The National Anthem

vegetable man

New member
The National Anthem ../images/Emo168.gif

Everyone Everyone around here Everyone is so near It's holding on It's holding on Everyone Everyone is so near Everyone has got the fear It's holding on It's holding on It's holding on It's holding on It's holding on​
כולם , כולם כאן... כולם כל כך קרובים... זה מחזיק מעמד, זה מחזיק מעמד כולם , כולם פה כל כך קרובים, לכולם יש את הפחד... זה מחזיק מעמד, זה מחזיק מעמד ________________________________________________________________ ת'ום מנגן את הבאס הזה (באלבום, כמובן), באופן חריג. השיר אהוד מאוד גם על המעריצים וגם על הלהקה, מרגע שניגנו אותו בהופעות שקדמו ליציאת האלבום. לכשיצא האלבום, אני זוכר שת'ום יורק הגיב בכעס על הטענות של מבקרים שאין בשיר הזה כלל מלודיה. אבל אני חושב שיש בשיר הזה המון: הוא מביע את הרגשות מצוין עם "It's holding on", שהייתי יותר מתרגם אותו בתור משהו כמו "זה אוחז בנו". אם דיברנו על תאגידים, קפיטליזם ו-No Logo, אני מרגיש בשיר הזה משהו בועט, באופן כללי, כנגד תופעת העדר בחברה שלנו. ת'ום וג'וני אמרו לתזמורת של כלי-הנשיפה להשתולל ולנגן שטויות ככל שמתקרבים לסוף השיר, והוא הופך קצת מעורר אימה בסוף, כשת'ום נשמע אפילו מתחנן. אני בכל אופן מתענג על כל רגע בשיר, ומאמץ אותו רשמית בתור ההמנון הלאומי שלי, מלודי או לא.

michael meiri

New member
ענק ענק ענק!!!

אחד מהשירים שאני יותר אוהב שלהם, עבודה נהדרת של ג'וני ואד שהם מתואמים כשאד על הגיטרה וג'וני על איזה כלי מוזר שהומצא בשנות ה-20. עכשיו אפשר להתחיל להתווכח על איזה גרסה יותר טובה: הגרסה שבאלבום עם הליין סקסופון הענק ואז העירבובציה של כל התזמורת (תזמורת St. johns) או הגרסה המצויינת של i might be wrong-live recording שת'ום מקבל גיטרה באמצע השיר ובמקום לעשות את הקטע חצוצרה אז הוא חוסם את את המיתרים והוא עושה משהו ממש מגניב

LiveInACloud

New member
שיר מאוד מעניין

(וטוב!) אני בספק אם אפשר באמת להבין את המשמעות של השיר, אחרי שראינו את שני השירים הקודמים באלבום, הקצת סתומים. בכל מקרה, אם בכל זאת ניתן לפרש, אני אסכים איתך. אולי הבלגן של הכלי נשיפה בסוף השיר באמת מסמל איזה בלבול ובלגן מחשבתי (של כולם, כל מי שמסביב..) בעקבות עדריות או חוסר חשיבה עצמאית או מרוב התוכן הרב שהעולם המודרני מציע.

kittycatbone

New member
אני מאוד אוהבת את השיר

הזה..
כל הקטע של הבס, הכלי נשיפה, השירה הכל..
ובקשר לכלי נשיפה בסוף, לפני איזה חודש או יותר התחלנו ללמוד בתולדות הג'אז על שנות ה-60, ובתור הדבר הראשון, למדנו על free jazz (ג'אז חופשי), ואז כמה ימים אחרי בערך שמעתי את השיר הזה וזה נקלט לי! זה *ממש* בסגנון של ג'אז חופשי! ואם כבר מדברים הרעיון שזה מתבטא בו, ג'אז חופשי היה מן רעיון של "מרד", לצאת מהמוסכמות, מהטוניקה, הרמוניה ובקיצור כל אחד מהכלים עושה שם מה שבא לו ומאלתר כמה שבא לו. זה נשמע בעיקר כמו רעש, אבל זאת הייתה ההזדמנות של כל כלי בתוך התזמורת ג'אז להתבטא- תופים, פסנתר, חצוצרה, סקסופון.. כשבקיצור, השיר מדבר גם כן על איך שהכל אותו דבר, תאגידים וכאלה, ובעצם ברקע יש מוזיקה של משהו שהוא בדיוק מנסה לצאת כנגד זה. |רגע של התפלספות|

