The Majestic -Region 1

gofish

New member
אפילו לא מזכיר במעט

השוואה בין "פורסט גאמפ" המצויין לבין "מג´סטיק",עושה עוול לסרטו של טום הנקס,הדמיון היחיד הוא ששניהם כביכול קומדיות מחאה על אמריקה בשנות 50-70 של אמריקה,אבל מכאן והלאה אין כל השוואה בינהם. אם כבר להשוות את הסרט,אפשר להשוותו לסרט "MUMFORD" או כפי שנקרא בעברית "החברים של ממפורד" ,שניהם בעצם קומדיות המספרים את סיפורו של זר המגיע לעיירה קטנה ומתחבב על יושביה,אולם לעומת "ממפורד" המצויין,מצחיק וחכם,מומלץ לכולם לראותו (ציון 9.5) שהצופה מפתח חיבה והזדהות עם הגיבור דרך אנשי העיירה,ב"מג´סטיק" הצופה כלל לא חש שום הזדהות ואפילו אפשר לומר שהצופה דיי אפתי לגיבור. חלק מהעניין קשור למשחקו הדרמתי החלש של ג´ים קארי ואולי בגלל שבאמת מדובר בסרט בלתי מנוצל.

gofish

New member
The Majestic -Region 1

קשה לדעת מאיפו להתחיל,מצד אחד לאחר צפייה בסרט יש לך כל-כך הרבה דברים לומר על הסרט,מצד שני יש לך את ההרגשה ש"בסרט הזה כבר היית",ג´ים קארי משחק כאן בתפקיד הראשי,בסרט שאמור להיות דרמתי אם המון ביקורת על אמריקה בשנות המקארתיזם וציד המכשפות שנערך באותם זמנים,נראה שכולם מסכימים שקארי הוא קומיקאי גדול ואין עוד משהו ששולט בטכניקת המימיקה בפנים כפי שקארי יודע,אולי זה עוזר לסרטי הקומדיה בכיכובו,אבל בתפקיד דרמתי זה מאוד בעייתי,יש לך הרגשה בחצי הראשון של הסרט שהינה כל שנייה קארי פתאום ייצא מהפנים והמבט הנוגה וישלח לך איזה פרצוף מצחיק כאילו לומר "הי חברה זה אני ג´ים,אל תקחו אותי ברצינות",אבל זה לא קורה ואנחנו נשארים אם אותו פרצוף מיוסר לאורך כל הסרט,אז נכון שקארי כבר עשה שני סרטי דרמה בעבר "איש על הירח" ו-"טרומן" (שמאוד דומה לסרט הזה),אבל זו בדיוק הבעייה,קארי נראה כאילו הוא בעצם "משחק" תפקיד דרמתי ולא בעצם נמצא שם באמת. קשה לעשות את הסוויץ ולהפוך משחקן קומי לאחר מספר קומדיות לשחקן דרמתי,(טום הנקס הוא אחד היחידים שעשה את המעבר הזה בהצלחה),אבל ג´ים קארי הוא לא טום הנקס וזה בעייתי. כמו שציינתי הסרט מאוד מזכיר את "טרומן" ואפילו את "פלזנטוויל" ובסה"כ הכללי נופל משניהם,עם השנים פיתחתי שיטה מסויימת עם סרטים בעייתים,כאשר אני מנסה ללהק לסרט שחקן/שחקנית אחר/ת ומנסה לראות האם הוא היה יכול לעשות את התפקיד הראשי טוב יותר,במקרה הזה הראשון שעלה לי למחשבה הוא קווין ספייסי,ולדעתי ספייסי היה תורם לסרט הרבה יותר מקארי. בקיצור כמו שהבנתם הסרט מאוד בעייתי,הוא גם מאוד ארוך (אפשר היה לקצץ כמה סצינות),והכי חשוב,חסר המון "בשר" במערכות היחסים המתקיימות בסרט. המסקנה הסופית היא שאפשר לוותר עליו,אם חשקה נפשכם בסגנון דומה קחו את "פלזנטוויל",ואם בכל-זאת אתם רוצים את לראות את קארי בתפקיד דרמתי אזי "המופע של טרומן" טוב יותר מ"מג´סטיק". אבל לא הכל שלילי,יש גם כמה נקודות חיוביות בסרט,הראשונה היא השחקן מרטין לנדאו (הנפלא) ועוד כמה שחקנים בקאסט כמו אלן גרפילד,הפסקול כולל מוסיקת ג´אז מצויינת וניקר שמחלקת ההלבשה עשתה עבודה מצויינת להתאים את הביגוד לתקופה. מסקנה סופית:אפשר לוותר אלה אם אתם נמנים על מעריצי ג´ים קארי. מה עוד שבמחלקת התוספות בגרסת ה-DVD לא ממש השקיעו וחבל. ציון סופי:5.5.

למעלה