The Outsiders של השפלה

• פותח הנושא LadyG
  • פורסם בתאריך

LadyG

New member
The Outsiders של השפלה

אז היתה סצינה פסיכדלית באמריקה הדרומית והמרכזית והיתה סצינה פסיכדלית ביוון אז בודאי ובודאי שהיתה סצינה פסיכדלית במדינות השפלה. כל אחד הולך תמיד אל הקרוב ביותר לליבו אז בואו נדבר קצת על אמסטרדם ועל ה- Outsiders ההולנדים, להבדיל מאלו ששבאו מקליבלנד. החבורה הוקמה ב- 1964 באמסטרדם והתפרקה ב- 1970. בדיסק המקסים שנקרא Strange Things ניתן למצוא אוסף מוצלח ביותר מההקלטות שלהם במהלך שנות השישים. זהו אוסף מושלם של הסינגלים (על שני הצדדים A+B ). מ- "You Mistreat Me" המשגע דרך "Do You Feel Allright. יש קטעים שמאד מזכירים את מעליות הקומה ה- 13, יש השפעות פולקיות ויש תמיד תמיד ברקע הרבה R&B טוב ואם עוצמים עיניים חזק אפשר לחשוב, שאמסטרדם היא לונדון ואנחנו בעצם שומעים את ה- Pretty Things (במיוחד בשיר Touch ). ויש גם משהו שמאד מזכיר את Love של ארתור לי. Wally Tax הסולן הבהחלט שווה של הלהקה עזב את הולנד בתחילת שנות השבעים ופצח בקריירת סולו בארה"ב. אז נכון שבעולם תזכר הולנד בזכות ה- Shocking Blue אבל The Outsiders הם השם שצריך לזכור בסצינה ההולנדית.

Jflyaway

New member
GOT THE MESSAGE

ובתוך 24 שעות (ואולי אף היום?) תקבלו סקירה של אחד מאלבומי הרוק הפסיכדלי הטובים והמופלאים בכל הזמנים: THE OUTSIDERS - CQ

melancholy man

New member
אכן

The Outsiders היא התשובה המוסיקלית לנבחרת הולנד בכדורגל של 1972 (אליפות העולם בגרמניה, עם יוהן קרויף, נייסקינס ושאר 11 המופלאים), העולם אולי יזכור את Shocking Blue, Focus ואפילו ואן היילן (אאל"ט) כנציגים המוסיקליים של ארץ השפלה, אבל ה Outsiders הם הדבר האמיתי, להשוות בינם לבין השאר זה כמו להשוות בין קרוייף לאוברמס, הדבר היחיד שמשותף הוא השפה.

Jflyaway

New member
זה נכון, ה OUTSIDERS

היו באמת ליגה אחרת. בתוך כל הסצנה הזאת שנקראה NEDERBEAT היו המון הרכבים פנטסטים, לפחות עשרים להקות מעולות, אם לא יותר. ועדיין, כשמקשיבים ל OUTSIDERS, אם לאלבום הראשון (שמזכיר יותר BYRDS וגם הרכבים של BEAT בריטי) ואם ל CQ הגאוני, יש כל הזמן תחושה של "עליונות" מוחלטת של ההרכב הזה . הייתי מגדיר את זה ככה: אין ב OUTSIDERS אפילו חצי גרם של בינוניות.

modulo1000

New member
האוסף שלידי הזכירה ....פשוט ענק

לי דוקא עלו אסוציאציות של סטונס מוקדמים ולדעתי הרמה לא נופלת מהסטונס וזאת אמירה גדולה כי בשבילי הסטונס לא נפלו מהביטלס. המדובר בלהקה.....מושלמת !!!!! וJFLY אהבתך לאלבום שהזכרת אכן מצדיקה שתכתוב כפי שהבטחת

Jflyaway

New member
מודולו - - 48 שעות היעדרות

מהפורום...!? נא להביא מכתב מההורים, או AUTHORIZATION מהעדה הפסיכדלית

LadyG

New member
מודולו יקר

Come to think of it יש משהו בדבריך. לא חשבתי על זה קודם. שמחה לשמוע שיש אנשים נוספים, שחולקים איתי את אותן אהבות.

Jflyaway

New member
ואני עכשיו סקרן אם הליידי

הקשיבה לשיר Do You Feel Allright פשוט שיר סוחף (סינגל שנמצאבאוסף המדובר + בבונוסים של ההוצאה החדשה של CQ בשני גרסאות - MONO ו STEREO )

LadyG

New member
הרצועה האחרונה

Do You Feel Alright - השיר פועם במין קצב נפלא וכן...הוא בהחלט סוחף.

Jflyaway

New member
בהרבה מהשירים של CQ יש

תחושה "מוזרה" .. כאילו האלבום כופה עליך מעין אוירה לא מוכרת, שמשלבת מיידיות, או אולי "דחיפות" עם מן סוריאליזם רגשי כזה... לא יודע איך להסביר את זה

למעלה