eorion

New member
פרי ג'אז זה לא בלאגן

לא כל אחד עושה מה שבא לו כמה שבא לו. זה באמת התחיל בשנות השישים, עם ג'ון קולטריין עם ראש פתוח ואורנט קולמן, ומאז זה התפתח המון, להמון כיוונים שונים, המון צורות שונות, זה תחום ענק שיש המון מה ללמוד עליו, לדעתי זה מאד מעניין, ואני מאד מעוניין ללמוד על הנושא. ובקשר לקטע בנוגע לתחום הפרי ג'אז, אני רואה סוג של בעיתיות עם מה שקורה בקטע, אני אמנם מאד אוהב אותו, אבל זה יכול להראות כאילו הם אמרו- טוב יאללה בקטע הזה נלך קצת על הכיוון של הפרי ג'אז, נביא איזה ביג בנד אוונגרדי, ניתן להם להשתולל על איזה באס חוזר. זה יכול להראות כאילו לא הלהקה היא שיוצרת עם עצמה משהו משותף. ומצד שני, אני לא באמת יודע איך הם עובדים, ואני לא יכול לבקר באוויר ככה.

לפי מה שהבנתי

הם לא סתם נתנו לתזמורת להשתולל. ת'ום וג'וני עמדו מול התזמורת ו"ניצחו" עליה, וסימנו להם בקפיצות ובנפנופי ידיים ברגעים שהתזמורת צריכה להתחיל להשתולל. מה שגדול בשיר הזה לדעתי היא העובדה שהם הצליחו לשאוב את מה שטוב בפרי-ג'אז ולשכלל את זה לתוך הסגנון שלהם, מבלי להיגרר לכל מה שרע בפרי-ג'אז (ויש הרבה רע...). בעצם בכל קיד א' ואמזניאק יש כאן עניין של שילובים יוצאים דופן, וכמה יציאות מגניבות של ג'אז מכל מיני סוגים.

kittycatbone

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif..

פרי ג'אז זה כמובן לא *בלאגן*, כי צריך ממש הרבה מיומנות לדעת לאלתר בעצמך כשאין שום חטיבת קצב או כלי כלשהו שבאמת נותן לך את הקצב.. אנשים שיכולים לנגן את הסגנון הזה, הם אנשים שברמה ממש גבוהה, ובעצם הם הגיעו לזה כשהם הרגישו שהם מיצו תצמם אולי בסגנונות אחרים.. בכל מקרה, לא ניסיתי להביא זלזול בלהגיד שנגיד "סתם" מנגנים בזה ואין שום צורך בכישורים בשביל לנגן את הסגנון הזה. *אבל* זה נשמע כמו בלאגן, ויש המון אנשים שהסגנון מוזיקה הזה מאוד צורם להם לעין. בכל מקרה, אני מסכימה בקשר למשפט האחרון שאמרת שם, בקשר לשילוב של הסגנון הזה, עם הסגנון של רדיוהד עצמם. ובכלל הקטע שזה משתלב ממש יפה בשיר עצמו... (שלא נדבר על זה ש-national antheme זה המנון לאומי, ובדר"כ למנגינת המנון מנגנים תזמורת מארש כזאת של כלי נשיפה, אז דווקא השימוש בתזמורת כלי נשיפה שמנגנים ככה עוד יותר מדגיש את הרעיון של השיר)

למעלה