensitive person

the highly sensitive person

The truly creative mind in any field is no more than this:

A human creature born abnormally, inhumanly sensitive.

To him… A touch is a blow,
A sound is a noise,
A misfortune is a tragedy,
A joy is an ecstasy,
A friend is a lover,
A lover is a god,
And failure is death.

Add to this cruelly delicate organism the overpowering necessity to create, create, create… So that without the creating of music or poetry or books or buildings or something of meaning, his very breath is cut off from him. He must create, must pour out creation. By some strange, unknown, inward urgency he is not really alive unless he is creating.

– Pearl S. Buck

חוויתי מהלומות, חוויתי רעש, חוויתי טרגדיות וחוויתי מוות.

היום אני בשלב
A lover is a god.

אתם יכולים לשבת ולבכות על מר גורלכם.
או שאתם יכולים לקום מהכסא ולמצוא את האושר שלכם.

אם תרצו, נצלו את הכאב ככוח מניע.
אני את הכאב שלי החלפתי באושר.
את ה"אין" החלפתי ב"יש".

אל תגידו "אני בן 22, זה הסוף..."
כל אחד יכול, לכל אחד מגיע.

מנומשת27

New member
נשמע שמאוד

טוב לך, וזה נפלא, אבל הגלוריפיקציה הזו, של דפוס התנהגות שמקורו לא אחת גם בהפרעות התנהגות ומצב רוח (ולרוב וגורם למושאיו סבל בל יתואר), גורמת לי לאי-נוחות רבה.

מנומשת27

New member
מה שתארת

דומה מאוד, למשל, כמו הפרעת אישיות גבולית. לא הייתי פוסלת גם אוטיזם בתפקוד גבוה, הפרעת אישיות נרקיסיסטית, חרדה חברתית או ציקלותימיה.

גלוריפיקציה היא עניין של מסגור. התלבטתי אם לומר משהו בנושא גם בעקבות ההודעה של שרץ העוף, ויתכן בהחלט שהגישה שלי מושפעת מהשכלתי, מניסיון חיי וכן הלאה. מה שמטריד אותי, כאמור, אינם תחומי החפיפה בין רגישות היתר שאתה מתאר לבין הפרעת מצב רוח כזו או אחרת, אלא האפשרות שמתן דגש חיובי כ"כ לתופעות האלו (שיכולות להשפיע גם בצורה מאוד שלילית) ימנע ממישהו לחפש עזרה שאותו אדם, אולי, מאוד זקוק לה.

בגלל גישה כמו שלך

אנשים רגישים מאוד חשים שהם דפוקים, מתביישים להכיר במי שהם.
אין לי הפרעת אישיות ולא מדובר במצבי רוח מתחלפים חדשות לבקרים.
השכלתך ונסיון חייך לא מקיפים מספיק, כנראה. יש עוד דברים ללמוד, מסתבר.

מה שכן, הגישה שבחרת מראה לך את מה שאת רוצה, לא בהכרח מה שיש.
לא יחסתי חשיבות חיובית לתכונות מסוימות, הכל עובדות. את החלטת שמעורבת פה דעה, ותקפת על סמך זה.

מנומשת27

New member
קודם כל, לא התכוונתי לפגוע ואני מצטערת

אם העלבתי

אני לא חושבת שאנשים רגישים מאוד הם דפוקים כפי שאני לא חושבים שאדם שסובל מהפרעת מצב רוח הוא דפוק. אף אדם לא דפוק בעיניי, אלא אם כן הוא פוגע באחרים. מה שחשוב בעיניי הוא לא השם שמישהו נותן לתחושות שלו, אלא עד כמה, אם בכלל, השם שהוא נותן לתחושות האלה מאפשר לו לחיות את חייו בצורה טובה יותר.

הדבר היחיד שניסיתי לומר הוא שאני מכירה את התופעות האלה ממקום אחר. זה הכל. ונוסף על כך: שלא הייתי רוצה שהבחירה בתגית "אדם מאוד רגיש", בניגוד, נאמר, לציקלותימיה, תמנע ממישהו להיעזר בטיפול שכביכול מתאים לציקלותימיה, רק בגלל הסטיגמה החברתית שקשורה בכך.

אין פה המלצה

אני קורא פה לא מעט הודעות שמבטאות יאוש מוחלט.
חשבתי שלא יזיק להראות צד נוסף. אני מבין את הקשיים והתחושות, לא חשובה הסיבה להן, ורציתי להראות שאפשר גם אחרת. מי שצריך עזרה מקצועית, שילך על זה. רק לזכור שלא סוף העולם אם בגיל עשרים פלוס עדיין לא חווית מה שבני 16 חווים היום.

למעלה