the narrow way

itaikuskus

New member
the narrow way

על שלושת חלקיו, מה דעתכתם על יצירה זו? לדעתי זה אחד מהשיאים של פלויד (וגילמור), יצירה בעלת 3 חלקים, שפשוט ניתן להגיד שהיא מושלמת. נפתחת בחלק הראשון עם מלודיה אקוסטית מדהימה, ממשיך עם ריף כבד שלא היה מבייש שום להקת הבי מטאל עכשוית (עם כמובן יותר gain ותופים במקום דרבוקות/קונגות/מה שהם תופפו עליו ברקע, והחלק השלישי שהוא שיא היצירה, שפשוט המלודיה שם מדהימה וגילמור שר ברכות, בקולו הערב. (-: תמיד שנאתי את הסטודיו אלבום. תיעבתי את היומרנות של רייט, את השיעמום של מייסון, לא הזיז לי השגעון של ווטרס (בסברל ספיסיז...) אבל היצירה הזאת (בתופסת granchester meadows) וכמובן הלייב אלבום הנהדר הוכיחו לי שלא מדובר בבזבוז כסף טוטאלי. פשוט ענק. מה דעתכם?

israeli saiko

New member
...

ה-Grand Vizier's Garden Party אכן משעמם. Granchester Meadows חביב לא יותר מזה. אבל... Sysyphus, Narrow Way, Several Species, וכל אלבום הלייב - איכות! מהאלבום לייב, הגרסא של Careful with that Axe Eugene גאונית במלוא מובן המילה.

israeli saiko

New member
...

Narrow Way PART II - ענק הדבר הזה, איזה פסיכאדליה! מזכיר את בארט בטירוף. חבל שזה 2 דקות כולה. רק אם גילמור היה ממשיך לנגן ככה...

הפלויד הקליטו את צד האולפן כל אחד

בנפרד. הם הקימו אפילו "חומה סינית" (אירוניה, אירוניה...) בין אחד לשני, ע"מ שלא "ישפיעו" אחד על השני בזמן העבודה. גילמור נתקע עם המילים, כאשר עבד על The Narrow Way. הוא פנה לווטרס בבקשה לעזרה, אך הלה סרב לסייע לו. האם זה פגע בתוצר הסופי? שלושת חלקי The Narrow Way הם טובים, במיוחד השלישי, אך לטעמי כל צד האולפן לוקה בחוסר-בישול (או אפיה, אם תרצו). יש משהו בדינמיקה הקבוצתית של להקה שמוציא מכל אחד מחבריה את המיטב. זה נכון לגבי מרבית הלהקות. גם כאן, העבודה בנפרד על הקטעים חשפה את חולשותיהם של חברי הלהקה, חולשות שעבודה משותפת חיפתה עליהן. עד כדי כך שקשה להאמין שאותה חבורה עשתה את צד ההופעה... מה דעתכם?

weird dust

New member
שם רואים את העתיד

זה האלבום שניבא את העתיד, אך למרות זאת חברי הלהקה סירבו להאמין בו. שימו לב היום למשל, אף אחד לא באמת מצליח. לכל אחד יש את החסרונות ואת היתרנות שלו וכאשר הם ביחד, החסרונות ממולאים על ידי חבר אחר ונשארים בעיקר יתרונות. כאן ניתן לראות שהאלבום אומר להם תידבקו אחד בשני כי לבד זה לא יהיה טוב, שימו לב כמה אתם נחמדים באלבום הראשון.

holo

New member
אני אוהב את הקטע האקוסטי

חתיכת קטע הזוי, גם הקטע האחרון עם השירה יפה לאללה, אחד השיאים של גילמור כזמר.

למעלה