The nile song

skinner

New member
The nile song

בשיר זה מדובר על אהבה כואבת אפשר להגידץ כאשר הבחורה גוררת את הגבר לילות ללא שינה ולמעמקים. האם מי שכתב את השיר (אני חושב שסיד) התכוון כאן קשר ספציפי שהיה לו או בכלליות לקשרים שלו?

One Echoe

New member
אני סתם מוסיף:

זה אחד השירים הכי מוזרים שיש לפינק פלויד. ניכר שיש בו ניסיון לרוק כבד ולטעמי, זה ניסיון כושל. לא מתאים לגילמור לצעוק ככה. הגיטרה שלו לא נשמעת טוב בסגנון הזה. ובאופן כללי...זה מוזר. אממ אני סתם מנצל"ש, הגיעו אלי כל מיני גרסאות של כל מיני שירים... חח שמעתי גרסת דמו של מאני! ווטארס שר את מאני! זה כזה יפה!!!

Coon Jew

New member
וואי איך אפשר להשיג..?!

שמעתי פעם דמו של hac שווטרס שר והוא שר מסריח... דרך אגב..ווטרס כתב את נייל סונג..

itaikuskus

New member
דוקא אני חושב שזה נסיון מצוין

גילמור שר מעולה והגיטרה שלו נשמעת ענק. זה מוכיח שלפינק פלויד היה יכול ללכת בכל כיוון שהם היו בוחרים. סיד לא היה חלק מהלהקה באלבום הזה.

itaikuskus

New member
אנחנו בטוח חושבים אחרת

"האם מי שכתב את השיר (אני חושב שסיד) התכוון כאן קשר ספציפי שהיה לו או בכלליות לקשרים שלו?" זה לא היית אתה, זה היה הבחור שפתח את השירשור וניצלתי את ההודעה אליך כדי לענות גם לו.

skinner

New member
לפי מה שאני הבנתי

RELICS זה אוסף של שירים שלו נכנסו לאלבומים . יש שם גם שירים של סיד מהדיסק הראשון כמו BIKE - SEE EMLIY שהם לפי מה שאני יודע של סיד. השיר נראה לי מעט פסיכודלי לכן חשבתי שזה גם שלו

itaikuskus

New member
נכון מאוד

אבל כמו שאמרת, relics זה אוסף. the nile song הוא חלק מאלבום שלם הנקרא more המשמש פסקול לסרט באותו שם. סיד לא היה כבר בלהקה כשהם הקליטו את האלבום הזה.

itaikuskus

New member
אה סליחה, לא כל כך נכון

relics זה אוסף של שירים שיצאו כסינגלים כמו arnold layne ו-see emily play יחד עם שירים שהיו באלבומים רשמיים כמו interstellar overdrive cirrus minor the nile song וכו' וכו'.

skinner

New member
טוב

ידעתי שזה אוסף של סינגלים לא ידעתי שנלקחו שירים מאלבומים אחרים חוץ מBIKE

skinner

New member
דווקא

אני מאוד האהבתי את השיר ואת הסגנון שלו. לא קיבלתי את התשובה שחיפשתי אם מישהו יודע קצת יותר על הרקע של השיר? ציף אני בטוח שאת יועת משהו על זה

זה שיר על אהבה נכזבת

מאוד מתאים לגיל הנעורים דווקא: הוא מסתכל עליה מרחוק, אוהב אותה מרחוק. היא לא יודעת בכלל שהוא קיים. הוא מעריץ אותה וחושב שהיא מלאך מהשמיים, הוא מפחד שהאהבה שלו אליה תהרוס אותו... וכו' וכיו"ב ירקות. אז ווטרס כן כתב שירי אהבה. רואים?

thezanani

New member
לא.

חוץ מ green is the colour,המש"ק הכושל הזה הזניח אותי ולא הותיר לי שום ברירה אלא לדמוע משרון ליפשיץ.

אני דווקא ממש אוהב את הנייל

אחלה שיר, מן רוק כבד פינק פלוידי, עם ריברב והד כמו שצריך, פרשנות של פינק פלויד לדיסטורשנים כבדים. מעולה!

למעלה